Poháriky Via Avent. Dajú sa použiť na uskladnenie do mrazničky?

vivian2
12. aug 2008

Ahojte, máte niektorá skúsenosti s pohárikmi Avent Via? Čoskoro začnem variť príkrmy pre moje bábo a chcela by som ich využívať na uskladnenie uvarenej potravy v mrazničke. Robili ste top tak niektorá. Alebo existuje nejaké lepšie riešenie?

deina
12. aug 2008

Ja to tak robim, ak navarim viac, dam to zamrazit do poharikov na "horsie casy". 🙂

vivian2
autor
12. aug 2008

Normalne navaris komplet jedlo, supnes do poharika a potom len rozmrazis zohrejes a hotovo?

tonita
12. aug 2008

ahojky,
mozem sa spytat o ake pohariky ide?pripadne poslat link,aby som sa na nich mrkla?vdaka

deina
12. aug 2008

Vivian, ano, tak. Lepsie je sice asi cerstve jedlo, ale ked navarim viac, nevyhodim to, radsej to zmrazim a niekedy sa to zide.

anezena
12. aug 2008

http://www.bambini.sk/index.php?main_page=index...

ja ich am tiez uz kupene a nachystane, presne ako deina. a deina, aj ich pouzivas v mikrovlnke? alebo to jedlo rano vytiahnes a nechas rozmrazit na vzduchu v kuchyni? alebo ked ides von tak si to zoberies soi sebou a nechas rouzmrazit vonku v kociku? alebo ako?

deina
12. aug 2008

Dam to vecer do chladnicky, aby sa to pomaly rozmrazilo a rano potom von, doobeda to ma normalnu teplotu. Obcas ohrejem, ale skor vo vode ako v mikrovlnke.

trixi
12. aug 2008

ahoj, ja som tie pohariky pouzivala aj na zmrazenie odstriekaneho mliecka a teraz ich pouzivam na zmrazenie jedla, ked navarim viac. Rozmrazujem ich tak, ze rano vyberiem poharik a na obed je to rozmrazene, ohrejem a dam malemu. Ked na to zabudnem, tak to rozmrazujem v miske s horucou vodou. Mikrovlnku nepouzivam ani na rozmrazovanie ani na zohrievanie jedla. Ked ideme na cesty tak si beriem hotove jedlo, ktore je zavarene. Maly uz papa prikrmy s masom a to sa bojim mat niekde v aute alebo v kociku v takom teple jedlo z mrazaku.

lilu18
12. aug 2008

ahojte, chcem sa spytat-aky je rozdiel medzi poharikmi na uskladnenie stravy a na materske mlieko? ja som teda pouzivala na MM a ked som prestala kojit tie iste mam na stravu 🤐

deina
12. aug 2008

Podla mna su to tie iste pohariky a je jedno, ci tam pojde mm alebo ine jedlo. 😕

lilu18
12. aug 2008

deina dik,uz som sa zlakla,ze co to tak rozdeluju 😀

anezena
12. aug 2008

ano je to jedno, kamoska ma vyse rocmnu dcerenku a pouzivala to na obe, teraz len na zeleninku a masko

ivka144
12. aug 2008

Ja ma tiez tie poharicky a neviem si vynachvalit. Prve styri mesiace som aj mrazila MM, takze to bolo vyborne a teraz jedlo. A pouzivam to aj na pripravu normalneho jedla. Kase tam robim, alebo ked rozmixujem stravu, sup to tam, nepouzivam zatial ziadne ine nadobicko - misky, tanieriky, z toho poharika sa to super nabera a aj vidis, kolko toho tam je. a ked nenavarim na zamrazenie, tak ostane do vecera alebo do druheho dna a tiez v tom.
A na cesty super - este aj chrumocky, co malemu beriem alebo nakrajane ovocie, vsetko v tom.
Inak nikdy nerozmrazujem v mikrovlnke, ani nezohrievam a povazujem to za uplne nevhodne pre babo.
Ja tiez tak, ze vyberiem rano z mrazaku, necham len tak a potom zohrievam vo vodnom kupeli. Niekedy to davam do vodneho kupela este zmrazene..., neviem, zda sa mi, ze sa to nema - teda ze nie je dobre rozmrazovat rychlo - z mrazu do vriacej vody, ale ked sa tak zadari, robim aj tak.
Fakt su super a ako hovori jedna replika z ceskeho klasik filmu - "a pritom takova hloupost, co?"

deina
12. aug 2008

Aj ja to pouzivam na vsetko mozne, ked na ovocie a pod. Dobra vecicka. 😅 Len musim dokupit tie vacsie, lebo malemu prestavaju stacit doterajsie davky.

ivka144
12. aug 2008

No tak to my mame same vacsie a prijala by som est ejednu velkost🙂
Inacej, oficialne sa maju pouzit 4x a vyhodit? Vsakze to ziadna tak nerobite?

janina77
12. aug 2008

ja pouzivam tieto pohariky tiez na zmrazovanie hotovych prikrmov.
Varim tak 2-3x do tyzdna a vzdy na viac dni, potom to obmienam, mavam v mraznicke aj trojake. Maso do toho nedavam, to robim osobitne a namrazim si "ladove kocky" rozmixovaneho masa. Potom to zmiesam dokopy ked rozmrazujem.
A rozmrazujem tiez vo vodnom kupeli - mam ohrievacku, takze vyberiem z mraznicky hodinu pred jedenim, a poriadne zohrejem a potomnecham trosku vychladnut, inak sa mi jedlo nejako rozpadavalo, ked som to nezohriala poriadne na horuce.

Mam tie pohariky tu mensiu velkost, jednu sadu, zatial nam stacia, mozno neskor dokupim aj vacsie.
To pouzitie len 4x podla mna plati pri zmrazovani MM, aby to bolo dostatocne sterilne. Samozrejme ich nevyhadzujem, aj ked niektore uz mam od mrkvy a paradajky trochu zafarbene.

Inak ak ich budete kupovat - je to dost investicia, ale oplati sa. Osobitne sa kupuju pohariky a osobitne viecka, nie je to v jednom baleni.

anezena
12. aug 2008

janina, da sa kupit aj velke balenie, ktore vyjde lacnejsie. nemusis kupovat osobitne

http://www.bambini.sk/index.php?main_page=produ...

janina77
12. aug 2008

ok, beriem spat, toto balenie som nepoznala. naozaj to vyjde lacnejsie. Mne zatial staci tych 10 malych poharov.

anezena
12. aug 2008

aj ja mam zatial tych 10 malych. uvidime, ci budu stacit, ak nie kupim tu velku sadu 😉

vivian2
autor
12. aug 2008

A a ja sa teraz neviem rozhodnut, ci kupit tuto velku sadu - ci vyuzijem vsetkych 20 poharikov, alebo mi bude stacit len 10 malych. Tie ktore to mate, prosim poradte 🙂))

janina77
12. aug 2008

No mne urcite staci tych 10 malych, mam ich uz vyse pol roka, a posledny poharik som z originalneho balenia vyberala len minuly tyzden. V mraznicke toho skladujem dost, maso v kockach davam do obalu z Perly alebo Flory, a na zeleninu mi to uplne staci.

vivian2
autor
12. aug 2008

Janina a to maso v kockach mas udusene alebo surove?

nevesta
12. aug 2008

Ivka ja ich pouzivam od zaciatku, najprv MM, teraz jedlo a urcite som kazdy pouzila viac ako 4x 😉

janina77
12. aug 2008

vivian, maso uvarim v kuchte poriadne domakka, potom rozmixujem s trochou vody, v ktorej sa maso varilo, takto nadavkujem do formiciek na lad a dam zmrazit. Zmrazene presypem do nadobky z Flory. A potom davam do kazdeho obedu 1-2 kocky, teraz vacsinou 2.
Inak ciste maso s vyvarom sa mi nedari rozmixovat ponornym mixerom, len takym poriadnym s nadobkou. Myslim, ze sa taky vola stolny mixer.

nikol_79
12. aug 2008

ahojte, dajú sa tie poháriky použiť viackrát alebo je to len na tie štyri použitia ako píšu v tom linku?

a ako zamrazujete, už rozmixované? alebo len tak uvarené? keď som zamrazila rozmixované a chcela to dnes ohriať tak sa mi oddelila dužina od vody a nanovo rozmixované to bolo veľmi riedke. 🙄
Teda nechce sa mi variť každý deň a zo zamrazovania som jeleň 🤐 😨

janina77
12. aug 2008

nikol, uz som to pisala - mne sa tiez stavalo, ze sa mi to oddelilo. Ale odkedy rozmrazujem tymto sposobom, tak sa mi to nestava - poharik rovno z mraznicky supnem do ohrievacky, zapnem ju na plno a necham to tam cca 40 min az hodinu. Nekukam do toho skor 😉 , a po tomto case je vsetko poriadne prehriate, spojene, ako v povodnom stave, ked som to davala do mraznicky.
Takze mrazim rozmixovane, aj zemiaky (niektore maminy tvrdia ze sa nedaju).
A pohariky pouzivam viackrat.

nikol_79
12. aug 2008

janina ale ja nemam ohrievačku ☹
dá sa aj nejak inak aby sa to neoddelilo?

anezena
12. aug 2008

to by zaujimalo aj mna, ci sa to da aj nejak inak - kedze tiez nemame ohrievacku.

a baby vy mixujete zeleninu? lebo ja som citala, zeby sa mala iba roztlacat s vidlickou. my uz mame dva zuby, tak ja nemixujem, iba roztklacam. dufam, ze to nevadi. masko este nepapa, iba zeleninku.

nikol_79
12. aug 2008

anezena malý má päť mesiacov a dva zuby? to fakt? no my zatiaľ bezzuby, a papame len prvý týždeň, tak len také kašičkové mixovinky... 😀

janina77
12. aug 2008

anezena, ak ti papa aj roztlacene, tak rozhodne nemixuj. My mame s papanim neskutocne problemy, stale len z flase poriadne rozmixovane, lyzicku s jedlom nepusti do ust, ale bez jedla ju oblizuje bezproblemov.

nikol, napada ma len dat na sporak do malej rajnicky vodu, nechat ju stale zahrievat a tam vlozit ten zmrazeny poharik... 😒

anezena
12. aug 2008

nooo, baby mame zuby, prvy vysiel ked mal 4 mesiace a 6 dni a druhy 4 mesiace a 10 dni. ktovie kedy vyjdu ostatne. 😀

ok, nebudeme mixovat,vdaka za rady. on mi to v pohodke spapka - roztlacene, tak som rada.