Ako sa rozhodnúť o mene pre dieťa?
Ahojte
Chcela by som sa s Vami poradiť
Kto u vás vyberal meno pre dieťa? Vy alebo muž, alebo spoločne?
Ide totiž o to, že s mužom čakáme druhé dieťa..On má z predošlého vzťahu syna, ktorému meno vyberal on, máme spoločnú dcéru ktorej sme meno yvbrali spoločne a teraz čakáme dievčatko a tentokrát by chcel vybrať meno on sám a dať po jeho zosnulej mame, ktorá zomrela pri nehode a ja sa neviem s tým menom stotožniť. Ľubica..Je chyba vo mne? Mám ustúpiť?Nechcem dehonestovať to meno, určite je krásne a nositeľky toho mena sú spokojné,ale skrátka ja mu neviem prísť na chuť a uprimne sa mi nepáči.Navrhla by som aby mala mená dve a to stredné by sme mohli dať, ale nechcem mu ublížiť resp.sklamať, tak som na vážkach čo teraz....Ano ja brucho nosím, ja si prechádzam tymto obdobím, ja budem rodiť ale on je naozaj 100% otec, ktorý vstáva k bábatku, spraví domáce práce skratka u nas je na komplet všetko 50/50,
@anonym_autor a nebudete náhodou krstiť? Ako kompromis dať meno po jeho mame "iba" ako druhé krstné meno/sv. patróna. Našlo mi, že existuje sv.Ľuba / Ľubica ...Všetky naše 3 deti majú tak... teda sú krstené svojím menom+ sv.patrón. Výhoda je, že to nikde okrem krstného listu nie je zapísané, a nebude sa musieť teda na úradoch ním podpisovať...a ty to meno až do príjmania, birmovky, svadby nebudeš počuť
Ľubica je pekne meno, lepšie ako nejaké otrepané
ked svojmu dietatu chces znicit zivot... 😂😂

My sme sa dlho nevedeli zhodnut, lebo co sa pacilo mne, nepacilo sa muzovi 😄. Tak sme vybrali spolocne meno, ktore ani jeden z nas nemal v rebricku, ale zhodli sme sa na nom obaja. Surovo s kalendarom v ruke a sli sme meno po mene.