Ako sa volali vaše starké a prastarké?
Ako sa volali vaše starké, prastarké? Vyberáme meno pre dcérku, čosi už máme,ale ešte by som chcela trochu pošpekulovať. Viac sa mi páčia mená , ktoré sa dávali dávnejšie staršej generácii, tak by som sa rada inšpirovala.
Maria, Alžbeta - volali ju cely život Elza, Agnesa a Maria
Gabriela, Mária, Rozália, a mužská časť 🙂 2x Pavol a raz Imrich, priateľovi boli Pavol a Anna, čo viem 🙂
Jolana, Zuzana,Anna,Maria
@stellarstar presne tak sa volali aj moje starké 🙂
Emilia,Magdalena,prababky Katarina,Hermina
Autorka, uz tu zazneli vselijake mena a široky vyber..ktore sa dostali do užšieho vyberu?
Ja som myslela napr.ze Cecilia a Cyril vymreli na Slovensku a pozeram, ze 3 generacie ludi si ich podavaju..A v tej ankete na fcb o starkych mal jeden chlap babku Ernestinu a Ceciliu a dedkovia boli Florian a Fabian ( co sa mi pačilo z povesti M.Ďuričkovej )
Takže dostLo sa nejake do užšieho vyberu?
Albína, Emília
Anna, Karolína
@kristella krásne! dve najväčšie české svätice. 🙂
Mária, Monika, Ružena, Rozália
Alžbeta, Juliana,
Helena marta Anna Anežka (volali ju Hana🤭)prapra stará mama Gizela
Cecilia a Zuzana 💜💜
Ľudmila, Františka, Katarína
Anna, Eva, Eleonóra, Filipína, Mária
@karolinakr Boli sme na jednej zrúcanine. Bol tam aj dedko s cca 4 - 5-ročným vnukom. Malý sa volá Cyril. Až vtedy mi došlo, aké pekné meno to vlastne je.
Oľga, Marta, Anna, Vincenta, Helena, Maria, Alžbeta, Konštantina...😉
Vilma je mile zvlastne stare meno..poznala som len jednu ako dieta a aj to vtedy uz bola taka babicka... inac Vilmu ako meno som uz nepocula nikde...😍
@maty112 na koniku je jedna Vilma al.ma prezyvku Ja skor z rozpravky poznam Vilmy asi
Angela,Helena
Z mojej strany Alojzia, Petronella, z muzovej strany Helena, Mária, a prastarká Tereza ❤️ ak budeme mať dievčatko tak vyberáme z týchto mien 😊
Moje stare mamy Maria a Emilia. Prastare Katarina, Maria, Maria, Veronika. Ale nasa suseda je Školastika 😃
Anna a Mária, Anna a Verona
Antónia, Rozália, Mária...
Anna, Regina, Irena, Erika
Zuzana, Anna 2x, Helena, mužova starká bola Margita.

@eestimlha jej Cecilia. Tak malo zien s tym menom poznam. Okrem mojej mamky a dcery len jedju tetu z dediny