icon

Ako ste oslovovaná, ak sa voláte Andrea?

10. sep 2025

Voláte sa Andrea? Ako vás oslovujú?
Oslovenie Andrejka, Aďka sa mi zdá celkom milé, ale keď počujem oslovenie Andy, zdvíha sa mi žalúdok.
Je krajšia varianta Adriána?

Strana
z3
emma2782
10. sep 2025

Ja čo poznám ženy s menom Andrea, volajú ich Andy alebo Andrea, Andrejka.
Poznám 2 ženy s menom Adriana a volajú ich Aďa, Aďka, Adri, Adrika.
Ale tak ako naučíš tak máš.

anonym_960563
10. sep 2025

Andrea je krásne meno. Pomerne krátke, jendoduche, neokukané. Má pekné prezývky pre dievčatko - Andrejka, Ajka, ale aj ako základna forma znie veľmi dobre už potom pre dospelú ženu. Nepoznám žiadnu, ktorú by prezývali Andy. Práveže všetky volajú buď Aďka (ako Adrianu, čo je také pre mňa čudné) alebo Ajka (čo je teda prezývka pre Andreu). Za mňa nádherné meno, ktoré už takmer na mladých dievčatách ani nepočuť.. keby čakám dievčatko, určite je v úzkom výbere toto meno. Ale u mňa je to ovplyvnené aj tým, že poznám samé úspešne nositeľky tohto mena, zväčša baby, čo to nemali v živote ľahké, ale svojou usilovnosťou a inteligenciou sa vypracovali a sú z nich úspešné advokátky, lekárky a jednu architektku poznám.😊Adriana sa mi až tak nepáči, teda skôr vôbec. Ale za to môžu opäť asociácie.. tentokrát negatívne.

patka06
10. sep 2025

Andrejka, Aďka volajú malé dievčatká. Dospelé ženy a školáčky Andy, mne sa to páči a im tiež. Adriánu tiež volajú Andy, Adri a Aďka sa je nepáčilo. Ešte Aďa je fajn pre obe mená.

andrejka2424
10. sep 2025

Nikdy v živote ma nikto nenazval Andy.Jedna známa ma volá Ajka , v práci Andrejka-sú starši odomňa a v minulosti v škole spolužiaci vždy Aďa. Andrea som počula len od rodičov ,keď som bola drzá. Keď som bola extra drzá,tak Andreja 🫣

kleopatra114
10. sep 2025

V mojom okoli je andrea (andriana) vždy Aďa, Aďka

nin12345
10. sep 2025

Za mňa Andrea je proste Andrea a Adriána je Aďa,Aďka

adulka07
10. sep 2025
@kleopatra114

V mojom okoli je andrea (andriana) vždy Aďa, Aďka

@kleopatra114 ja sa volám Andrea...v robote má volajú Aďa,Andy...susedia Andika...

suge
10. sep 2025

Sto ľudí, sto chutí. Kamarátka Andrea si priala, aby sme ju volali Andy a dôsledne nás upozornila, že si neželá, aby sme ju oslovovali Aďka.😊

talia16
10. sep 2025

Ja poznam 2 Andrey jednu volame Andrejka druhu Aja

aandrea9
10. sep 2025

@anonym_autor som 50+ a stále ma oslovujú Andrejka, v praci aj v rodine. Jedna jediná kolegyňa ma oslovuje Andy ale neriešim.

autor
10. sep 2025
@aandrea9

@anonym_autor som 50+ a stále ma oslovujú Andrejka, v praci aj v rodine. Jedna jediná kolegyňa ma oslovuje Andy ale neriešim.

@aandrea9 A nevadí ti oslovenie Andy?

n_p
10. sep 2025

Andrea buď Andrea, alebo Andy. Mne sa viac páči Adriána, to zase Aďa, Aďka, Adrika, Adrianka.

aduskalac
10. sep 2025

Mňa volajú Ada,Aďa

anonym_118567
10. sep 2025

Na to meno som počula už prezývku Dreda

anonym_7214b2
10. sep 2025

Jednu Andreu volame Aďka, druhu Ajka. S oslovenim "Andy" som sa za cely zivot pri tomto mene nestretla. To pocujem prvy krat.

kleopatra32
10. sep 2025

@anonym_autor ja som Andrea, v detstve ma volali Andrejka, v škole potom Aďka, Aďa(mne to oslovenie nevadí). Keď som študovala v ČR, tak tam ma volali Andy, tiež mi to prišlo v pohode.

anonym_a75aa3
10. sep 2025

Vsetci ma volaju Adka. Muz Andrejka. Andy ma nikto nikdy nenazval

tibor79
10. sep 2025

Andrea, Andrejka, Aďka, Aďa

cukroska
10. sep 2025

@anonym_autor Mna volajú najčastejšie Ada ,Adka a mama Andrejka 😁 A oslovenie Andrea neznášam ( jedine učiteľky ma volali už na,základnej ) a ani sa mi to meno nikdy nepáčilo. Aspoň nie pre seba.
Ale zasa lepšie ako Adriana .

anonym_2cae53
10. sep 2025

@anonym_autor Ja poznám Andreu čo volajú Andy.

anonym_9de50c
10. sep 2025

Oslovuju ma Andrea, Andrejka. Obcas Adka. Neznasam oslovenie Ada, na to som uplne alergicka. Andy ma zatial nikto neoslovil, ale teda nepacilo by sa mi to.
Ja sa predstavujem aj podpisujem ako Andrea.

lujza10
10. sep 2025
@adulka07

@kleopatra114 ja sa volám Andrea...v robote má volajú Aďa,Andy...susedia Andika...

@adulka07 ... mna aj v robote volaju Andika 😀😀

silvike
10. sep 2025

@anonym_autor Ja co mam kamosky Andrei tak ich volame Aďa, a aj Adriany volame Aďa.

andrea_82
10. sep 2025

Mna nikto nevola Andy, ale ja sama som si dala takuto skratku. Ale keby mi niekto povedal Adriana, ozvala by som sa, je to uplne ine meno, ktore ma meniny 26.6.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
autor
10. sep 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub Ja si to tiež myslím, že to je oslovenie pre muža a nenávidím, keď ma takto ľudia oslovujú 😢

tetapetra
10. sep 2025

Aďa. mám však aj kamošku češku, tu všetci volajú Andy . Tiež mam známu,ta je Andrea a všetci ju volajú Zuza😂

autor
10. sep 2025
@tetapetra

Aďa. mám však aj kamošku češku, tu všetci volajú Andy . Tiež mam známu,ta je Andrea a všetci ju volajú Zuza😂

@tetapetra Prečo Zuza?

andulka1988
10. sep 2025

@anonym_autor niekoľko Aďka, Aďa , Adika,Andulka, Andrejka komu ako príde

euka210
10. sep 2025

@anonym_autor vzdy sme volali Aďa, ci Andrea ci Adriana.

Strana
z3