Ako voláte Barborky?
Ahojte, pls o tip ako voláte svoje Barborky, možno nájdem parádnu prezývku, napr som tu natrafila na tip k menu Paulína -Poly...tak vopred ďakujem 💕💕
Ahoj, ja som Barbora. Kamarati na Slovensku ma volaju obvyklymi prezyvkami, kamarati v Taliansku, Grecku a Spanielsku ma volaju Bar, Bahar alebo Babi.
No na Barboru a Barbaru je toho neúrekom. Poznám veľa žien aj Barbor aj Barbár a v živote sme (vrátane mňa) ani jednej nepovedali Barbora či Barbara (také tvrdé mená obe, odvodené od kmeňa Barbarov... Nič moc ako anotacia, ale sú bežné a vyskytujú sa hojne v populácii, takže človek nerieši).
No a úplne najčastejšie je Barbi/Barbie, Barča, Baja/Bajka, Baša/Baška, Bára, Barka. Tak sa nechávajú oslovovať tie, ktoré poznám ja. Ale viem, že ich babky ich niekedy oslovujú aj Baruška, Barunka alebo Barborka.
My našu voláme Barborka, Barunka, Baruška, Barbi, Bramborka, susedka a kámoška zo škôlky ju volá Barborečka. 😊
Mňa volajú skoro všetci Barborka, niektori kamarati Baška, prípadne Barbie.
Bajka
Mne sa paci Bára, aj keď tento tvar používajú skôr v ČR. Fajn je aj Baška, Baša ale tato prezývka sa nehodí všetkým Barboram.
Baška, Borka, Barbi, Barča
Moju som už v brušku volala Bibi alebo Bibulka. Ostatní väčšinou Barborka, Bibka, v škole sem tam Baja alebo Baruš.
voláme ju Barborka
Mala som spolužiačku, volali sme ju Baška. Odvtedy som už nijakú Barboru nestretla, osobne sa mi ale to meno absolútne nepáči, znie mi tak hrubo, alebo ako.
Mne hovorila mama bára (divá bára). Kamoši ma volajú Baška alebo Borka.
Bára, Barunka

Baska, Basi, Boba, neviem je ich mnoho