icon

Ako voláte Barborky?

20. jún 2021

Ahojte, pls o tip ako voláte svoje Barborky, možno nájdem parádnu prezývku, napr som tu natrafila na tip k menu Paulína -Poly...tak vopred ďakujem 💕💕

Strana
z2
hapkova
22. jún 2021

Baska, Basi, Boba, neviem je ich mnoho

biela_sova
22. jún 2021

Ahoj, ja som Barbora. Kamarati na Slovensku ma volaju obvyklymi prezyvkami, kamarati v Taliansku, Grecku a Spanielsku ma volaju Bar, Bahar alebo Babi.

elementissa
3. júl 2021

No na Barboru a Barbaru je toho neúrekom. Poznám veľa žien aj Barbor aj Barbár a v živote sme (vrátane mňa) ani jednej nepovedali Barbora či Barbara (také tvrdé mená obe, odvodené od kmeňa Barbarov... Nič moc ako anotacia, ale sú bežné a vyskytujú sa hojne v populácii, takže človek nerieši).
No a úplne najčastejšie je Barbi/Barbie, Barča, Baja/Bajka, Baša/Baška, Bára, Barka. Tak sa nechávajú oslovovať tie, ktoré poznám ja. Ale viem, že ich babky ich niekedy oslovujú aj Baruška, Barunka alebo Barborka.

jamajkafresh
11. júl 2021

My našu voláme Barborka, Barunka, Baruška, Barbi, Bramborka, susedka a kámoška zo škôlky ju volá Barborečka. 😊

basullinka
11. júl 2021

Mňa volajú skoro všetci Barborka, niektori kamarati Baška, prípadne Barbie.

chrumka120
11. júl 2021

Bajka

lujza123
30. okt 2021

Mne sa paci Bára, aj keď tento tvar používajú skôr v ČR. Fajn je aj Baška, Baša ale tato prezývka sa nehodí všetkým Barboram.

ankare
30. okt 2021

Baška, Borka, Barbi, Barča

bibka37
30. júl 2022

Moju som už v brušku volala Bibi alebo Bibulka. Ostatní väčšinou Barborka, Bibka, v škole sem tam Baja alebo Baruš.

mijo53
31. júl 2022

voláme ju Barborka

jaskolka
31. júl 2022

Mala som spolužiačku, volali sme ju Baška. Odvtedy som už nijakú Barboru nestretla, osobne sa mi ale to meno absolútne nepáči, znie mi tak hrubo, alebo ako.

alguno
2. aug 2022

Mne hovorila mama bára (divá bára). Kamoši ma volajú Baška alebo Borka.

adaina
1. júl 2024

Bára, Barunka

Strana
z2