Dali by ste dcére meno Romana?
Je to bežné meno na Slovensku? Dali by ste meno Romana dcére?
@anonym_autor nedala
@anonym_autor poznám ich pár, podľa mna už nie je take časté, aspoň v mojom okolia. Ja by som ho nedala, mne osobne sa velmi nepaci ale to je len môj názor🙂
@anonym_autor kľudne daj 🙂
bezne asi nie je, ale urcite nie exoticke. Ak sa ti paci, kludne daj.
Mame v rodine. Pekne meno, neotrepane
Keďže milujem meno Roman, tak by som dala aj Romana.
Keďže milujem meno Roman, tak by som dala aj Romana.
Ja zas presne naopak ako
@billy_jean . Takze ja by som nedala . Ale keď sa ti páči , tak ho daj , úplne v pohode meno . Poznám tri Romany
@anonym_autor poznám ml. slečnu a vôbec jej to meno nesedí.
@anonym_autor poznám ml. slečnu a vôbec jej to meno nesedí.
@sulavikova prečo nesedí?
@sulavikova prečo nesedí?
@anonym_autor kolegynka je Romana, mne sa to meno vzdy pacilo
@anonym_autor nie
Poznám osobne dve Romany a jedna z nich je aj tá neslavna, ktoru pozná asi celé Slovensko, takže pre mňa to nie je dáke bežné meno ale nepáči sa mi.
@anonym_autor Ja som Romana a môj brat Roman... Keď mi ho naši dávali ešte nebolo ani v kalendári 🙂 Ako decko som bola hrdá lebo som bola jediná široko ďaleko. Moje meno mám rada ale znie veľmi tvrdo, preto v neformálnom styku používam Romi, Romča... Kamošky z východu ma volajú Romani, Romina... V Grécku ma volali Ramona 🙂 Ale malé dievčatká keď ich volajú Romanka to sa mi veľmi páči 🙂
PS: Istá politička haní toto krásne meno ale zase nevidím dôvod nedávať dieťaťu meno podľa politikov, vrahov, neobľúbených hercov atď.
Aj za mna krasne meno
moja dcéra je Romana , v škole je jediná a ani v časti kde žijem sa nevyskytuje. Dala by som ho znova, je ojedinelé a stretávam sa s ním u iných dievčat a žien naozaj len sem tam .
Poznám asi len dve. Meno, za ktorým sa na verejnosti netočí aspoň 20 hláv. Originálne.
Poznám viacero Roman - za mňa také neutrálne meno. Všetky Romany, ktoré poznám však majú viac ako 30 rokov, mladšiu žiadnu. Dokonca na VS sme mali 2 v krúžku
Ja som ich poznala asi 5 a volala som ich Romanka, Romi. Ja by som to meno nedala, lebo sa mi nepáči, ale ak sa vám páči, tak ho dajte 👍🏻
Dala, ale neviem povedať R poriadne, tak mám deti s inými menami 🙈😁
Dala, myslím, že je celkom moderne.
@anonym_autor nepáči sa mi Roman, takže Romana už vôbec nie. A príde mi tvrdé rovnako ako moje meno. Z vlastnej skúsenosti by som išla do niečoho jemnejsieho.
@anonym_autor ja poznám viaceré Romany. Za mňa bežné meno som naň zvyknutá. Ale dcére by som ho nedala príde mi také tvrdé, trochu chlapčenské.
@anonym_autor Mne sa paci,,,mozu jej hovorit aj Romi
nedala. otras
Ak sa vám páči tak ho dajte. Mne sa páči. Páčia sa mi mená typu Zuzana, Anna, Romana, Gréta, Alžbeta, Lenka, Lucia, Júlia, Miriam, Diana, Denisa, Mária, Renáta… ja by som zase nedala ani jedno z moderných mien ako Mia, Tiana, Tamia, Elisa a podobné, to ale neznamená že by boli otrasné, len proste sa mi nepáčia, je to len o vašich preferenciách, čo si o tom myslia ženy na MK ti môže byť jedno. A ak existujú na svete ľudia, ktorí by krútili nosom, keď sa dozvedia že má niekto také alebo onaké meno, tak je mi ich úprimne ľúto
Nie a nepoznám ani jednu Romanu
nedala
Mame teraz čerstvo v rodine Romanku a veľmi jej to meno sedí, ja som sa aj potešila že jej dali také malo používané meno.
Nie. Nepáčia sa mi ženské mená ktoré sú odvodené z mužských Petra, Romana, Martina....

+/- rovesníčiek (20-30) poznám celkom dosť s týmto menom, pri malých dievčatkách som ho dlhšie nepočula... ja osobne by som ho nedala, lebo sa mi páčia iné, ale nemyslím si o ňom nič negatívne 🙂