icon

Dali by ste dcére meno Romana?

15. júl 2025

Je to bežné meno na Slovensku? Dali by ste meno Romana dcére?

Strana
z2
lindous
15. júl 2025

+/- rovesníčiek (20-30) poznám celkom dosť s týmto menom, pri malých dievčatkách som ho dlhšie nepočula... ja osobne by som ho nedala, lebo sa mi páčia iné, ale nemyslím si o ňom nič negatívne 🙂

zmrzlinka8
15. júl 2025

@anonym_autor nedala

doris11
15. júl 2025

@anonym_autor poznám ich pár, podľa mna už nie je take časté, aspoň v mojom okolia. Ja by som ho nedala, mne osobne sa velmi nepaci ale to je len môj názor🙂

anonym_393091
15. júl 2025

@anonym_autor kľudne daj 🙂

viestta
15. júl 2025

bezne asi nie je, ale urcite nie exoticke. Ak sa ti paci, kludne daj.

pribinak
15. júl 2025

Mame v rodine. Pekne meno, neotrepane

billy_jean
15. júl 2025

Keďže milujem meno Roman, tak by som dala aj Romana.

lenka.25
15. júl 2025
@billy_jean

Keďže milujem meno Roman, tak by som dala aj Romana.

Ja zas presne naopak ako
@billy_jean . Takze ja by som nedala . Ale keď sa ti páči , tak ho daj , úplne v pohode meno . Poznám tri Romany

sulavikova
15. júl 2025

@anonym_autor poznám ml. slečnu a vôbec jej to meno nesedí.

autor
15. júl 2025
@sulavikova

@anonym_autor poznám ml. slečnu a vôbec jej to meno nesedí.

@sulavikova prečo nesedí?

nelca84
15. júl 2025
@anonym_autor

@sulavikova prečo nesedí?

@anonym_autor kolegynka je Romana, mne sa to meno vzdy pacilo

tetapetra
15. júl 2025

@anonym_autor nie

13uzivatelka11
15. júl 2025

Poznám osobne dve Romany a jedna z nich je aj tá neslavna, ktoru pozná asi celé Slovensko, takže pre mňa to nie je dáke bežné meno ale nepáči sa mi.

misinka26
15. júl 2025

@anonym_autor Ja som Romana a môj brat Roman... Keď mi ho naši dávali ešte nebolo ani v kalendári 🙂 Ako decko som bola hrdá lebo som bola jediná široko ďaleko. Moje meno mám rada ale znie veľmi tvrdo, preto v neformálnom styku používam Romi, Romča... Kamošky z východu ma volajú Romani, Romina... V Grécku ma volali Ramona 🙂 Ale malé dievčatká keď ich volajú Romanka to sa mi veľmi páči 🙂
PS: Istá politička haní toto krásne meno ale zase nevidím dôvod nedávať dieťaťu meno podľa politikov, vrahov, neobľúbených hercov atď.

danieli
15. júl 2025

Aj za mna krasne meno

subartic
15. júl 2025

moja dcéra je Romana , v škole je jediná a ani v časti kde žijem sa nevyskytuje. Dala by som ho znova, je ojedinelé a stretávam sa s ním u iných dievčat a žien naozaj len sem tam .

elz1920
15. júl 2025

Poznám asi len dve. Meno, za ktorým sa na verejnosti netočí aspoň 20 hláv. Originálne.

oriesocek
15. júl 2025

Poznám viacero Roman - za mňa také neutrálne meno. Všetky Romany, ktoré poznám však majú viac ako 30 rokov, mladšiu žiadnu. Dokonca na VS sme mali 2 v krúžku

talia16
15. júl 2025

Ja som ich poznala asi 5 a volala som ich Romanka, Romi. Ja by som to meno nedala, lebo sa mi nepáči, ale ak sa vám páči, tak ho dajte 👍🏻

horskaholka
15. júl 2025

Dala, ale neviem povedať R poriadne, tak mám deti s inými menami 🙈😁

ivangeline
15. júl 2025

Dala, myslím, že je celkom moderne.

kristiii
15. júl 2025

@anonym_autor nepáči sa mi Roman, takže Romana už vôbec nie. A príde mi tvrdé rovnako ako moje meno. Z vlastnej skúsenosti by som išla do niečoho jemnejsieho.

malalala14
15. júl 2025

@anonym_autor ja poznám viaceré Romany. Za mňa bežné meno som naň zvyknutá. Ale dcére by som ho nedala príde mi také tvrdé, trochu chlapčenské.

vorkola
15. júl 2025

@anonym_autor Mne sa paci,,,mozu jej hovorit aj Romi

deti95060810
15. júl 2025

nedala. otras

dorizzz
16. júl 2025

Ak sa vám páči tak ho dajte. Mne sa páči. Páčia sa mi mená typu Zuzana, Anna, Romana, Gréta, Alžbeta, Lenka, Lucia, Júlia, Miriam, Diana, Denisa, Mária, Renáta… ja by som zase nedala ani jedno z moderných mien ako Mia, Tiana, Tamia, Elisa a podobné, to ale neznamená že by boli otrasné, len proste sa mi nepáčia, je to len o vašich preferenciách, čo si o tom myslia ženy na MK ti môže byť jedno. A ak existujú na svete ľudia, ktorí by krútili nosom, keď sa dozvedia že má niekto také alebo onaké meno, tak je mi ich úprimne ľúto

parvinka0001
16. júl 2025

Nie a nepoznám ani jednu Romanu

marusiao
16. júl 2025

nedala

pininka1
16. júl 2025

Mame teraz čerstvo v rodine Romanku a veľmi jej to meno sedí, ja som sa aj potešila že jej dali také malo používané meno.

mimikarol
16. júl 2025

Nie. Nepáčia sa mi ženské mená ktoré sú odvodené z mužských Petra, Romana, Martina....

Strana
z2