Dali by ste dievčatku meno Alžbeta?
Ahojte, dali by ste meno dievčatku Alžbetka? Veľmi sa mi páči, ale bojím sa, že by ju potom volali Betka (napríklad v škôlke, škole...). Máte niekto skúsenosti s tým menom?
Krasne meno 🙂
Áno, aj som to meno mala vo výbere,ale narodil sa nám chlapec 🙂 moju babku volali aj Betka a vždy sa mi to páčilo. A tu za toto dostane mega hejt, ale mne sa páčia všetky zdrobneniny,skratky,skomoleniny tohto mena, vo všetkých jazykoch, vrátane maďarského Erzsike (čítaj Eržike) 🙂
Pekne meno. Ale aj ja by som ju volala Betka. Proste nemozes cely zivot vsetkych opravovat. Neviem si predstavit, ze by mna volali celym menom Stanislava. Komu by sa chcelo?
Pre mna je divne,ked da niekto take meno,ktore moze mat xy podob ,ale furt kazdeho "buzeruje" ako ma dieta volat. Moja ma tiez take meno,ktore sa da povedat aj 4.sposobmi,ale ani ona,ani my nikoho neopravujeme a ani ju nevolam zdrobnelinkami lebo je to dieta,ale pouzivame zakladny tvar mena. Ona to tiez berie v pohode,na nikoho sa neuraza. Ale stretla som sa uz s tym,ze ona sama povedala dietatu zakladnym tvarom mena a dieta - 6r. sa ofucalo,ze "ja nie som xy, ale ...tka"!😡 No lebo cely zivot jej budu hovorit ako babatku.🙄
Mam kamosku Alzbetu a tu vsetci volaju Ali 🙂 je to rozne. Mne sa to meno velmi paci
V škôlke ešte Budiš oslovujú pekne deti celými menami , ale v škole v robote to ju budú asi volať Betka, ale zas dcére sa to možno bude páčiť
Bude si to uvedomovat aj v skolke. My mame Tamarku. Nijako inak ju nevolame. Ked ju v skolke nazvali ,,Tami", absolutne na to nereagovala, nebola zvyknuta. Teraz je z nej skolacka a kazdemu povie, ze ona je Tamarka.
Krásne meno ❤ Veľmi som si priala Alžbetku teraz pre tretie, ale bude to chlapček nakoniec 😉 Mne nepríde ani Betka nejaké katastrofálne.
Keď vyrastie, ľahko sa môže stať, že jej sa bude viac páčiť tá skratka a sama sa tak bude predstavovať ... poznám tak Karolínu, ktorá to meno nemá rada, tak všade používa len Kaja a jej mamu to hnevá, že ona jej dala meno Karolína, nie Kaja 😅 takže je na zváženie, či dať meno, ktorého skrátená forma sa ti nepáči .... keď som robila s detičkami, tak sa mi vždy zdali tie opravy rodičov ako ktoré dieťa volať strašne vtipné, rešpektovala som to, ale v duchu som sa na tom vždy smiala, hlavne keď dieťa samé seba predstavovalo inak ...
U nás v škôlke aj v škole keď deti nastúpili prvý deň tak sa nas rodičov pýtali ako majú volat deti aby sa naučili všetci tak volať.Ja nám dcéru menom Táňa a ide má vychytit keď jej dajú niekde na diplom hlavne tam sa mi to stáva ,že jej dajú Tatiana už mala aj Tatjana.Ucitelka v prvej triede na ZŠ ju zvykla volať Taťa a dcéru to štvalo aj jej povedala že nie tak ale doteraz keď sa stretnú tak jej tak povie.A to som si myslela ,že z takéto mena nemajú ako spraviť skratku 😁
Kamoška má Alžbetku a nijak inak ju nevoláme. Mne by nenapadlo volat dieta tak, ako som to nikdy nepocula od jej rodicov. Neter je Dominika a volaju ju Domi, tak by mi nikdy nenapadlo nazvat ju napr Domča 🤷♀️
Ale zas ktovie ako bude vo vyssom veku chciet aby ju volali. Mala som spoluziacku Annu, ktora chcela aby sme ju volali Anča. Jej sa to tak proste pacilo a myslim ze jej bolo dost jedno co sa paci jej rodicom.
Ja som Beata a nasi ma volali ako decko Beba. V puberte som ich musela nasilu preucit aby ma tak nevolali a povedali mi radsej Bea
Dala by som verziu Elisabet 😃 Alžbeta je moja starká.❤️
@danusa63 u nás podobne, moju spolužiačku Beta babeta 🙂
Ano nadherne kralovske meno no ja davam Elizabet
Mne sa žiaľ nepáči. Volala sa tak moja mamka aj babka, všetci ich volali "Eržika" , no nič horšie som dovtedy nepočula 🤔
Vazne sa bojis, ako ju budu volat ini? 😁😁😁 Jasne, ze bude Betka alebo Beba este, tak volame jednu kamosku. A bude aj Beta, nie len Betka. Alzbetka ju budete zrejme volat len vy ako rodicia a mozno casom bude aj pre vas Betka. My mame v rodine Elisku a hovorime jej Elena - ked neposlucha, potom Ela, Elza, Elina, Elinka... kadejako...
Akozeeeeeeeeee, pocul som aj horšie
19november Elizabeta to som chcela dať ja ale tiež je tam veľké riziko Beta, Betka
@tetaandulkova marnosti🤦🏼
@loliku takže ten istý problém 😁. Tak prekrásne meno, ktorá sa dá žiaľ jednoducho pokaziť
Ja budem mať Alžbetku, ak to bude dievča. Po dedkovej mame.
ja mam Miriamu, vsetci mi vraveli,ze daj len Miriam... volame ju Mimka,Miriamka...a nezlosti ma to...a voobec ma nezlosti ani to,ze ona sama (9 rokov) si vsade pise,ze Miriam...lebo ona je Miriam Miriamka...tak co uz

Ano je to krasne meno..ludi naucis ako ju maju volat.my mame Kristinku a ked skusali na nu Kika Kikus zatrhla som to hned na zaciatku.mozno pride raz na strednu a bude sa jej to pacit a necha sa tak oslovovat sama.ale zatial sa tomu branime.