Dali by ste meno Elizabeth k slovenskému priezvisku?

9. máj 2025

Dali by ste meno Elizabeth k slovenskému priezvisku? Ci je to moc velky trn v oku?

zmrzlinka2021
9. máj 2025

Určite. To je len vec zvyku, časom to prestane človek vnimat. Poznám ľudí, vo majú zahraničnú verziu mena a vôbec to nikto nerieši.
A aj tak väčšina mladých raz z tohto štátu odíde, takže to ocenia

luc141
9. máj 2025

Zalezi ako znie to priezvisko. Mne sa niektore tieto mena k priezviskam zdaju smiesne, je to naozaj asi skor vec zvyku ako pise zmrzlinka :D ja osobne, ak budem mat raz dceru, chcela by som jej dat meno Charlotte, lebo sa to hodi k partnerovmu priezvisku, keby je ine a nepasuje, dam asi Šarlotu klasicky.
Ale naozaj, ked sa pozriete do zahranicia, kde zije vela pristahovalcov, casto su tam tie mena pomiesane...slovanske alebo balkanske, severske meno a priezvisko po anglicky. Neriesi to nikto.

talia16
9. máj 2025

Ja by som to bez problémov dala k slovenskému priezvisku. Ikeď možno bez toho H, iba Elizabet

terezkaarthuramax
9. máj 2025

Pekne meno a je to len tvoja vec ake meno dáš a dievča stejne meno raz zmení možno...

barka1
10. máj 2025

Nedala, v ziadnom pripade. Učím AJ, viem, ako sa správne čita to meno a uši by mi trhalo, keby to 95% ludi vyslovovalo nespravne.
Dávat zahraničné mena slovenským detom žijucim na Slovensku sa mi zda trapne, malomestiacke, ako snaha byť na silu svetovi. A pritom je to usmevne...u nás predsa máme Alžbetu.
Keď už, tak Eliza, Elizabeth bez H je už úplný nezmysel.

mircalla
10. máj 2025

Mam zahranicne meno, aj priezvisko. Ale zavisi od priezviska. V 95% to je ozaj trn v oku.
@talia16 to uz radsej s H. Vytvaras poslovencene meno, co neexistuje. Otras.

aurora33
10. máj 2025

Nie nedala. Poznám jedno také dievčatko. Priezvisko číro slovenske a meno Elizabeth a stále to znie strašne.

loliki
10. máj 2025

Krásne meno. Daj.

maja249
10. máj 2025

Asi tak ako Enrico Roderic Šuška alebo Berenica Dorothea Slamková🤦...a to si nevymýšľam, skutočne som to zažila. Nehovorím, že sa deti musia volať Kata, Mara, Zuza, Fero, Jožo, či Jano, ale na Slovensku je toľko krásnych mien a vlastní rodičia decku urobia toto, len aby boli výnimočne svetoví.

natalka13
10. máj 2025

Nie nedala, meno Alzbetka je krasne.

lenkakravcova
10. máj 2025

Poznám jednu Elizabet so slovenskym priezviskom a úplne vpohode. Aj s H aj bez H. Podľa mňa je to oveľa lepšie než Alžbeta. Z toho je väčšinou Betka a to znie divne.

inaemre
10. máj 2025

@barka1 nerozumiem uplne o com pises, kedze to je nemecke meno....Preco by si to mala vyslovovat anglicky?
Poznma u nas v AT velmi vela Elizabeth. Pekne meno, preco nie, ak sedi ku priezvisku.
Cisarovna Sissi bola tiez Elizabeth.

done
10. máj 2025

Elisabeth nie je ani nemecké ani anglické meno, je to pôvodne hebrejské meno Elisheva. Ekvivalent u nás je Alžbeta a Eliška.

barka1
10. máj 2025

@inaemre pretoze trebars najuspesnejsie anglické královne sa volali Elizabeth?

@done vdaka za vysvetlenie

kathak
10. máj 2025

Krasne meno , ak sa tebe páči dak

hubka51
10. máj 2025

Tak daj Alžbetka ja keby mam druhu dceru tak je to Alžbetka lebo prvú mám Viktóriu 😁

mircalla
10. máj 2025

@barka1 Moja dcera je Theresa, ma anglicke priezvisko, pocet ludi, ktori vedia spravne vyslovit jej meno = nula
Urcite by som nedala take meno k priezvisku Slaninkova ci Horvathova

aurora33
10. máj 2025

@mircalla a prosim ta, ako vyslovujú ľudia meno tvojej dcéry?

lsj54
10. máj 2025

Ano nasa ma meno Elizabeth a slovenske priezvisko...

mircalla
10. máj 2025

@aurora33 Normalne Tereza, pricom to ma uplne inu vyslovnost, ma to po babke, aj v zahranici nie caste meno, ale u nas to nevie vyslovit asi nikto, ale zvykla som si

simsalabim
10. máj 2025

Ja kludne.

pe_mi
10. máj 2025

Nedala by som

anavixy
10. máj 2025

@barka1 my mame teraz na odd Johny-ho 🤭🤭🤣

slavomira236
10. máj 2025

Dceri a spoluziacka je elizabeth a dokonca ma este aj druhe menno

mamaaja82
10. máj 2025

Moja ma ako druhe meno Elisabeth ale ma priezvisko bez ová,tak pasuje,narodila sa ale mimo sk.Inak to z mi tam absolutne nepasuje.

marhulka13
10. máj 2025

@lenkakravcova syn ma spolužiačku Elisabeth a aj tak je hovoria Betka. Deti si zvyknú skrátiť akékoľvek meno

babababka
10. máj 2025

Nedala.

aandrea9
10. máj 2025

A čo je zlé na Alžbetka?

tehulka2011
10. máj 2025

@aandrea9 je tam makcen :D

veselo_neveselo
10. máj 2025

Elizabeth Mrkvickova? Urcite nie. Co je zle na Alzbete?