Dali by ste meno Elizabeth k slovenskému priezvisku? Ci je to moc velky trn v oku?
Zalezi ako znie to priezvisko. Mne sa niektore tieto mena k priezviskam zdaju smiesne, je to naozaj asi skor vec zvyku ako pise zmrzlinka :D ja osobne, ak budem mat raz dceru, chcela by som jej dat meno Charlotte, lebo sa to hodi k partnerovmu priezvisku, keby je ine a nepasuje, dam asi Šarlotu klasicky.
Ale naozaj, ked sa pozriete do zahranicia, kde zije vela pristahovalcov, casto su tam tie mena pomiesane...slovanske alebo balkanske, severske meno a priezvisko po anglicky. Neriesi to nikto.
Ja by som to bez problémov dala k slovenskému priezvisku. Ikeď možno bez toho H, iba Elizabet
Pekne meno a je to len tvoja vec ake meno dáš a dievča stejne meno raz zmení možno...
Nedala, v ziadnom pripade. Učím AJ, viem, ako sa správne čita to meno a uši by mi trhalo, keby to 95% ludi vyslovovalo nespravne.
Dávat zahraničné mena slovenským detom žijucim na Slovensku sa mi zda trapne, malomestiacke, ako snaha byť na silu svetovi. A pritom je to usmevne...u nás predsa máme Alžbetu.
Keď už, tak Eliza, Elizabeth bez H je už úplný nezmysel.
Nie nedala. Poznám jedno také dievčatko. Priezvisko číro slovenske a meno Elizabeth a stále to znie strašne.
Krásne meno. Daj.
Asi tak ako Enrico Roderic Šuška alebo Berenica Dorothea Slamková🤦...a to si nevymýšľam, skutočne som to zažila. Nehovorím, že sa deti musia volať Kata, Mara, Zuza, Fero, Jožo, či Jano, ale na Slovensku je toľko krásnych mien a vlastní rodičia decku urobia toto, len aby boli výnimočne svetoví.
Nie nedala, meno Alzbetka je krasne.
Poznám jednu Elizabet so slovenskym priezviskom a úplne vpohode. Aj s H aj bez H. Podľa mňa je to oveľa lepšie než Alžbeta. Z toho je väčšinou Betka a to znie divne.
Elisabeth nie je ani nemecké ani anglické meno, je to pôvodne hebrejské meno Elisheva. Ekvivalent u nás je Alžbeta a Eliška.
Krasne meno , ak sa tebe páči dak
Tak daj Alžbetka ja keby mam druhu dceru tak je to Alžbetka lebo prvú mám Viktóriu 😁
Ano nasa ma meno Elizabeth a slovenske priezvisko...
Ja kludne.
Nedala by som
Dceri a spoluziacka je elizabeth a dokonca ma este aj druhe menno
Moja ma ako druhe meno Elisabeth ale ma priezvisko bez ová,tak pasuje,narodila sa ale mimo sk.Inak to z mi tam absolutne nepasuje.
@lenkakravcova syn ma spolužiačku Elisabeth a aj tak je hovoria Betka. Deti si zvyknú skrátiť akékoľvek meno
Nedala.
A čo je zlé na Alžbetka?
@aandrea9 je tam makcen :D
Elizabeth Mrkvickova? Urcite nie. Co je zle na Alzbete?
Určite. To je len vec zvyku, časom to prestane človek vnimat. Poznám ľudí, vo majú zahraničnú verziu mena a vôbec to nikto nerieši.
A aj tak väčšina mladých raz z tohto štátu odíde, takže to ocenia