icon

Dali by ste v tomto prípade synovi meno Filip?

3. júl 2023

Ahojte. Mam taku otazocku. Budem rada za kazdy nazor.
Dali by ste synovi meno Filip, v pripade, ze priezvisko zacina na P? Mne pride, ze tym, ze sa meno konci na „p” a priezvisko zacina na „P” tiez, bude sa to tazko vyslovovat. Ale vraj to nemam riesit, ze je to blbost… tak ma zaujimaju aj ine nazory… dakujem.

ivangeline
3. júl 2023

Tirz mi nepride to tazke vyslovit

nevenka
3. júl 2023

Nase priezvisko zacina na "J" a meno pre druheho chlapca sme zamerne nedali po manzelovi, jemu konci meno na "j" a cely zivot tvrdi, ze ma problem, ze mu nerozumeju, ked sa predstavuje, takze predstavuje sa najprv priezviskom, az potom krstne meno. Tak ja by som asi nedala meno Filip, ak zacina priezvisko na "P".

rorino
3. júl 2023

Nedala,jedno p akoby zaniklo,zle sa to vyslovuje,bude musieť zakaždým opakovať priezvisko.Alebo vždy začať priezviskom,v tom prípade,žiadny problém,ak nekončí na f.

letfenixa
3. júl 2023

Vyslovuje sa to bez problémov.

didip
3. júl 2023

Môj brat sa volá Filip a priezvisko má na P, takže kľudne 😊

babulkomale
3. júl 2023

Nedala. Potrpim si na to ako zneju mena a ako sa vyslovuju slova po sebe, ci pasuju.
A hlavne, je to vec ktoru viem ovplyvnit.

thoughtfulweirdo
3. júl 2023

Áno, mne sa napríklad Filip Pyšný, Filip Polakovič, Filip Prokop, Filip Paprika a podobne vyslovuje úplne normálne, nijaký problém moje ústa nezachytili 😄

yvanielka
3. júl 2023

Môj brat to tak má a v pohode s tým žije už 25 rokov 🙂 nie je to problém ani pri vyslovovaní

danielina30
3. júl 2023

pri P mi to vôbec nevadí keď to povieš naraz to jedno P sa tam stratí, ale sú písmena kde to vyslovene láme jazyk, napríklad Š Ale aj tak sa mi najviac páči Daniel 😂😂😂

laila22
3. júl 2023

Nedala, rovnako sme riešili písmeno Ň. Jedno v mene, druhé v priezvisku a vytváralo to podobnú výslovnosť a problém ako u Vás písmeno P.

maisynka
3. júl 2023

Philipp Plein

maciatkoe
4. júl 2023

To uz aj na takouto blbostou sa zamyslate? 😃. Maly ma 2 roky, a vola sa Adam M... Nikdy ma ani nenapadlo pri vybere mena nieco taketo riesit.

dzejsik
5. júl 2023

známy to tak má a v pohode

tanickalc
5. júl 2023

Keď ti to meno vyhovuje po iných stránkach, tak toto je podla mňa zanedbateľný aspekt. Lebo celý život mu budú hovoriť krstným menom, takže to je dôležité. Ale len málokedy vysloví meno a priezvisko spolu.
Napr. ja som chcela dať meno Art(h)ur, (h som ešte zvažovala ci dať alebo nie. Bol by teda Artur Partl, čo je trochu jazykolam. Ale všetci mi hovorili, že málokedy sa bude predstavovať celým menom. Nakoniec sme dali iné meno, ale nie kvôli tejto veci

ikuska27
5. júl 2023

Ja mám Filipa..a priezvisko je na B... také podobné, ale veľmi sa to k sebe hodí ❤️

silesias
5. júl 2023

Aj ja mám Filipa 😂

tonka28
5. júl 2023

Ak sa meno hodí s priezviskom dala by som.... Ja som si vždy vybrala meno /mena ktoré sa nám páčili a napr. písala /vyslovovala ci sa meno a priezvisko hodia k sebe 😀 nie každé sa totižto hodí, v rodine mame prípad.. Chlapec má takmer 13r (ak nie viac) s menom Kevin a priezvisko rydzo slovenské 🙈 do teraz to môj mozok nevie spracovať 🤷‍♀️😂

ankare
5. júl 2023

V pohode.

sima22290
5. júl 2023

My máme tiež tak, ale dievča Miriam Ma..... úplne v pohode by som dala.

any_soj
5. júl 2023

Poznám Filipa kde priezvisko začína na P a úplne ok

cevrik5
5. júl 2023

Samozrejme, že daj Filip,keď sa ti páči! Úplne hlúposti toto, vôbec to nie je krkolomné 🤣 krkolomné môže byť ,keď ma človek samé R v mene a nevie R

veronikasarkanyova
5. júl 2023

Jasné že áno ak sa mi to meno páči

veronikakos
5. júl 2023

Meno Filip by som dala za každých okolností....
Moja topka už od detstva, aj preto sa jeden z mojich troch synov volá Filip....krásne navyše medzinárodné meno

vanilka83
5. júl 2023

@pralinka25 presne tak moja reč!

penelope2066
5. júl 2023

Dala by som ak to tak citim

andrea901
5. júl 2023

Poznam takeho, ktory sa vola Filip Filip, teda ma priezvisko Filip a meno uplne rovnake ako priezvisko a v pohode, vsetci sme si zvykli a uz nam to po case ani neprislo zvlastne 🙂

diablikovci
5. júl 2023

Daj v pohode 🙂 ja mám syna Axela že ťažké meno ale mne sa páči a ide to meno aj tak k nemu 🙂 Naj je vtedy keď ho niekto zavolá Alex a on nereaguje 😂

skorpionik30
5. júl 2023

aj ja mam Filipa...najkrajsie meno pre mna.....nikdy som sa nezamyslala nad zaciatocnymi pismenkami..napr.Filip Potočny....uplne v pohode....

bluka2
5. júl 2023

Pokial je priezvisko Potocny, ok. Ak je ale priezvisko Palus, tak Filip Palus, resp. F. Palus by neznelo moc dobre 😀 tak tazko povedat

andreatytler
5. júl 2023

Pre mna je velmi dolezite aby meno a priezvisko spolu ladily, aby vytvarali spou jeden celok a tak by ma takato vec odradila, lebo sa mi to tazko vyslovuje a vytvara to v mene urcitu prekazku. Bud clovek prehltne p na konci mena a potom je z toho Fili Plachy, alebo nasilu vyslovi obe p a potom to je to akoby sa zakoktal.