Dali by ste v tomto prípade synovi meno Filip?
Ahojte. Mam taku otazocku. Budem rada za kazdy nazor.
Dali by ste synovi meno Filip, v pripade, ze priezvisko zacina na P? Mne pride, ze tym, ze sa meno konci na „p” a priezvisko zacina na „P” tiez, bude sa to tazko vyslovovat. Ale vraj to nemam riesit, ze je to blbost… tak ma zaujimaju aj ine nazory… dakujem.
Nase priezvisko zacina na "J" a meno pre druheho chlapca sme zamerne nedali po manzelovi, jemu konci meno na "j" a cely zivot tvrdi, ze ma problem, ze mu nerozumeju, ked sa predstavuje, takze predstavuje sa najprv priezviskom, az potom krstne meno. Tak ja by som asi nedala meno Filip, ak zacina priezvisko na "P".
Nedala,jedno p akoby zaniklo,zle sa to vyslovuje,bude musieť zakaždým opakovať priezvisko.Alebo vždy začať priezviskom,v tom prípade,žiadny problém,ak nekončí na f.
Vyslovuje sa to bez problémov.
Môj brat sa volá Filip a priezvisko má na P, takže kľudne 😊
Nedala. Potrpim si na to ako zneju mena a ako sa vyslovuju slova po sebe, ci pasuju.
A hlavne, je to vec ktoru viem ovplyvnit.
Áno, mne sa napríklad Filip Pyšný, Filip Polakovič, Filip Prokop, Filip Paprika a podobne vyslovuje úplne normálne, nijaký problém moje ústa nezachytili 😄
Môj brat to tak má a v pohode s tým žije už 25 rokov 🙂 nie je to problém ani pri vyslovovaní
pri P mi to vôbec nevadí keď to povieš naraz to jedno P sa tam stratí, ale sú písmena kde to vyslovene láme jazyk, napríklad Š Ale aj tak sa mi najviac páči Daniel 😂😂😂
Nedala, rovnako sme riešili písmeno Ň. Jedno v mene, druhé v priezvisku a vytváralo to podobnú výslovnosť a problém ako u Vás písmeno P.
Philipp Plein
To uz aj na takouto blbostou sa zamyslate? 😃. Maly ma 2 roky, a vola sa Adam M... Nikdy ma ani nenapadlo pri vybere mena nieco taketo riesit.
známy to tak má a v pohode
Keď ti to meno vyhovuje po iných stránkach, tak toto je podla mňa zanedbateľný aspekt. Lebo celý život mu budú hovoriť krstným menom, takže to je dôležité. Ale len málokedy vysloví meno a priezvisko spolu.
Napr. ja som chcela dať meno Art(h)ur, (h som ešte zvažovala ci dať alebo nie. Bol by teda Artur Partl, čo je trochu jazykolam. Ale všetci mi hovorili, že málokedy sa bude predstavovať celým menom. Nakoniec sme dali iné meno, ale nie kvôli tejto veci
Ja mám Filipa..a priezvisko je na B... také podobné, ale veľmi sa to k sebe hodí ❤️
Aj ja mám Filipa 😂
Ak sa meno hodí s priezviskom dala by som.... Ja som si vždy vybrala meno /mena ktoré sa nám páčili a napr. písala /vyslovovala ci sa meno a priezvisko hodia k sebe 😀 nie každé sa totižto hodí, v rodine mame prípad.. Chlapec má takmer 13r (ak nie viac) s menom Kevin a priezvisko rydzo slovenské 🙈 do teraz to môj mozok nevie spracovať 🤷♀️😂
V pohode.
My máme tiež tak, ale dievča Miriam Ma..... úplne v pohode by som dala.
Poznám Filipa kde priezvisko začína na P a úplne ok
Samozrejme, že daj Filip,keď sa ti páči! Úplne hlúposti toto, vôbec to nie je krkolomné 🤣 krkolomné môže byť ,keď ma človek samé R v mene a nevie R
Jasné že áno ak sa mi to meno páči
Meno Filip by som dala za každých okolností....
Moja topka už od detstva, aj preto sa jeden z mojich troch synov volá Filip....krásne navyše medzinárodné meno
@pralinka25 presne tak moja reč!
Dala by som ak to tak citim
Poznam takeho, ktory sa vola Filip Filip, teda ma priezvisko Filip a meno uplne rovnake ako priezvisko a v pohode, vsetci sme si zvykli a uz nam to po case ani neprislo zvlastne 🙂
Daj v pohode 🙂 ja mám syna Axela že ťažké meno ale mne sa páči a ide to meno aj tak k nemu 🙂 Naj je vtedy keď ho niekto zavolá Alex a on nereaguje 😂
aj ja mam Filipa...najkrajsie meno pre mna.....nikdy som sa nezamyslala nad zaciatocnymi pismenkami..napr.Filip Potočny....uplne v pohode....
Pokial je priezvisko Potocny, ok. Ak je ale priezvisko Palus, tak Filip Palus, resp. F. Palus by neznelo moc dobre 😀 tak tazko povedat
Pre mna je velmi dolezite aby meno a priezvisko spolu ladily, aby vytvarali spou jeden celok a tak by ma takato vec odradila, lebo sa mi to tazko vyslovuje a vytvara to v mene urcitu prekazku. Bud clovek prehltne p na konci mena a potom je z toho Fili Plachy, alebo nasilu vyslovi obe p a potom to je to akoby sa zakoktal.

Tirz mi nepride to tazke vyslovit