Je meno Jonah príliš americké?

viki95
6. máj 2025

ahojte, stretli ste sa uz s meno Jonah? Je to podla vas velmi ,,americke,,? 😁

sowhat
6. máj 2025

je to dost americke... dufam ze priezvisko je Kapusta, alebo Bryndza, nech to ladi :D treba si ale uvedomit, ze polovica slovakov to nebude vyslovovat ako Dźonah, ale Jonah a to znie trochu divne

viki95
autor
6. máj 2025

@sowhat nene , ku priezvisku sa hodi 🤣 Džonah sa mi nepaci, len tak ze jona(h)… bez ,,h,, 😅 ale asi to nespravim synovi, ze take meno mu dam, len sa mi to paci 😁

maickamf
6. máj 2025

@viki95 no schvalne daj priezvisko. Ale aj tak, ak sa paci tebe a muz je s tym ok, je to na vas

sowhat
6. máj 2025

@viki95 aj tak by to asi ludia komolili, ci uz by ho volali JonaH alebo ti anglicky hovoriaci by skusali Džonah 🙂 mozno malokto by vedel, ze to je Jona s premlcanym h na konci. Viem sa vzit do toho, ze by to mohlo byt otravne pre syna kazdemu to vysvetlovat alebo ludi opravovat

7miriam77
6. máj 2025

Mne sa páči, je to pôvodom hebrejske meno a číta sa Jona

7miriam77
6. máj 2025
viki95
autor
6. máj 2025

@7miriam77 presne ❤️

ika02
6. máj 2025

A priezvisko má Holub? Preto by to pasovalo?

natalka13
6. máj 2025

poznam 2.

viki95
autor
6. máj 2025

@ika02 nepytala som sa nikoho, ci by to pasovalo k priezvisku…

7miriam77
6. máj 2025

@viki95 podľa mňa tým menom nemáš čo pokaziť. Znie krásne, aj napísané Jonah je veľmi pekné, a keď sa niekde predstaví ako Jona, nevidím dôvod,prečo by mu mali komolit meno. Je to veľmi ľahko zapamätateľné ♥️👌

lenkakravcova
6. máj 2025

@viki95 a keby že to dáte normálne v slovenčine: Jonáš?

januska12323
6. máj 2025

Je na tebe či chceš každému vysvetľovať ako sa číta a píše. Tomu sa na Slovensku nevyhneš.

mk1111111111
6. máj 2025

Za mna na Slovensko nie. Babka mu bude ako hovorit? Nechcem pocut tie novotvary zdrobnovania

mk1111111111
6. máj 2025

@lenkakravcova to je pekne meno

ika02
6. máj 2025

@viki95 hej, len nie je nič horšie ako Brian Hruška, Jennifer Halušková, Zoe Jánošíková ....

biba_18
6. máj 2025

a keď bude jonáš ... tak pre niekoho bude aj

https://www.youtube.com/watch?v=4SLi3yN_DRY
mima172
6. máj 2025

@viki95 Sice sa hneváš, keď ti tu píšeme o priezvisku, ja sa naň nepýtam, no tiež som toho názoru, že krstné meno má s priezviskom znieť dobre. Hlavne u chlapca, keďže tomu ostane priezvisko nezmenené celý život 🙂. A "Jonáš" sa ti nepáči? Mne hneď napadlo, že Jonaha by na SR volali Johan 🫣

rachel36a
6. máj 2025

@ika02 ja som poznala úplnú specialitku...Sandokan Frlička...chudák chlapec...hned keď mal 18 si dal zmeniť meno na Michal...
Ale inak tiež poznám aj Liama Konečneho, Georga Kapustu, Kevina Urbana...hrozne...

viki95
autor
6. máj 2025

@mima172 nahodou aj Johan je pekne meno

zic
6. máj 2025

@rachel36a uz som cakal, ze napises, ze hned ako mal 18 si dal zmenit meno na... Novak 🙂 🙂

ika02
6. máj 2025

@7miriam77 všetci trochu nahluchlí budú počuť JANA. Keď bude naňho kričať na ihrisku, budú sa čudovať, či dobre počujú🤪

simsalabim
6. máj 2025

Jonas nie? Este znama mala syna Yoni - tiez zidovske.

blaazi
6. máj 2025

Radsej by som dala Johan, Johannes

katica06
6. máj 2025

@rachel36a tiež poznám Sandokana a dokonca aj Winnetoua. Úplná 🍒 pre mňa je kmotrina malá suseda, ktorá sa volá Gwen Stefanie B....ová

ndrag
6. máj 2025

Mne to meno znie ako z nejakeho krestanskeho kultu. Za mna nie, ale tebe moze byt ukradnuty moj nazor ked sa ti to meno paci. ;)

oblecenie99
6. máj 2025

Podľa mňa to nie je zle meno, len chudák bude musieť cely život opravovať cca 60 percent ľudí, ktorí ho budú chcieť označiť menom. Tých zvyšných 40 percent neopraví, lebo oni sa trafia. Ja by som sama nevedela, či mu hovoriť Jona, JonaH, Džona, Džonah.. 🤔 Sama mám dosť exotické meno na slovenské pomery a síce prečítať ľudia vedia, ale často musím urobiť taký mini výklad o ňom.. na druhej strane, celkom vďačná téma na small talk 😅
Nechceš radšej vo verzii Jonáš? Alebo Johan? Johan je fajn

oblecenie99
6. máj 2025

@rachel36a Moje top bol chlapec zo základnej, ktorý sa volal Kálmán Koloman. Kálmán je maďarska verzia Kolomana, lokalita južne Slovensko. 30 rokov netuším, ktoré bolo jeho krstné meno a ktoré priezvisko 😅

7miriam77
6. máj 2025

@ika02 veď nech sa čudujú 🤣, ...ja osobne by som sa čudovala len nad tu spomínanými menami ako Sandokan, Winnetou, old shethren, ...no Jonah je krásne meno...podľa mňa nič na cudovanie

1ryba
6. máj 2025

Keď ho má niekto volať Jona, tak to už môže byť aj Jano. Lebo keď ti ho zdrobnia tak to bude Jonko, dosť zlé teda. Alebo keď sa pridržia Jonah tak Jonahko. No des. A každej osobe vysvetľovať ako sa to píše, číta a vyslovuje... no prečo sebe a synovi neskomplikovať život, že áno.