ahojte, stretli ste sa uz s meno Jonah? Je to podla vas velmi ,,americke,,? 😁
Mne sa páči, je to pôvodom hebrejske meno a číta sa Jona
A priezvisko má Holub? Preto by to pasovalo?
poznam 2.
@viki95 a keby že to dáte normálne v slovenčine: Jonáš?
Je na tebe či chceš každému vysvetľovať ako sa číta a píše. Tomu sa na Slovensku nevyhneš.
Za mna na Slovensko nie. Babka mu bude ako hovorit? Nechcem pocut tie novotvary zdrobnovania
@lenkakravcova to je pekne meno
a keď bude jonáš ... tak pre niekoho bude aj
https://www.youtube.com/watch?v=4SLi3yN_DRY@viki95 Sice sa hneváš, keď ti tu píšeme o priezvisku, ja sa naň nepýtam, no tiež som toho názoru, že krstné meno má s priezviskom znieť dobre. Hlavne u chlapca, keďže tomu ostane priezvisko nezmenené celý život 🙂. A "Jonáš" sa ti nepáči? Mne hneď napadlo, že Jonaha by na SR volali Johan 🫣
Jonas nie? Este znama mala syna Yoni - tiez zidovske.
Radsej by som dala Johan, Johannes
Mne to meno znie ako z nejakeho krestanskeho kultu. Za mna nie, ale tebe moze byt ukradnuty moj nazor ked sa ti to meno paci. ;)
Podľa mňa to nie je zle meno, len chudák bude musieť cely život opravovať cca 60 percent ľudí, ktorí ho budú chcieť označiť menom. Tých zvyšných 40 percent neopraví, lebo oni sa trafia. Ja by som sama nevedela, či mu hovoriť Jona, JonaH, Džona, Džonah.. 🤔 Sama mám dosť exotické meno na slovenské pomery a síce prečítať ľudia vedia, ale často musím urobiť taký mini výklad o ňom.. na druhej strane, celkom vďačná téma na small talk 😅
Nechceš radšej vo verzii Jonáš? Alebo Johan? Johan je fajn
@rachel36a Moje top bol chlapec zo základnej, ktorý sa volal Kálmán Koloman. Kálmán je maďarska verzia Kolomana, lokalita južne Slovensko. 30 rokov netuším, ktoré bolo jeho krstné meno a ktoré priezvisko 😅
Keď ho má niekto volať Jona, tak to už môže byť aj Jano. Lebo keď ti ho zdrobnia tak to bude Jonko, dosť zlé teda. Alebo keď sa pridržia Jonah tak Jonahko. No des. A každej osobe vysvetľovať ako sa to píše, číta a vyslovuje... no prečo sebe a synovi neskomplikovať život, že áno.
je to dost americke... dufam ze priezvisko je Kapusta, alebo Bryndza, nech to ladi :D treba si ale uvedomit, ze polovica slovakov to nebude vyslovovat ako Dźonah, ale Jonah a to znie trochu divne