Kombinácie s menom
Ahojte..nedávno som začula meno Nia a mne sa veru veľmi zapáčilo. Je krátko tak premýšľam spojiť dve mená Nia Romana alebo Nia Ramóna.
Čo si myslíte? Alebo spokojne napíšte akým iným menom by som ešte mohla skombinovať to meno.
@denkabemommy
No Bryan je ešte dobré.Ja keď som v ambulancii videla kartu s menom BRAJEN skoro ma vykotilo😆
@ketrin1984 klasika u nas v osade- džesika
@7lenka11 No napriklad poznam dievca co sa vola Tea,
Ver, ze to dievca ma z toho traumu pretoze deti su krute
Kazdemu hovori, ze sa vola timea a aj sa tak predstavuje ale tazko kedze byva na dedine, ide do 9 rocnika a na strednu odchadza 230km daleko od domova aby ju nikto nepoznal a caka kym bude mat 18 aby si meno zmenila kedze rodicia si stale bohuzial myslia ake uzasne meno vymysleli 🤷🏻♀️
@anonym_b10aef moja kamarátka mala dlhé slovenské meno a toez sa za neho celý život hanbila.. takže asi toľko k tomu.. máme tiež v okoli Theu a je to krásne neopozerané meno.. stále lepšie ako samé Sofinky, Elišky, Marínky, ktorých sú plné škôlky a detské ihriská.. my máme v blízkom okoli Angelu, Adelaine, Eliotta, Karlu a iné zahraničné mená a vôbec mi to nepríde divné.. veď tie deti budú o pár rokov fungovať v silnom multikultúrnom prostredi, možno budú žiť v zahraničí, možno sa vydajú za cudzinca, možno budú študovať v Španielsku či južnej Amerike.. a tam bude akekolvek meno akceptované, a to bez ohľadu na to, či ide o dieťa alebo 80ročnú pani
@anonym_b10aef moja kamarátka mala dlhé slovenské meno a toez sa za neho celý život hanbila.. takže asi toľko k tomu.. máme tiež v okoli Theu a je to krásne neopozerané meno.. stále lepšie ako samé Sofinky, Elišky, Marínky, ktorých sú plné škôlky a detské ihriská.. my máme v blízkom okoli Angelu, Adelaine, Eliotta, Karlu a iné zahraničné mená a vôbec mi to nepríde divné.. veď tie deti budú o pár rokov fungovať v silnom multikultúrnom prostredi, možno budú žiť v zahraničí, možno sa vydajú za cudzinca, možno budú študovať v Španielsku či južnej Amerike.. a tam bude akekolvek meno akceptované, a to bez ohľadu na to, či ide o dieťa alebo 80ročnú pani
@7lenka11 no uz opozerane, prepac ale teda pokrikovat po dietati, ze je lipton caj fakt nie je pekne a podpise sa to na psychike a aj sa podpisalo
Ano ano samozrejme 😂 maj sa cau
mala som kolegyňu niu a normálne sme ju volali nia. bola to nejaká skratka - asi antónia 🤷♀️ - ale fakt si nie som istá (len mi tak vychádza). normálne nia. pekné meno…
sa že deti sú “kruté” - sa čudujeme? keď čítam tie hlody tu o obyčajnom mene…
Tým, že mamičky nasilu vymyslaju ine mena, len aby sa odlisili od inych alebo aby zneli "svetovo", sa pomaly vytraca národna identita. To je možno silné, ale v ČR (žijem tu, prvé priecky tu dlho držia Anna, Eliška, Vojtěch, Jan) alebo Polsku to tak nepozorujem. Čím to je? Prečo sa hanbime za naše mena? Prečo svoju prislusnost k národu potlacame bizarnymi cudzimi menami, ktoré su často len nejakym "patvarom" alebo skratkou?
Mamičky sa ohanaju tým, aka je doba moderna (vždy bola moderna doba, každá mladá generacia si to o "svojej" době myslela). Ale prečo sa za poslednych 20 rokov objavuju coraz častejsie taketo exotiky? A teraz nemyslím zmiesane manželstva. Áno, aj teraz clovek stretne 70 rocnu Felicity či Mercedes, ale naozaj len vynimocne.
Sorry, to bol len taky povzdych...mozno sa tie dnesne deti vrátia ku svojim korenom a v slovenskej škole / školke to bude opat vyzerat ako na Slovensku.
A že sa v kalendari nedá najst pekne meno? Co taká Ivana, Helena, Magdalena, Veronika, Adriana, Gabriela? Kolko dievcat pod 10 rokov s týmito menami poznáte?
@7lenka11 no uz opozerane, prepac ale teda pokrikovat po dietati, ze je lipton caj fakt nie je pekne a podpise sa to na psychike a aj sa podpisalo
Ano ano samozrejme 😂 maj sa cau
@anonym_b10aef nechci vedieť, ako prezývali mojich spolužiakov Denisa a Aničku.. veľmi jednoduché rymovacky, možno si aj domyslís.. a dovolím si tvrdiť, že deti rovnako trpia za svoje priezviska ako za mena.. takže oháňať sa tým, že sa bude niekto vysmievať za meno Nia alebo Tea je za mňa absolútne mimo.. žijem v blízkom okoli BA a tu je teda moderných mien viac ako dosť..
Tým, že mamičky nasilu vymyslaju ine mena, len aby sa odlisili od inych alebo aby zneli "svetovo", sa pomaly vytraca národna identita. To je možno silné, ale v ČR (žijem tu, prvé priecky tu dlho držia Anna, Eliška, Vojtěch, Jan) alebo Polsku to tak nepozorujem. Čím to je? Prečo sa hanbime za naše mena? Prečo svoju prislusnost k národu potlacame bizarnymi cudzimi menami, ktoré su často len nejakym "patvarom" alebo skratkou?
Mamičky sa ohanaju tým, aka je doba moderna (vždy bola moderna doba, každá mladá generacia si to o "svojej" době myslela). Ale prečo sa za poslednych 20 rokov objavuju coraz častejsie taketo exotiky? A teraz nemyslím zmiesane manželstva. Áno, aj teraz clovek stretne 70 rocnu Felicity či Mercedes, ale naozaj len vynimocne.
Sorry, to bol len taky povzdych...mozno sa tie dnesne deti vrátia ku svojim korenom a v slovenskej škole / školke to bude opat vyzerat ako na Slovensku.
A že sa v kalendari nedá najst pekne meno? Co taká Ivana, Helena, Magdalena, Veronika, Adriana, Gabriela? Kolko dievcat pod 10 rokov s týmito menami poznáte?
@barka1 Tak podľa štatistík za rok 2024 sú mená Eliška, Viktória, Ema, Natália a Sofia (a české ekvivaletny) v top 10 aj v ČR aj v SR. Okrem týchto je to na Slovensku Nina, Sára, Olívia, Nela, Diana, v Česku Amálie, Tereza, Laura a Adéla. Eliška je v Česku najčastejšie a na Slovensku druhé najčastejšie. Po zbežnom preskúmaní štatistík možem povedať, že je to porovnateľné, žiadne výrazné rozdiely tam nie sú, podiel menej tradičných mien je zhruba rovnaký. Len v Česku záhadne vystrelilo vysoko meno Meda, ktoré je na 24. mieste a v Prahe dokonca na 11. mieste.
Žijem v ČR, pracujem v škole v Prahe a cca štvrtina detí tu má zahraničné meno - častokrát to sú cudzinci. Niektoré mená sú také, že si musím zistiť, ako sa vyslovujú. A deti to berú úplne v pohode a prirodzene, jediný, kto sa posmieva, sú dospelí, zvačša tí starší.
Meno sa dá vybrať aj slovenské a nemusí opozerané a nemusí sa tak volať každé druhé dieťa na ihrisku. A v aktuálnom trende vidno, že sa práve vracajú staré mená, autorka. Po X rokoch poznám deti, škôlkarov, s menami ako Alžbetka, Marína, Jozef, Peter a podobne. A tie ultra moderné mená sú naozaj skôr používané v osadách. Nia nie je vyslovene zlé meno, ale v kombinácii s Ramona to znie katastrofálne.
@anonym_autor ale ved nikto ti nevravi ze mas dat hanka monika zuzana ale nia? Boze…
80rocna Nia ,ved to je blbost prosim ta zamysli sa do buducna , sa ti raz “podakuje” za taku kreativitu
@anonym_b10aef Lebo 80-ročná Nela, Nina, Zara, Liana, atď. znie ozaj lepšie. 🤷 Ak sa páči rodičom, tak niet o čom. Čo si myslí konský anonym je úplne jedno.
Žijem v ČR, pracujem v škole v Prahe a cca štvrtina detí tu má zahraničné meno - častokrát to sú cudzinci. Niektoré mená sú také, že si musím zistiť, ako sa vyslovujú. A deti to berú úplne v pohode a prirodzene, jediný, kto sa posmieva, sú dospelí, zvačša tí starší.
@dayanare Presne tak, deti mená vôbec neriešia. Jediní, kto to rieši sú dospelí.
@zuzanockamt pani nela, pani nia, pani agáta, pani zuzka - čisto menom ich už aj tak nikto nebude oslovovať ... takže súhlasím, fakt to nie je argument ... 🙂
Mne sa Nia paci. Nepridala by som nic. Jednoduche, zvucne. Aj zdrobnene sa da povedat.
Ramona nie, mne ovokuje velmi objemnu "pani", prepac.
Romana sa mi paci.
Budú si ju mýliť s oveľa častejším menom Mia.
Jedno horsie spojenie ako druhe🙈 Zostan pri tej Nii ked uz tak velmi chces. Tieto kombinacie,to je ako pastou do oka. Sorry,ale chces pocut nazory,tak sa nediv reakciam.
@dayanare ano, cudzinci. Prirodzene.
Ja učím v Brne, cudzinci si tu Vietnamci a Ukrajinci. Drviva vacsina mien je tu normálna, česká. Mám v triede Ondřeje, Petra, Michala, Jirku, Tadeáše, Viléma, Daniela, Václava, Barboru, Adelu, Marii, Karolinu, Marinu, Elišku...Vrchol exotiky je Thea. Kamaratka má napr. doma Bartolomeje (Bart) a Metodeje (Mety). Pridem domov do malého mesta na stredne Slovensko a na ihrisku Elizabeth, Matteo, Chiara a podobne... To je pre mna vskutku mimo...
To, ze deti to beru prirodzene, je jasné. Tak to obvykle býva.
@anonym_autor co to je za meno, uz fakt nevedia ti rodicia ako co od tej radosti, ze sa im akosi zastavi rozmyslanie a potom z toho vznika toto
Preco chces dietatu znicit zivot ?
@anonym_b10aef co to je za meno? Nasa kamaratka sa vola Antónia a pre každého je celý život Nia.
@anonym_b10aef asi ako 80ročný bryan (bohužiaľ aj dieťa s takým menom poznám). Proste to bude obyčajne meno.
@denkabemommy aj skolaka Dustina poznam, budú kamoši s Bryanom. Vsetci sa už tak budú volať, keď sa človek pozrie na dnesne mena ;) Nia, Pia, Ria.. to je jedno.
@barka1 ono je to pol na pol. Na ihrisku Filip, Adam, Jakub a pri nich Bryan, Dzesi, Tea.
@anonym_autor píšeš ze žijeme v modernej dobe ale bude aa ti páčiť keď 20 ročná babka povie druhej babke volám sa Nia Mia a podobne? Máme krásne slovenske mena a predstav si ze su stále moderné🙂
@anonym_autor píšeš ze žijeme v modernej dobe ale bude aa ti páčiť keď 20 ročná babka povie druhej babke volám sa Nia Mia a podobne? Máme krásne slovenske mena a predstav si ze su stále moderné🙂
@anonym_3ceb35 každá druha babka bude mať netradične alebo zahraničné meno. Pretože o 60 rokov budeme zase niekde inde. A je to v poriadku, mení sa doba, mení sa vkus ľudí. Je to absolútne prirodzený vývoj.
@barka1 Tak podľa štatistík za rok 2024 sú mená Eliška, Viktória, Ema, Natália a Sofia (a české ekvivaletny) v top 10 aj v ČR aj v SR. Okrem týchto je to na Slovensku Nina, Sára, Olívia, Nela, Diana, v Česku Amálie, Tereza, Laura a Adéla. Eliška je v Česku najčastejšie a na Slovensku druhé najčastejšie. Po zbežnom preskúmaní štatistík možem povedať, že je to porovnateľné, žiadne výrazné rozdiely tam nie sú, podiel menej tradičných mien je zhruba rovnaký. Len v Česku záhadne vystrelilo vysoko meno Meda, ktoré je na 24. mieste a v Prahe dokonca na 11. mieste.
@dayanare Meno Meda má malá dcérka moderátora O. Novotného, ktorý je Česku dosť v obľube. Podľa mňa to bude tým. Teraz má druhú dcéru menom Kaya tak možno aj to príde 😀

Ja by som dala len Ramona..
Ja som chcela Ramonu, ale ex nechcel.. neviem odkiaľ meno pochádza, ale v Rumunsku ho používajú a ex bol rumun..