icon

Ktoré dievčenské meno sa vám páči viac: Olívia alebo Viktória?

monikawe
26. feb 2020

Čochvíľa sa nám narodí dievčatko. Vyber mená je pre nás veľmi náročný. Tak skúsim takto, možno mi niekto pomôže sa rozhodnúť. Páči sa vám viac meno Olívia alebo Viktória? Ďakujem 🙂

Strana
z2
domculik
26. feb 2020

@nini1010 My volame svagrininu Oliviu Oli alebo Olinka 🙂. mne sa napr. zas nepaci, ked male dievca volaju Olivia, znie mi to ako oslovenie starej mamy, "babka Olivia". Ale to je len taky asi moj dojem :D
@monikawe osobne sa mi paci omnoho viac Viktoria, ale ako baby povedali, Viktorii je uz vela. Aktualne. Za par rockov bude mozno kazda druha Olivia :D. Ale ak ju tak uz v brusku volate, nie je o com. Na tvojom mieste by som si pockala az ked ju prvy raz uvidis ;).

dola23
26. feb 2020

Poznam malu Olivku. Mile dievčatko s peknym menom 🙂

ajka0207
26. feb 2020

@nairia asi si dlho nebola s detmi 0-7 , je medzi nimi celkom dost Olivii, ja poznam tri a jednu Viktoriu.

nairia
26. feb 2020

@ajka0207 to mas pravdu, ale zase so ziadnou oliviou som sa nestretla, viem o jednej, ktoru mala kolegyna snad asi pred 10timi rokmi, inak to meno nepocujem... ty brdo, to pred tym, ked raz pojdem rodit, budem musiet pobruzgat vsetky osadenstvo vsetkych skolok na slovensku a vyhodnotit, ktore meno urcite nedam 😂

haanovajana
26. feb 2020

@monikawe Olivia

zabina27
26. feb 2020

@monikawe z tychto dvoch sa mi viac paci Olivia, ale ked sa tebe paci, bolo by mi uplne u prdele, ci sa paci ostatnej rodine, pokial sa zhodnete s oteckom 😉 co uz ich je do toho??? vy ste rodicia a aj keby sa volala hotentot, tak ostatnym to moze byt jedno...

queen_el
26. feb 2020

Olívia (aj keď u mňa je top Lívia 🙂 ) a kašli na to, čo iní hovoria.

olisia
26. feb 2020

@monikawe mám doma oliviu už skoro 5rokov 🙂 tiež rodina krútila hlavou ale čo už 🤷‍♀️😀 nam sa páčilo. Voláme ju Olivijka 🙂 skrátka Oli neznášam, to už pochopila cela rodina 😀

olivia80
26. feb 2020

@monikawe obe mena sú krásne 😊 mne moji rodičia dali meno Olívia, v roku 1980 to bolo skutočne netradičné meno a mala som pocit, že som jediná v Československu s takým menom 😂 Samozrejme som sa cítila výnimočná a skutočne nikdy sa mi nestalo, že by mi niekto povedal, že mám škaredé meno... Skôr naopak, dodnes mi ľudia meno chvália. Moji rodičia ma s láskou volali Olivincek až do svojej smrti 😊.. Inak ma ľudia volajú Olivka, Oli alebo klasicky Olívia. Neznášam keď mi niekto povie Oľga alebo Oliva. Ak by som raz v živote mala dcéru, volala by sa Otília, po mojej mamine 😊 synček sa vola Oliver 😉
Tvojej Olivke želám hlavne veľa zdravíčka 🍀

tanioli
26. feb 2020

@monikawe my mame tiez Oliviu. Vzdy sa mi to meno pacilo, este mi aj prislo ako neobvykle, cize nebolo o com ked sme sa rozhodovali o mene pre prvorodenu pred 4 rokmi. Ale ked som dosla na ihrisko bola som (ne)milo prekvapena kolko Oliv je. A este ked som na svoju zakricala Oli, tak sa otocili nielen vsetky Olivie ale aj Oliverovia, ktorych je tiez vela 🙂 🙂 🙂 tym chcem povedat, ze kasli na nazory inych, pomenuj podla svojho instinktu a vkusu. Chces Oliviu, daj Olivia a nemusis si spravnost volby overovat. Pre mna je zaklad aby meno sa hodilo k priezvisku - pekne to spolu znelo ;) ak ale chces nieco netradicne, tak paradoxne daj Zuzanu, Katarinu a pod. Garantujem, ze v triede bude jedna z mala (!) alebo sa vyber na prechadzku po detskych ihriskach a zbystri sluch :D

kajca84
26. feb 2020

Aj my máme Olíviu,nezdrobňujeme jej meno a som s ním stále spokojná a aj dcérke sa páči.V škôlke je jediná a ani v okolí nieje.

niky7287
26. feb 2020

No Viktória je každá druhá. Olívia je aj krajšie. My sme mali tiež dilemu a nakoniec máme Valentínku a široko ďaleko žiadnu nepoznám.

ina009
28. feb 2020

Oli, Oli Oli :D Olívia je krásne, Viktórií je dosť veľa sa mi zdá v mojom okolí

agimami
Autor odpoveď zmazal
ivky
28. feb 2020

Ked som bola mala, strasne sa mi pacilo Viktoria. Tak som sa chcela volat ;)
Olivia sa mi paci teraz v tomto obdobi. Len nech ju nevolaju Oliva zas!

natasha1988
2. mar 2020

@monikawe Olivia je pekne

nikyball
2. mar 2020

@monikawe Olívia je krásne meno nenechajte sa znechutiť ak by si povedala akékoľvek meno tak by ti do toho kecali

liliputka12
28. mar 2020

@monikawe
Mne sa paci viac Viktória ale Olívia je zas také meno co ma málokto.

semila001
12. júl 2020

Olivia

Strana
z2