icon

Ktorý zoznam mien je oficiálny?

7. júl 2025

Ahojte, prosím vás ktorý zoznam je oficiálny, podľa ktorého si môžem pozrieť, či mi dané meno pre dieťa schvália bez problémov? Ďakujem

Strana
z2
doriiis
7. júl 2025

Stačí,že sa nachádza v niektorom kalendári

beata_ra
7. júl 2025

Toto je inak pre mna novinka 😂 Preco som si myslela, ze dieta mozes pomenovat ako len chces? 😂 To bude asi tym, ze niektore mena, co v dnesnej dobe zeny svojim detom davaju, zneju fakt nerealne 😂

esther100
7. júl 2025

A kto to schvaľuje?ja som tiež myslela,že môžeš dať meno dieťaťu aké chceš

doriiis
7. júl 2025
@esther100

A kto to schvaľuje?ja som tiež myslela,že môžeš dať meno dieťaťu aké chceš

@esther100 ....pani na matrike.Ani zmeniť meno si nemôžeš napríklad na Rúra Kováčová

thereisabear
7. júl 2025

Podľa mňa nenájdeš. Môžeš dať hocijaké meno, pokiaľ je to meno a nie je nejak urážajúce.

bubalea
7. júl 2025

Neviem či existuje nejaký oficiálny zoznam ale podľa mňa ti úplne stačí kalendár 😀

januska12323
7. júl 2025

Meno musí byť používané u nás alebo v zahraničí ako meno a nemôže byť hanlivé. Sú ešte nejaké podmienky?

pe_mi
7. júl 2025

@anonym_7d82f9 autorka pravdepodobne neplánuje dať meno zo slovenského kalendára, nie je si istá ,či jej ho schvália..tak to bude exotickejšie ratam

anjelicek26
7. júl 2025

Je to vyklad, prakticky musis dokazat, ze nie je meno hanlive, priraditelne pohlaviu, niekde na svete pouzitelne...ak mas meno nepriradelne pohlaviu, treba dve mena...

bielasovicka
7. júl 2025
@pe_mi

@anonym_7d82f9 autorka pravdepodobne neplánuje dať meno zo slovenského kalendára, nie je si istá ,či jej ho schvália..tak to bude exotickejšie ratam

@pe_mi tiež myslím ze chce dať také ktoré nie je v kalendári.

anonym_fffcff
Autor odpoveď zmazal
bielasovicka
7. júl 2025

Jeej, dá sa písať anonymne 🤣vedeli ste?

janetinka27
7. júl 2025

@author (toto oslovenie tu nebolo), ja som vychadzala zo zoznamu mien na nete, napriklad
https://mix.sk/deti/babatko/mena-deti/

anonym_81de64
7. júl 2025

ak si si neni istá, napíš na matriku, nech sa k tomu vyjadria

alison11
7. júl 2025

na www.najmama,sk sú výber mien a tie všetky sú aj v kalendároch je tam napísané aj to ekdy majú meniny dátumy.

autor
7. júl 2025

Áno, chcem dať meno, ktoré nie je v slovenskom kalendári. Rovnako ani prvé dieťa také meno nemá, ale nebol s tým problém. Bol to ekvivalent k menu, ktoré v slovenskom kalendári je. Terajšie meno je tiež ekvivalent, ale nie som si na 100% istá, či aj toto meno bude v poriadku bez problémov. Skúsim teda napísať na matriku, prípadne do JÚĽŠ

autor
7. júl 2025
@bielasovicka

Jeej, dá sa písať anonymne 🤣vedeli ste?

@bielasovicka asi človek má svoje dôvody na to, keď píše anonymne.

esther100
7. júl 2025
@doriiis

@esther100 ....pani na matrike.Ani zmeniť meno si nemôžeš napríklad na Rúra Kováčová

@doriiis ďakujem,ja som sa nad tým nikdy nepozastavovala,nemala som vybraté nejaké zvláštne mená.

esther100
7. júl 2025

@anonym_autor a neprezradis mená detí?celkom som zvedavá,keď ešte rozmýšľaš či to schvália

autor
7. júl 2025
@esther100

@anonym_autor a neprezradis mená detí?celkom som zvedavá,keď ešte rozmýšľaš či to schvália

@esther100 nie. Z toho dôvodu píšem anonymne, nakoľko sa to ešte v rodine nevie

janetinka27
7. júl 2025
@anonym_autor

@esther100 nie. Z toho dôvodu píšem anonymne, nakoľko sa to ešte v rodine nevie

@anonym_autor autorka, v tom linku je 1588 mien, mozno tam bude to tvoje

autor
7. júl 2025
@janetinka27

@anonym_autor autorka, v tom linku je 1588 mien, mozno tam bude to tvoje

@janetinka27 nie je tam ani meno môjho prvého dieťaťa

bielasovicka
7. júl 2025
@anonym_autor

@bielasovicka asi človek má svoje dôvody na to, keď píše anonymne.

@anonym_autor ale ja som nemyslela teba, ale že sa dá už odpísať anonymne.

blsa
7. júl 2025
kikusenka1
7. júl 2025

Ja som chcela dat meno po muzovej prababicke ale zatrhli mi ho preroze sa nenachádza v žiadnom kalendari... zaujímavé je ze obe jeho prababicky mali to meno

jvasenka
7. júl 2025

@anonym_autor ja som chcela dať po
mojom dedovi ale mužovi sa zdá zastaralé tak sme dali takú modernejšiu verziu (skrátene to meno) a sme sa na to pýtali pani na matrike a ta nám to pozrela v pc a ze teda môže byt

autor
8. júl 2025
@blsa

@blsa tam to je. Síce s dlznom, ale bez asi neexistuje. Uvidím čo mi odpisu z jazykovedneho ústavu a potom skúsim ešte matriku pre istotu

janetinka27
8. júl 2025

Lévi

autor
8. júl 2025
@janetinka27

Lévi

Strana
z2