Ktorý zoznam mien je oficiálny?
Ahojte, prosím vás ktorý zoznam je oficiálny, podľa ktorého si môžem pozrieť, či mi dané meno pre dieťa schvália bez problémov? Ďakujem
Toto je inak pre mna novinka 😂 Preco som si myslela, ze dieta mozes pomenovat ako len chces? 😂 To bude asi tym, ze niektore mena, co v dnesnej dobe zeny svojim detom davaju, zneju fakt nerealne 😂
A kto to schvaľuje?ja som tiež myslela,že môžeš dať meno dieťaťu aké chceš
Podľa mňa nenájdeš. Môžeš dať hocijaké meno, pokiaľ je to meno a nie je nejak urážajúce.
Neviem či existuje nejaký oficiálny zoznam ale podľa mňa ti úplne stačí kalendár 😀
Meno musí byť používané u nás alebo v zahraničí ako meno a nemôže byť hanlivé. Sú ešte nejaké podmienky?
@anonym_7d82f9 autorka pravdepodobne neplánuje dať meno zo slovenského kalendára, nie je si istá ,či jej ho schvália..tak to bude exotickejšie ratam
Je to vyklad, prakticky musis dokazat, ze nie je meno hanlive, priraditelne pohlaviu, niekde na svete pouzitelne...ak mas meno nepriradelne pohlaviu, treba dve mena...
@anonym_7d82f9 autorka pravdepodobne neplánuje dať meno zo slovenského kalendára, nie je si istá ,či jej ho schvália..tak to bude exotickejšie ratam
@pe_mi tiež myslím ze chce dať také ktoré nie je v kalendári.
Jeej, dá sa písať anonymne 🤣vedeli ste?
@author (toto oslovenie tu nebolo), ja som vychadzala zo zoznamu mien na nete, napriklad
https://mix.sk/deti/babatko/mena-deti/
ak si si neni istá, napíš na matriku, nech sa k tomu vyjadria
na www.najmama,sk sú výber mien a tie všetky sú aj v kalendároch je tam napísané aj to ekdy majú meniny dátumy.
Áno, chcem dať meno, ktoré nie je v slovenskom kalendári. Rovnako ani prvé dieťa také meno nemá, ale nebol s tým problém. Bol to ekvivalent k menu, ktoré v slovenskom kalendári je. Terajšie meno je tiež ekvivalent, ale nie som si na 100% istá, či aj toto meno bude v poriadku bez problémov. Skúsim teda napísať na matriku, prípadne do JÚĽŠ
Jeej, dá sa písať anonymne 🤣vedeli ste?
@bielasovicka asi človek má svoje dôvody na to, keď píše anonymne.
@anonym_autor a neprezradis mená detí?celkom som zvedavá,keď ešte rozmýšľaš či to schvália
@anonym_autor a neprezradis mená detí?celkom som zvedavá,keď ešte rozmýšľaš či to schvália
@esther100 nie. Z toho dôvodu píšem anonymne, nakoľko sa to ešte v rodine nevie
@esther100 nie. Z toho dôvodu píšem anonymne, nakoľko sa to ešte v rodine nevie
@anonym_autor autorka, v tom linku je 1588 mien, mozno tam bude to tvoje
@anonym_autor autorka, v tom linku je 1588 mien, mozno tam bude to tvoje
@janetinka27 nie je tam ani meno môjho prvého dieťaťa
@bielasovicka asi človek má svoje dôvody na to, keď píše anonymne.
@anonym_autor ale ja som nemyslela teba, ale že sa dá už odpísať anonymne.
https://www.behindthename.com/ skús tu nájsť
Ja som chcela dat meno po muzovej prababicke ale zatrhli mi ho preroze sa nenachádza v žiadnom kalendari... zaujímavé je ze obe jeho prababicky mali to meno
@anonym_autor ja som chcela dať po
mojom dedovi ale mužovi sa zdá zastaralé tak sme dali takú modernejšiu verziu (skrátene to meno) a sme sa na to pýtali pani na matrike a ta nám to pozrela v pc a ze teda môže byt
https://www.behindthename.com/ skús tu nájsť
@blsa tam to je. Síce s dlznom, ale bez asi neexistuje. Uvidím čo mi odpisu z jazykovedneho ústavu a potom skúsim ešte matriku pre istotu
Lévi

Stačí,že sa nachádza v niektorom kalendári