icon

Meno Liam

martina0303
26. jún 2020

Čaute aký máte názor na meno Liam? Aku zdrobneninu použiť? Liamko?

pralinka25
26. jún 2020

@bmuller tak davaju sa ale pomenej a ked tak tak su po otcoch. vsak ono aj toto sa casom asi vrati. vsetko sa opakuje

ciernysokol
26. jún 2020

@queen_el nevyslovuje sa lajem.je to liem, ale to e nie je e, ale medzi a a e.

queen_el
26. jún 2020

@ciernysokol Neda sa uplne napisat ako sa to vyslovuje. Ale ano, nie uplne tak ako sok napisala. Hlavne ze nie so slovenskym “a”.

kittykat22
26. jún 2020

@queen_el uz vidim ako babka niekde na dedine hovori, ako sa mas Lajeeeemkooo?

sticker
queen_el
26. jún 2020

@kittykat22 no celkom casto pocujem podobne verzie 😀 zahranicne meno a slovenska zdrobnenina

stanzi
26. jún 2020

@martina0303 Ak mu chcete dat meno Liam, tak ho aj volajte Liam 🙂 Nechapem tuto obsesiu dat zahranicne meno a potom silou-mocou vymyslat zdrobneniny...

poleva
26. jún 2020

krásne

kachorra288
26. jún 2020

@martina0303 moj krpec má rok a volá sa Liam (nie Lajem ani Lijem, ale Liam). Voláme ho iba Liam 💙 nám sa to meno jednoducho paci tak ako je. ... A všetkým aj kazeme ho tak volať. Keď mu chcem povedať inak, akože zdrobneninkou volám ho napríklad Tekvicka, Bobik, pampusik.. Hocijako 🙂
zdrobneniny ako Liamko Liamecko mi prídu hrozné. Používa ich len moja svokra 😃🙈
Áno je to u nás nezvyčajné meno, ale mne sa to tak páči. Keby je na mne, mal by každý na svete svoje vlastné meno, nikto by sa nevolal rovnako 🤩😊

ciernysokol
26. jún 2020

@queen_el je to jednoduche. Staci si dat do googlu : liam pronunciation a vypocut si. Vela miesta na polemiku neostava, kedze to vo vsetkych anglicky hovoriacich krajinach vyslovuju rovnako, dokonca ajv australii a to uz je co povedat

queen_el
26. jún 2020

@ciernysokol no ja som pocula uz viac verzií ale je mozne, ze to nebolo správne, nebudem sa hádat, to nie je podstatné. Iba ze sa to vyslovuje inak.

karolinakr
27. jún 2020

@vladika11 Ideme na limču?😃😃

77daniela77
27. jún 2020

@karolinakr .....hej,a nezabudnite zavolat aj Limča......😂😇

s_a
27. jún 2020

@lula313 raz by mi niekto takto nazval dieťa, ako napríklad *ebko.. Tak asi by nevidel aj mna aj jeho dlhšie.. A to je jedno ci je to rodina alebo kto..

lula313
27. jún 2020

@s_a samozrejme, že sa to rodičom do oci nehovori, ani dietatu, ale za chrbtom Ano.. ako vravím, na každé meno sa dá najst rymovacka, prezývka a na tieto slovenské určite lahsie..

s_a
27. jún 2020

@lula313 tak áno, rymovacka určite, aj mne v škole volali suflik kvoli priezvisku.. Ale to je predsa len iné ako vulgarizmy

pralinka25
27. jún 2020

Ale boze! meno Liam neni nic hrozne. vedie rebricky popularity vo svete a na slovensku uz tiez neni ojedinele. aj na konikovi ho dalo vela mamiciek a ked si citam mena deti narodenych v nasej porodnici Liam je tam celkom casto. neni ani poburujuce ani divne.

k zdrobneninam len tolko. je to proste u nas zauzivane a nic s tym neurobime. v zahranici ale tiez nehovoria vzdy len cele mena. skracuju a maju aj nieco ako mile oslovenie. Elizabeth - Bet/ Bety, Mathew - Mat/ Maty, Katherina - Kat/Kathy...........

navyse tie co obhajuju krasne slovenske mena :D vacsina z nich slovenske niesu koniec koncov kolko mame Slovensko? Len tych smutnych 40 rokov do nas vtlkali ze kazda inakost je trestna cudna a smiesna. pred touto erou sa ludia miesili narodnostne aj na nasom uzemi a prinasali so sebou aj zahranicne mena. moj dedko by mal dnes 105 rokov a on aj vsetci jeho traja bratia mali v tej dobe zahranicne mena. ked by ste si pozreli stare matricne zaznamy aj vo vasom meste prisli by ste na to ze pred 150 rokmi tu bola vacsia roznorodost mien ako teraz. a vela ich bolo neslovAnskych.
Slovenske mena ani neexistuju. su slovAnske mena a potom zahranicne ktore zdomacneli a za komosov ich zapisali do kalendara. ale misko, jurko, petko jozko janka katka nie su slovenske. len ich napisali do kalendara a zauzivali sa. su ale v rovnakej kategorii medzinarodnych mien. Adam jakub samuel tomas hana alzbeta viktoria kristina vedu dlhodobo rebricky popularity na slovensku ale slovenske niesu. su medzinarodne. tam je to so zdrobneninou rovnake ako s liamom. len uz to mame v usiach lebo tych 40 rokov moc na vyber nebolo tak mame v usiach toto.

a na zaver
tieto temy vo mne vyvolavaju udiv. ziadne meno neni tak hrozne ako netolerancia arogantnost zadubenost a dobry pocit niekoho zhodit.
to ide slovakom najlepsie. gratulujem v tejto teme ste sa zas ukazali v plnej krase.
moj syn chodi do medzinarodnej skoly ziadne decko tam nikdy neriesilo cudzie mena nesmeju sa z nich a nemaju ani debilne prezyvky ako sme si davali my za totaca v skolach. (ja som mala tiez nekalendarove meno este za socika a bola som v triede jedina co nemala blbu prezyvku) tie deti to vobec neriesia. ale deti su zrkadlom svojich rodicov. tak deti rodicov v tejto teme verim ze mena riesia a posmievaju sa vzajomne z nich.
a keby to niekoho zaujimalo moje deti maju bezne mena zo slovenskeho kalendara ale prave tie medzinarodne zname s nasou variantou. takze babickam nebranim ich oslovovat po svojom ale ked vytiahneme paty zo slovenska nikde nemaju problem vyslovit ich meno tiez.
na kazde meno sa da zvyknut a kazde ide povedat pekne a aj ho spotvorit. ale ludska hlupost a zadubenost je nekonecna a neda sa s nou robit nic.
neviem koho mi je luto viac ci mamicky ktora polozila otazku a takto ju tu zdupali alebo tych co si nedovidia ani na spicku svojho nosa am maju potrebu sa virtualne odbavit na ukor niekoho. fakt hrdinske

semila001
27. jún 2020

Aj mne aa velmi paci Liam a pre dievca Kayla

daili
29. jún 2020

Moja sestra ma Liama a hovoríme mu Liamko alebo Limi <3

misinka0611
30. jún 2020

Mne sa tiež toto meno páči a nezdrobnovala by som ho 🙂

semila001
12. júl 2020

Paci sa mi.moc meno Liam je uzastne bratranec sa.vola Liam

matas27195
26. júl 2020

@kachorra288 aj my čakáme druhého chlapca prvý je Lucas a druhý sa bude volať Liam a zvolila som toto meno nielen preto že sa nám páči ale aj preto že sa nedá zdrobňovať prvého síce voláme Lucas Luky a tak pomenej aj Lucasko ale na tomto mene sa mi páči práve to že sa nedá zdrobňovať 😊

annastevko
6. mar 2021

Neviem co mate za problem moj syn sa vola Liam a je to kuzelne meno a ano volam ho Liamko Liam dcera je Chloe a volam ju Chloinka je pravda ze nebyvam na sk ale aj tak nevidim v tom problem ked si niekto na sk chce dat take meno preco nie.

annastevko
6. mar 2021

@matas27195
@daili ano aj ja mam a Liam Liamko alebo Limi ked betari krasne meno

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
876
23. jún 2021

@martina0303 a krajšie meno sme ani nemohli vybrat ako liamko neľutujeme my sa práve stretávame iba s názormi že ma krásne meno liamko liam liamko tak ho volame

876
23. jún 2021

@876 a tie názory tu negatívne ma vôbec nezaujímajú 😉

876
23. jún 2021

@876 a hovoríme mu aj liami 🙂

domculik
23. jún 2021

@77daniela77 u naaas ! 🙂

raffaella
23. jún 2021

tak zase, zijeme v inej dobe a je dost mozne, ze buduci Liam bude zit v zahranici a nikto sa nad jeho menom nepozastavi, nech ma aj typicky slovenske priezvisko, v zahranici je to uplne jedno.
Co sa tyka vyslovnosti - kludne ho mozu volat Liam, t.j. so slovenskou vyslovnostou. Tak ako napr. Zoe sa vyslovuje inak v Grecku, inak v US. Moja dcera sa vola Diana, co je celkom medzinarodne meno a tiez sa vyslovuje inak na SK a inak v UK/US.
Skor to komolenie mien mne pili usi - ako napr. Sarka, Zarka, Vivuska a podobne. Vsetko su to nadherne mena vo svojej originalnej podobe (Sara, Zara, Vivienne), tie ja osobne aj tak oslovujem. Takze pokial mu vlastni rodicia neskomolia meno, tak je takyto vyber uplne v poriadku. Liam je krasne meno, kolegyna ma syna Liama.

zenazaba
23. jún 2021

@vladika11 hrozne.