Meno Mária pre moju dcérku
Od malička chcem pre dcéru meno Mária , neviem prečo ale stále ma to k tomu menu ťahá . Mužovi sa to tiež páči . Moja babka bola Mária a aj jeho babka je Mária dokonca, len ma odrádza "skomolenina Mariša , Mariška" ako si hovoria staršie tety . Mám aj kamošku Máriu a hovoria jej tak .. čo myslíte ? Nechcem zase aby sa naša dcéra v dospelosti kvôli tomu cítila zle .
Poprípade poraďte nejaké pekné slovenské meno . Nechceme žiadne zahraničné to sa nám nepáči .
Ja som Maria 🙂 mám 33 rokov a nikto mi nikdy nepovedal Mariša 🙂 v praci ma volajú Majka, Majuš…manzel, rodičia a sestry aj zdrobnene Majuska, Majustek atd. Keď som bola malá, nepáčilo sa mi Mária, teraz mi to už nevadi, je to krasne meno, aj keď sa už pomaly vytráca 😕
@hablko2 si Maria alebo Mária ? 🙂
Ja neviem. Ja všetky Marie čo poznam su maximalne tak Majka.
Mária, ušiel mi dĺzeň, som na mobile 😀
Marisa som ani nepocula. A to moja mama je Mária.
@hablko2 lebo je aj Maria bez dĺžňa mamina známa má dcéru Mariu ale žijú v Taliansku 😁
neviem ci by ti mariu bez dlzna zapisali na matrike... to ti skor povolia napr.pocahontas nez nejake slovenske meno bez dlzna ci makcena ak ho to meno "normalne" ma (tiez sme sa pytali a taketo je moje info)
@zuzanka.zuzu ja nechcem Máriu bez dĺžňa iba vravím že známa mamina má dcéru Mariu ale žijú v Taliansku😁
Ja sa volám Mária a aj prvej dcére sme dali toto meno. Voláme ju Marienka a kamaráti ju volajú Majka.
Mne sa tiež veľmi páči meno Mária ale manžel nebol s tym stotožnený, tak som ho dala ako druhé meno ....tak máme doma dcérenku s menom Júlia Mária 😍
Ja mam Mayu.. tiez odnoz Marie. A vobec ziadne take... volam ju aj "majka" ci majuska 😉😊
Naša dcéra je tiež Mária, má 9 rokov. Od malička ju voláme Mária, aj ona každého hneď upozorní, že ona je Mária. Dovolí ešte oslovenie Maruška, lebo niekomu sa zdá Mária také tvrdé.
Presne.mne sa paci Maria bez dlzna a volala by som ju "Marija" aj ostatnych by som naucila aby ju volali v tomto tvare, ziadna Majca, Majka, Marisa.. 🙂 samozrejme zavisi trosku aj od priezviska aby to pekne ladilo
Aha az teraz lepsie citam, ze nechces bez dlzna 🙂 vidis, kazdemu sa nieco ine paci
Ja poznám veľa Márií, starších aj mladších, ale ani jednu nikto nevolá Mariša. Volajú ich Maja, Mary (Mery), Mária a tie staršie sú Marka, Marienka, Maruška. Ak sa Ti to meno páči, tak ho daj. Ľudia ju budú volať tak, ako im poviete (prípadne, ako im povie sama Vaša Mária, keď bude staršia).
mne by tiez nenapadlo oslovit nejaku mariu marisa. Ani v nasom okoli sa tak marie neoslovuju. Skor Marča :D ale to len babky obcas. Ked ju budes volat Maria, tak aj ostatni ju tak budu volat.
Mariša?😳 Tak toto úplne prvý krát počujem v spojení s menom Mária 😄 všetky Márie čo poznám voláme Majka, Maja, Marienka.
Ria môže sa volat. Maria je sice krajše ale je to dobrý kompromis, ľahko zapamätateľné a s nikým si ju nepomýlia na tutovku
@21anjelik19 to je ešte krajšie
Volali by ju Majka alebo Marka 🤷🏽♀️ Neviem za mna nie..
Kamoška sa tak volá, voláme ju Marika a je to rozkošné meno podľa mňa. Na IG je jedna mamička s takým menom a volajú ju Ria. 🙂 tiež jedna z možností 🙂
Prvýkrát som pocula, že Máriu volajú Marisa od Kollarovcov v pesničke.
Co región, to iná prezývka, ale pravdupovediac, na každé meno sa nájde prezývka... To nerieš.. Daj Máriu, je to pekne a dnes už ho nedáva veľa ľudí 🙂
@stevvvka ahooj áno dám už som rozhodnutá ❤️ s tými prezývkami máš pravdu veru .
Mám kamošku Majku (okolo 30) a veru som počula viackrát ako jej povedali Mariška ale inak je to pekne meno, zdrobneniny sa mi nepáčia teda, tak by som možno upozorňovala ľudí kým si nezvyknú ako píšu vyššie :D
Som Mária a nikto mi inak nepovie len Mária. Od narodenia si na tom rodičia stáli, moja mama síce je Mária a ju volajú Maja. Moja babka bola Mária a ju volali Marka a praprababka bola Mária a ju volali Mara. Takže to je asi o tom ako si to ty stanoviš a podľa toho si zvykne aj okolie.
Ja som krstena Mária,ale tak mi nikto nehovorí.Obcas Majka,ale skôr všetci ma volajú Marika aj sa tak predstavujem a páči sa mi to.a keď mi chcú pekne povedať tak Marička...neznášam,keď ma niekto osloví Maja.
ja co pozmam ,volaju ju vsetci Mery
ja co poznam Mariu,volaju ju vsetci Mery.je na prvom stupni zš
U nas sa Máriam hovorí Maja, Majka. Ak sa ti meno paci, tak ho daj, ludia budu volat dceru tak, ako ty ju budes oslovovat.

ak sa ti to meno paci, pokojne ho dcerke daj. Mne osobne sa nepaci, nepoznam nositelku tohto mena, ktora by sa nechala oslovovat tymto menom v zakladnom tvare a tie, co poznam osobne, z neho velmi nadsene nie su..😉
A neviem si predstavit volat male dievcatko "Maria".. tak tvrdo to znie..