icon

Meno Mária pre moju dcérku

26. júl 2021

Od malička chcem pre dcéru meno Mária , neviem prečo ale stále ma to k tomu menu ťahá . Mužovi sa to tiež páči . Moja babka bola Mária a aj jeho babka je Mária dokonca, len ma odrádza "skomolenina Mariša , Mariška" ako si hovoria staršie tety . Mám aj kamošku Máriu a hovoria jej tak .. čo myslíte ? Nechcem zase aby sa naša dcéra v dospelosti kvôli tomu cítila zle .
Poprípade poraďte nejaké pekné slovenské meno . Nechceme žiadne zahraničné to sa nám nepáči .

Strana
z2
beronsche
26. júl 2021

ak sa ti to meno paci, pokojne ho dcerke daj. Mne osobne sa nepaci, nepoznam nositelku tohto mena, ktora by sa nechala oslovovat tymto menom v zakladnom tvare a tie, co poznam osobne, z neho velmi nadsene nie su..😉
A neviem si predstavit volat male dievcatko "Maria".. tak tvrdo to znie..

hablko2
26. júl 2021

Ja som Maria 🙂 mám 33 rokov a nikto mi nikdy nepovedal Mariša 🙂 v praci ma volajú Majka, Majuš…manzel, rodičia a sestry aj zdrobnene Majuska, Majustek atd. Keď som bola malá, nepáčilo sa mi Mária, teraz mi to už nevadi, je to krasne meno, aj keď sa už pomaly vytráca 😕

autor
26. júl 2021

@hablko2 si Maria alebo Mária ? 🙂

dzina007
26. júl 2021

Ja neviem. Ja všetky Marie čo poznam su maximalne tak Majka.

hablko2
26. júl 2021

Mária, ušiel mi dĺzeň, som na mobile 😀

dzina007
26. júl 2021

Marisa som ani nepocula. A to moja mama je Mária.

autor
26. júl 2021

@hablko2 lebo je aj Maria bez dĺžňa mamina známa má dcéru Mariu ale žijú v Taliansku 😁

zuzanka.zuzu
26. júl 2021

neviem ci by ti mariu bez dlzna zapisali na matrike... to ti skor povolia napr.pocahontas nez nejake slovenske meno bez dlzna ci makcena ak ho to meno "normalne" ma (tiez sme sa pytali a taketo je moje info)

autor
26. júl 2021

@zuzanka.zuzu ja nechcem Máriu bez dĺžňa iba vravím že známa mamina má dcéru Mariu ale žijú v Taliansku😁

marica61
26. júl 2021

Ja sa volám Mária a aj prvej dcére sme dali toto meno. Voláme ju Marienka a kamaráti ju volajú Majka.

21anjelik19
26. júl 2021

Mne sa tiež veľmi páči meno Mária ale manžel nebol s tym stotožnený, tak som ho dala ako druhé meno ....tak máme doma dcérenku s menom Júlia Mária 😍

lienka.7
26. júl 2021

Ja mam Mayu.. tiez odnoz Marie. A vobec ziadne take... volam ju aj "majka" ci majuska 😉😊

zuzka858
26. júl 2021

Naša dcéra je tiež Mária, má 9 rokov. Od malička ju voláme Mária, aj ona každého hneď upozorní, že ona je Mária. Dovolí ešte oslovenie Maruška, lebo niekomu sa zdá Mária také tvrdé.

coco1
26. júl 2021

Presne.mne sa paci Maria bez dlzna a volala by som ju "Marija" aj ostatnych by som naucila aby ju volali v tomto tvare, ziadna Majca, Majka, Marisa.. 🙂 samozrejme zavisi trosku aj od priezviska aby to pekne ladilo

coco1
26. júl 2021

Aha az teraz lepsie citam, ze nechces bez dlzna 🙂 vidis, kazdemu sa nieco ine paci

h2
26. júl 2021

Ja poznám veľa Márií, starších aj mladších, ale ani jednu nikto nevolá Mariša. Volajú ich Maja, Mary (Mery), Mária a tie staršie sú Marka, Marienka, Maruška. Ak sa Ti to meno páči, tak ho daj. Ľudia ju budú volať tak, ako im poviete (prípadne, ako im povie sama Vaša Mária, keď bude staršia).

leeo
26. júl 2021

mne by tiez nenapadlo oslovit nejaku mariu marisa. Ani v nasom okoli sa tak marie neoslovuju. Skor Marča :D ale to len babky obcas. Ked ju budes volat Maria, tak aj ostatni ju tak budu volat.

evaachesa
26. júl 2021

Mariša?😳 Tak toto úplne prvý krát počujem v spojení s menom Mária 😄 všetky Márie čo poznám voláme Majka, Maja, Marienka.

karolinakr
31. júl 2021

Ria môže sa volat. Maria je sice krajše ale je to dobrý kompromis, ľahko zapamätateľné a s nikým si ju nepomýlia na tutovku

karolinakr
31. júl 2021

@21anjelik19 to je ešte krajšie

ninusa221
16. aug 2021

Volali by ju Majka alebo Marka 🤷🏽‍♀️ Neviem za mna nie..

zuzipuk
16. aug 2021

Kamoška sa tak volá, voláme ju Marika a je to rozkošné meno podľa mňa. Na IG je jedna mamička s takým menom a volajú ju Ria. 🙂 tiež jedna z možností 🙂

stevvvka
16. aug 2021

Prvýkrát som pocula, že Máriu volajú Marisa od Kollarovcov v pesničke.
Co región, to iná prezývka, ale pravdupovediac, na každé meno sa nájde prezývka... To nerieš.. Daj Máriu, je to pekne a dnes už ho nedáva veľa ľudí 🙂

autor
16. aug 2021

@stevvvka ahooj áno dám už som rozhodnutá ❤️ s tými prezývkami máš pravdu veru .

chrumka120
16. aug 2021

Mám kamošku Majku (okolo 30) a veru som počula viackrát ako jej povedali Mariška ale inak je to pekne meno, zdrobneniny sa mi nepáčia teda, tak by som možno upozorňovala ľudí kým si nezvyknú ako píšu vyššie :D

maria757
16. aug 2021

Som Mária a nikto mi inak nepovie len Mária. Od narodenia si na tom rodičia stáli, moja mama síce je Mária a ju volajú Maja. Moja babka bola Mária a ju volali Marka a praprababka bola Mária a ju volali Mara. Takže to je asi o tom ako si to ty stanoviš a podľa toho si zvykne aj okolie.

zildo
16. aug 2021

Ja som krstena Mária,ale tak mi nikto nehovorí.Obcas Majka,ale skôr všetci ma volajú Marika aj sa tak predstavujem a páči sa mi to.a keď mi chcú pekne povedať tak Marička...neznášam,keď ma niekto osloví Maja.

anika2007
8. jan 2025

ja co pozmam ,volaju ju vsetci Mery

anika2007
8. jan 2025

ja co poznam Mariu,volaju ju vsetci Mery.je na prvom stupni zš

dadushka007
8. jan 2025

U nas sa Máriam hovorí Maja, Majka. Ak sa ti meno paci, tak ho daj, ludia budu volat dceru tak, ako ty ju budes oslovovat.

Strana
z2