Meno pre bábätko
Ahojte... poraďte pekné meno, aj dievčenské aj chlapčenské, nechceme vedieť pohlavie 😀
zvažujeme úplne klasické meno z kalendára...len nás zatiaľ žiadne neoslovilo...
Ako sa volajú vaše detičky? Nejaká inšpirácia;)
Ja som Katarina, manžel Michal, nechceme žiadne zahraničné mená ako napr. Noemi, Marcus atď. ďakujem🙂
Na margo toho, že nechceš dat meno po sebe. Ja sa volám rovnako ako moja mama a babka, keď manzel prišiel s tým aby sa aj dcéra volala rovnako, najpr som odmietla… presadil si svoje… tak sme 4 ( aj keď teda babka nieje uz medzi nami)A vlastne aj prababka sa tak volala ale v maďarskej verzii. Takže dcéra je 5. generácia, niekto krúti nosom, niekomu to príde úžasne…
My máme Michaelu, jediné meno na ktorom sme sa zhodli, ale pre mňa je najkrajšie. Ešte som mala Oliviu a Karolínu, ale tie neprešli cez muža, Tamaru tiež, ale vtedy strašne letelo, tak sme ho nechceli dať. Z dievčenských je ešte pekné Radka. Z chlapčenských bol problém vybrať, nič sa nám nepáčilo, tak sme mali v zálohe Martin.
V rodine máme Patrik, Matúš, Tomáš, Jozef, Michal, Miroslav, Pavol, Lukáš, Viliam, Lucia, Andrea, Lenka, Tereza, Alica, Natália, Nikola, Barbora, Anna, Miroslava, Zuzana, Elena, Ivana, Dominika. Dcérin mojkáč je Rudko a bábiky Tibor a Janka 😁
Amélia a Timotej
@bu1bu viem, že niekomu to príde super ale ja určite nechcem ďalšiu Katarinu (ale nakoniec brat dal svojej dcerke) čiže mamka spokojna 😀 🙂
My máme tradičné - Štefan, Anna, Terezka, Mária.
Takto sme to chceli a každé jedno je vo svojej triede aj okolí jediné, lebo dominujú iné mená napr.Emy a Ely sú po dve.
My máme Klaudiu. Tiež sme nechceli zahraničné, ani čo sa dosť opakuje a nebolo ešte v rodine. A nakoniec sa mi jednej noci prisnilo že sme mali Klaudiu - to sme ešte nevedeli ani pohlavie takže výber z dievčenských mien bol jednoduchý 😀 a z chlapčenských sa mi páči Juraj a Dávid
My máme Jakuba, Mateja a Alžbetku 🙂
Lucka, Zuzka, Peter
Adamko a Dorotka ❤️
Adam,Eva🤷♀️
Nám sa nedávno narodila Janka, v pôrodnici vraveli, že už dávno také meno nepočuli 😃. Vybral ho manžel a naozaj jej sedí - má krásnu jamku v líčku. Ja som chcela Timejku... Doma máme ešte Matejka a Dominiku. Páči sa mi, že ste verní klasike, stále je z čoho vyberať ♥️😉🙂.
Mne sa pacia slovenske mena...moji chalani su Matej a Juraj
Máme Jožka (po manželovi), Barborku a Ondrejka 🙂
Ja som cely zivot chcela Katku.(volam sa tak). K priezvisku by sa neskutocne hodilo. Ale v muzovej rodine je mala Katka, velka Katka, stara Kata, mlada Kata. Nas by uz neviem ako volali. Preto som to odmietla.
@filipka250 no presne aj u nas...mama je stara Katka, ja mladá Katka a babku volaju mama Katka...brat ma Katku, tu uz volaju mini Katka 🤦😆
Nás syn sa volá Simon (mne sa páči aj Šimon) pre dievča sme mali vybraté Sára alebo Stella. Nie sú úplne tradičné ale nám sa hodia k priezvisku a páčili sa. "Problém" je že ak by sme chceli druhé a bol by to chlapec tak muž trvá na Silvestrovi :D
Eliška
Môžete si dať aj podľa toho, aké máte začiatočné písmeno priezviska. To zúži okruh.
určite nájdete a sa zhodnete, krásne mená si vybrala
fakt je ich veľa, teraz som si spomenula aj na Zuzana a Lukáš,
akékoľvek vyberiete bude dobre , moja je Elena je 6 generácia zaradom v mene, je to naša Eli krásna
Tak držím palce k rýchlemu rozhodnutiu 😉
nooo, SS 👍 / Simonka / ježkové oči je ich veľa, moja pred rozhodnutím mala byť Diana alebo Karolína
Dievčenské Barbora a Izabela, chlapčenské Fabián, Florián, Jakub, Šimon
No uvidime, čo vyberieme🙂
My už mame vybraté:ja som za Michal, Michaela manžel Zuzana a Martin.
Eduard a Elizabeth
Ja som mala pre chlapca vybrate Benjamín..ale nakoniec mame dcerku a vola sa Dália
Ja mám doma Kristínku a Jakubka,teraz čakáme chlapčeka a veruže ťažko sa je nám dohodnúť.....zatiaľ je Alexander.....syn chcel Dušan,teraz Adam,priateľ Alex a ja s dcérou Andrej 😃
Ahojte, nakoniec manžel "povolil" 😀a už máme malého Ondreja 💞🥳 ďakujem za pomoc🙂))
blahoželám ❤ veľa zdravia

Jakub, Anna, Marek, Ján, Emma, Emília. Vyberte hlavne tak aby sa to hodilo k priezvisku.