Dobrý deň, maminky. Chcem sa opýtať, máte skúsenosť s menom Tea/Thea? Príp.začína byť u nás dávané? Ďakujem ☺️
Poznám len mužské - Teo.
len Teodora
A ako prezývka od Tereza alebo Dorota?
V ČR ich poznám niekolko. Verzia s H mi pride nezmyselna a tiez by som volila dlhsiu verziu Teodora. Tea ju mozete volat doma. Ale pre dospelu ženu je to nedostojne.
U nás v obci máme 8-ročné dievčatko s menom Teodózia.
U nas je Thea Phillipa😉 ale sme v nemecku...
@zuzana253 no, to je skoro ako geodezia😀
20 rokov poznám ženu, ktorá sa volá Tereza ale vždy sme ju volali Tea, páči sa mi to meno aj takto skrátené pre mimi
Miška Kicka ma dcéru Aletheu a volá ju Tea alebo Teuška
Nepoznám ešte nikoho s takým menom, ale veľmi pekne meno 🙂
@miamaria ona si kázala, aby ste ju volali Tea, či od mala ju tak aj doma volali? ☺️
@kava1812 aj Tesa, Tesi je krásne ❤️
Keď som ju na strednej škole spoznala, už ju všetci tak volali, doma neviem ako
je ich zatiaľ málo, menej ako Emma, Eliška, Dorota, Sofia... 🇬🇷Pôvod Teodora, Theodora...Ináč veľmi pekné meno 👍
Teu mame v rodine 🙂
@olivia_c krstenú ako Tea alebo skratka od nejakého mena? 🙂
Poznám aj dospelý ženu aj male dievčatko,verzia bez h je krajsia
Tea sa vola krstnym menom. Ja mam zas dievcatko a vola sa Tamia.
Poznam Teu. Ale fakt chces dat dietatu meno caj?
Thea je nádherne meno😍, poznám herečku- ona je tuším Téa Leoni
@beata_k Čaj??? 🤨
Meniny: 09. 11. Pravdepodobne ide o skrátenú podobu mena Dorotea, vyskytuje sa však aj samostatne, základ v gréckom slove "théos"-"boh".
Theodora alebo Teodora (grécky: Θεοδώρα, Theodóra/Theodora) je ženské meno gréckeho pôvodu odvodené zo slov theos (θεός) - Boh, Boží a dóron (δῶρον) - dar, znamená Boží dar.😉
Nepoznam nikoho s takym menom a Tea je v preklade z anglictiny caj.
Mne sa to meno paci 🙂 a ak ladí k priezvisku tak prečo nie. Anglické významy by som neriešila, deti si robia srandu z hocijakeho mena
Ja som chcela dať Tia. Ale neprešlo mi doma....
Ahoj, áno, ale iba ako prezývku/skratku pre Terezku. Tea, resp Tei.
Od januára sme mali v pôrodnici už asi 4 dievčatka s menom Thea
Vôbec som také meno nezachytila ešte. Teraz to čítam prvý raz. Zaujímavé, ale dávam prednosť takým klasickým menám.