Meno Viola

talia16
16. máj 2024

Čo si myslíte o tomto mene? Mne sa páči ale zároveň aj nie (neviem sa rozhodnúť a vrtá mi v hlave) nikoho s tým menom nepoznám, tak si to neviem ani s nikým spojiť.

blondinka95
16. máj 2024

Aj mne sa paci ale zároveň mi evokuje starú ženu. Zvolila som iné meno

hanicka1995
16. máj 2024

je to krásne meno za mňa 🙂 netradičné a originálne. poznám jedno dievčatko zo škôlky, kde som pracovala, volali sme ju Viva, Vivi, Violka

thereisabear
16. máj 2024

Pekné

pribinak
16. máj 2024

Mne sa páči verzia Violet

tenerifka
16. máj 2024

Zalezi, v akej krajine zijes. V spanielcine ani netusim, ci take existuje, je tu verzia Violeta. Ale slovo violar znamena znasilnit, preto mi to meno pride dost odpudzujuce

majka2959
16. máj 2024

@talia16 Poznám jednu ženu s týmto menom a každý ju oslovuje Violka. Meno Viola znamená fialka.

popoluskaxy
16. máj 2024

Máme 9-ročnú Violu. Bola to moja jednoznačná voľba hneď, ako som zistila, že bude dievča. Sama je s tým menom veľmi spokojná. Najradšej má oslovenie Viol. Zatiaľ sme nestretli osobne ani jednu menovkyňu, čo bol pre mňa tiež podstatný bod pri výbere.
Najmladšia je Malvína. Vyberala som opäť ja. A opäť to bol jasný výber s podobnými kritériami ako pri Violke.

zooeynka
16. máj 2024

Viola je hudobny nastroj. A tiez nasa suseda ktora kazde rano hystericky vrieskala na svoje deti....chudatka.

talia16
autor
16. máj 2024

@tenerifka Aha, dobre vedieť. Ďakujem za túto informáciu. Ešte že to není presný preklad. Keby niekedy dám dcére meno Viola, tak jej poviem nech sa v španelsku predstavuje ako Violeta, ale to by ju podla mňa aj automaticky začali tak volať.

diewcatqoo
16. máj 2024

Mne sa paci, zijem v CR a v mojom okoli je to dost oblubene meno. Poznam 3 dospele Violy a jedno male dievcatko. Vsetky volaju Violka, Viol..
My tiez cakame dievcatko a bol to jeden z mojich tipov na meno, ale ani manzel, ani starsie dieta s tym nesuhlasi, tak bude ine 🙂

anjelicek26
16. máj 2024

Kamarátka ma Violeta Ella.. Violka🥰 Nikdy s tým menom nikde problém nemali...

cookie29
16. máj 2024

@tenerifka pridavam sa. Viol = znasilnenie a Violer = znasilnit vo francuzstine
ja by som do toho nemohla ist

andrejka88888
16. máj 2024

tu vo svajciarsku su Violety a Violy mena resp Nick Name pre baby co sa zivia prostituciou. Mna osobne to meno odpodzuje koli tomu. Nenajdes nejake pekne slovenske?

rorino
16. máj 2024

@talia16 tu máš Oravy význam toho mena

estellas
16. máj 2024

@andrejka88888 Fúha to som nevedela. 😳

jankajanka13
16. máj 2024

@talia16 mam na vs spoluziacku Violu, volame ju Viola alebo Violka a je to super mila baba, pekna, sikovna, mudra a celkovo taka vesela, presne ako jej meno talze isto by som ho dala. Neni vobec ohrane a nahodou je krajsie ako nejake zahranicne zvlastne mena... 🙂