Najčastejšie chlapčenské mená vo vašom okolí
Ahojte, viem že už roky je Jakub c.1 v rebríčku mien a my tiež uvažujeme nad týmto menom, len by som nerada aby ich bolo 10 v škôlke … ale práveze ja v okoli nepoznám žiadneho malého Jakuba…. Mame už syna Dominika, takze hladame druhé meno. Ešte prichádza do úvahy Oliver, ale mám pocit že tých stretávam najčastejšie + Samuelov. Ďakujem 🙂
@mona1992 syn je Oliver (narodil sa v roku 2016 a ešte som pozerala Top mená v roku 2015 a Oliver tam nebol, tak ja že fajn). V triede sú teraz traja, vo vedlajšej ďalší dvaja. Aj v okolí ich je kopa. Tiež je to tu samý Leo, Teo, Marko, Markus, Samuel a Dominik. Aj Jakub sa občas vyskytne, ale nie v takom množstve
Malého Ferka, Janka ani Jožka som nestretla roky 🙂
@lentak1223 Jakub je najoblubenejsie meno posledne tri roky https://sita.sk/najoblubenejsie-mena-novorodenc... 🙂
ale tak svoje tam zohrava aj regionalita, niekde nie je ani jeden a niekde ich moze byt x 🤷♀️
Pred 4 rokmi som mala troch Jakubkov v triede 😊 odvtedy žiadneho. Posledné roky Samuel, Adam, Leo, Sebastian
Adam, Samuel.
U nas su Jakubovia, Tomasovia a Oliverovia :D
V okolí asi najčastejšie registrujem mená Tobias (väčšinou bez diakritiky), Teo, Martin, Jakub, Nikolas, Patrik, Damián, Marek, Adam, Michal.
Celé roky som nestretla chlapcov-deti s menami: Stanislav, Karol, Gabriel, Róbert, František, Bernard, Ondrej, Andrej, Benedikt, Zdenko, Maroš, Ľubomír, Henrich, Mikuláš, Viktor... pre niekoho možno šialene archaické, no viac-menej v pohode použiteľné "klasické kalendárové" mená (podľa osobného vkusu každého, samozrejme) 😉
Tobias, Sebastián a Adam. Jakubov poznám troch, všetci sú už 20+.
V mojom okoli kazdy druhy Samko, Leo, Max aj Jakub..dajte ake citite a hotovo
V mojom okoli je to Jakub, David, Lukas a Leo(nard)
V mojom asi Martin.
A napr dcerka ma v triede 4 Viktorie.
@mona1992 u nás je vela - Tobias, Sebastián, Oliver, Samuel
U nás všade samý Jakub ,Samko a Oliver
@mona1992 my sme chceli od zaciatku kristiana, a v porodnici na nás prišiel ten správy cveng a dali sme úplne iné meno 😃 neboj sa to príde 😃
@mona1992 som vychovavateľka na ZŠ a chodí nám to v takých vlnách 😅 Keď som 10 rokov dozadu nastúpila boli to Jakubovia, Peťkovia (ale po ockoch) a Oliverovia do Samkami. Potom prišli 2-3 ročníky exotiky Nicolasovia, Tobiasovia, Mathiasovia, Lucaskovia + Jakub a Samko. Potom Matúškov kopa, Matejkov a samozrejme - Kubko a Samko. Teraz mam prvakov a najčastejšie meno je Filipko a už začína aj návrat k Miškom a Jurkom.
Matúš
@diaszoky ja mám Sedrika k rýdzo SVK priezvisku, keď som 15 rokov dozadu robila s rómskymi deťmi, tak sme sa čudovali ich menám... No prišlo to aj k majorite.
@michaela329 sedrik je sedrik ale tvrde nemecke matias a papa noel je ina kava 😂
@diaszoky ja som mala dokonca dvoch v oddelení, Mathiasa a Matiasa - keby sa aspoň na tej forme zhodli 😅

@mona1992 A možno ani cveng nebude. Ale zato, keď sa narodí bude to meno pasovať ako nič. Ja som meno nemala až do pôrodu, rozhodol muž. Našťastie týmto krpcom sme skončili😊