Najčastejšie chlapčenské mená vo vašom okolí
Ahojte, viem že už roky je Jakub c.1 v rebríčku mien a my tiež uvažujeme nad týmto menom, len by som nerada aby ich bolo 10 v škôlke … ale práveze ja v okoli nepoznám žiadneho malého Jakuba…. Mame už syna Dominika, takze hladame druhé meno. Ešte prichádza do úvahy Oliver, ale mám pocit že tých stretávam najčastejšie + Samuelov. Ďakujem 🙂
My máme Jakubka a teda v škôlke bol jediný Jakub (v ich triede) a v škole je tiež jediný Jakub. Zato poznám milión Adamov, Samov a Lukášov.
Jaj a ešte poznám milión Teov a Leov.
Akože v pohode , mne to tiež nevadí keď budú aj viacerí v škole / škôlke len mi to nevychadza z tej štatistiky že má byt toľko Jakubov a ja som v podstate žiadneho nestretla 😀 len keby sme sa už vedeli rozhodnúť 🙈😀
@michaela329 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️Otras ked z gadža pan😂
Jakub,adam,samo, david na kazdom rohu. .
Ja som dala nezvycajne meno Viktor.a minule na pieskovisku sme boli 3deti a z toho 2x viktor a 1 viktoria.. vravim si oh shit
@mona1992 mám Jakuba,v triede je jediný. Inak sú v škôlke dvaja. A druhý syn sa volá Adam. Také meno nie je ani v škôlke, nepočujem ho ani na ihrisku a keď náhodou spoznám nejakého Adama, tak je to 30r+ chlap 😂. Takže je úplne jedno aké meno dáš, aj to, či sa považuje za mainstream.
@diaszoky mne to jedna z tých rómskych matiek pekne vysvetlila, tam som to brala. Ale keď mi sesternica vysvetľovala, že si dáva originálne meno Tobias, aby ho odlíšila...no v tom ročníku budú 4 takto originálni 😅
Mateo
Aj ja mám Jakuba a vôbec ich v okolí tak veľa nestretávame, v škôlke boli len dvaja v triede a dvaja sú aj v škole, pričom vo vedľajšej triede nie je vraj žiaden. Druhý syn tiež nemá v škôlke spolužiaka Jakuba. Druhý sa volá Matej a tých stretávame častejšie ako Jakubov, to som ani nevedela, že je také populárne meno, keď sme ho vybrali.
Jakuba poznám len jedného- synovec už 20-ročný. Ale Alex, Leo, Teo, Max a Michal sú v okolí veľmi časté. Máme Valéra, a toho sme teda druhého ešte nestretli 😁
Sranda,ale traja synovia mi chodia do skoly s menami Jakub,Martin a Adam a su jediny s takym menom v triede aj v skolke boli🙂za to Oliverov,Samkov,Sebastianov,Petrov a Marekov v triede bolo az az😅
U nás je kopa Martinov (ročníky 2014-2016). Najviac sa mi páči, ako si to deti vyriešili. Každý je Maťopriezvisko. Už tie priezviská hovoria tak automaticky, že to úplne splýva s krstným menom. 😂 To je tak, keď v triede je z 10 chlapcov 5 Martinov.
V mojom okolí je najviac Michalov co ma aj prekvapuje potom Peter Jakub Fulip
@mona1992 my sme tiez chceli Olivera, velmi pekne meno. Paci sa mi "Oli". Ale kamarati nas predbehli, takze mame Timoteja. Dost opominane meno, ma krasny vyznam aj historiu, hodi sa k priezvisku, aj pre zahranicnych je to vyslovitelne...v zivote som nikoho s takym menom nestretla, takze win-win. 😅Jakub je nadherne meno, vhodne ako pre dietatko, tak aj pre dospeleho. Neboj sa, v triede sa kazdy bude volat inak...my sme boli tri s rovnakym menom v triede a proste nas kazdu volali inak. 😉
Ja mam Jakubka, v škôlke bol jediný. A v dedine sú asi dvaja
ja mám doma synčekov s menami: Viliam a Gabriel…. este som uvažovala nad menom Krištof…. nechcela som velmi používané mená.
@mona1992 my máme Krištofa a zatiaľ veru v okolí žiadny iný nie a všetci chvália výber - krásne trochu zabudnuté meno, používané skôr v Čechách. Žiadny Christofer, proste len Krištof.
Ale teda čo tak sledujem, aj na Orave sa mieša klasika s exotikou ... Jakubkovia, Matejovia, Peťkovia, Samkovia, Tomáškovia a pod. VS Teovia, Matiasovia, Lucasovia, Nicolasovia, ale už poznám aj dvoch Liamov.
Taká (pre mňa) vtipná príhoda- dcérka ležala po narodení na neonatológii pri predčasniatkach ... boli 4 boxy vedľa seba a deti menom Leo, Teo, Mia aaaaaa Michaela 🙂 hádajte, ktorá bola moja 😇
@mona1992 znami maju vela Jakubov, ale vsetko rocniky 2011/2012, v skole nemame, v skolke jedneho, dala by som bez ohladu na to, kolko ich je, ak sa ti paci, strati sa v dave. Ja mam taku skusenost, ze kym som nemala dieta s konkretnym menom, tak som ho neregistrovala a zrazu kazdy druhy s takym😁
u nas najcastejsie simon, david , adam, viliam. ja mam zas mena, ktore som pri takych malych detoch nepocula zatial nidke.
U nás Filip
@enusamt aj my mame malého Gabka ❤️ v okoli žiaden široko ďaleko

Mam skoro 1,5 rocneho a v jeho veku poznam asi najviac Miskov. Na ihrisku, u doktora, sami Miskovia. A potom tak vseobecne ked zoberiem aj vacsie deti tak najcsstejsie su mena typu Tobias, Matias, Teo, Leo a taky styl…
Jakuba napoznam napriklad, Oliver je tiez dost casty