icon

Názor na meno Juraj

14. okt 2023

Nazor na meno Juraj?

huginko
15. okt 2023

@martija prepáč, ak žijem na Slovensku, nebudem rozmýšľať, ako slovenské meno vyslovia v zahraničí. To už kde sme?

beata_k
15. okt 2023

@huginko Tak napr. ja zijem na Slovensku, ale muz ( ma 100% HO) ma kolegov od Indie, USA az po UK. Dnes uz nemusis ani paty z domu vytiahnut. Globalizaciu nezastavis.

derdia
15. okt 2023

Juraj je krasne.. Mam tri kamosky a kazfa volamanzela Juraj. Ale to musi ist s nim odzaciatku.porozmslaj ako by ste ho volali. Co by ste si zvykli na juraj alebo by bol Jurinko, kurik, jurosko, durinko👍 atd...

autor
15. okt 2023

@huginko To ako keby teraz si zahraničná Mama robila ťažkú hlavu z toho ako jej syna budú volať na Slovensku🤔 Mňa toto ani len nenapadlo

autor
15. okt 2023

@derdia Áno nam sa strašne Páči Juraj keď bude menší tak Juri alebo jurino.. Ďuro ho nikto volať nebude

keithy
15. okt 2023

Môj muž sa vola Juraj, samozrejme ze mu x ľudí už povie len Ďuro, ale ja ho volám Juraj a ak budeme mať teraz syna, bude malý Jurajko.
Takisto žil 9r v UK, volali ho George, a skomolili po rokoch aj "Joura" 😊 môj syn keď bol menší tata volal Juvaj, samozrejme ak niekto myslel ze "ťažké" na výslovnosť kvôli R v mene, tak X mien ma v mene R a prezili to. A keď sa to meno paci rodičom, je absolútne jedno aký majú ostatní ľudia názor. 😊

martija
15. okt 2023

@huginko ale však nerozmýšľaj. Kde ti to prikazujem?

fineta
15. okt 2023

@keithy mne sa aj Ďuro, Ďuri páči. 😊

huginko
15. okt 2023

@beata_k a? Teda to znamená, že slovenské meno sa už nemôže dávať, lebo globalizácia? Však to potom ani ostatné národy nech si nedávajú tie svoje. Co keď ich náhodou taky slovak nebude vedieť vysloviť... Trocha národného cítenia by sme mohli mať 😁

martija
15. okt 2023

Vieš slovensko nikoho nezaujíma, pramálo ľudí sa tu hrnie žiť a študovať a žiadna matka v Amerike o Slovensku nepočula a preto nebude rozmýšľať nad našimi menami, to je chaby argument. Skôr Slováci objavujú svet a Erazmus funguje a čím ďalej tým viac sa mladý vyberajú do zahraničia. Bol to iba postreh nie príkaz. Proste v zahraničí alebo aj doma v práci ak bude mať zahraničného majiteľa bude problém.s výslovnostou a to je fakt.. Nikde ale nepíšem, že je to to najdôležitejšie pri výbere mena a nikde nepíšem, že toto ma byt aj pre teba (autorku) prioritou. Bol to iba postreh, nič viac. Nechápem toľkého rozhorčenia. Nechápem ako niekto nedokáže prečítať iný názor s nadhľadom a vyjadriť sa bez nadradenosti.

beata_k
15. okt 2023

@huginko Zbytocne sa hnevas, iba dietatu tym skomplikujes zivot, nie sebe, ale jemu. A mimochodom tiez sme vybrali aby sa dali pekne vyslovit vo zvysku sveta....a su aj SVK kalendari. Win, win.

michaela329
15. okt 2023

Inak, čo je zlé na Ďurovi? Taký puberťák Ďuro je náhodou super 🤔😀 A medzinárodnosť mena by som skutočne neriešila, pretože je redsa normálne, že ak sa v kolektíve stretne Karel, Juraj, Piotr, Juan a Xhin - tak sa naučia spolu komunikovať ako Karel, Juraj, Piotr, Juan a Xhin - muž pracuje v takom kolektíve a problémy nie sú.

fineta
15. okt 2023

@huginko patriotizmus Slovákov a Sloveniek ide rapídne niekoľko rokov z kopca. To už človek normálne onemieva. My sa musíme prispôsobovať všetkým a všetkému. Len keby je to vzájomné, že... haloo, hrdosť! 🙋‍♀️

fineta
15. okt 2023

@michaela329 My máme doma Doru napríklad a vieš aká je parádna? Nenormálne sa jej to hodí a kamošky ju tak s láskou oslovujú 🥰

michaela329
15. okt 2023

@fineta Dorušu mám krstniatko a naozaj je ❤️

fineta
15. okt 2023

@michaela329 verím. 🤍

huginko
15. okt 2023

@beata_k ja sa nehnevám. Môj syn má krásne meno, hlavne, že sme spokojní my ako rodičia a tiež on.A ostatní, po pravde, je mi to jedno... Mat tvoje problémy 😁

beata_k
15. okt 2023

@huginko Ja praveze nemam ziadne a nebudu ich mat ani moje deti 😉

ankare
15. okt 2023

Keď sa volá Jurko, pekné. ďuro nie je pekné

anickaaa6aaa
15. okt 2023

No ja som vôbec nepozerala na to ako bude znieť synove meno niekde vo svete... Juraj je krásne meno. Ak má Slovak problém ho vysloviť tak je niekde problém. Ja mam tiež telka s ľuďmi žijúcimi napr v Nemecku alebo v Číne či Francúzku... Meno ok ale priezvisko vždy skomolene... nerobím si z tohto nic.

huginko
15. okt 2023

@beata_k 😂😂😂

yanni
15. okt 2023

Moja sesternica ma Jurka. Uz chodi do skoly a je to jediny Juraj siroko daleko: Duro je hroza ale Juraj, Jurko uplne suprove v dnesnej dobe netuctove meno.

derdia
15. okt 2023

Je krasne. A hladte vzdy na seba. Ako to citite vy.
Ostatnym je to sum a fuk, ci nude jozef, pater, marek atd.
Proste vola sa Juraj a nikto to viac riesit nebude.
Ja keby mam syna bol by Branko.

31majka12
15. okt 2023

Bude Ďurko alebo Jurko ☺️

muruska
15. okt 2023

Môj syn sa vola Juraj, voláme ho bud Jurko alebo Juraj, občas mu niekto povie Juri 😊. Už v pôrodnici mi sestricky povedali že sme mu dali krásne slovenské meno. V škôlke ani medzi rovesníkmi iného Jurka nepoznáme. Keď bol malinky alebo nastúpil do skolky mali niektorí ľudia tendenciu ho oslovovať Ďuri alebo Durko, mne sa to nepáči a vždy som slušne povedala že on je Juraj a nie Durko a dnes mu tak už nik nepovie.

paleva
15. okt 2023

Vždy ma pobaví, ako Slováci sa vyjadrujú, že je to krásne tradičné slovenské meno. Maďarská časť mojich známych zas si pochvaľuje, že som synovi vybrala krásne maďarské meno György. Popravde Juraj je slovensky ekvivalent gréckeho Jorgos a György maďarský ekvivalent. Ak už chceme byť úplne presní...

autor
15. okt 2023

@muruska predne takto isto budem reagovat aj ja .. ze upozornim ze nieje ďuro .. to ako ja volam sa michaela a niekto mi povie mima .. akooo … ?? Neviem koli comu mima …

dominika126
15. okt 2023

@macekovam dzordzo zvykne muž 😆 Ďuro nie, Ďuri tiež nie. Nepáči sa mi to a takémuto drobcovi sa to ani nehodí. K tomu on je taký jemný blondacik, že naňho to ani nepasuje 😄

kristiii
16. okt 2023

@fineta čo má toto s patriotizmom a poslednými rokmi prosím ťa? Naši na toto mysleli už cca 40 rokov dozadu a veru som im bola vďačná, keď som pracovala v Anglicku s frajerom s typicky slovenským menom a môj jediný "problém" oproti nemu bolo odpovedať, či sa píšem s K alebo C.

veronika66
16. okt 2023

Moja dcéra druhacka má spolužiaka ktorý sa volá Juraj. Inak ako Jurko mi nikto nehovorí, žiaden Juro, Duro... ja mám syna Michala a keby som vedela povedať R tak je nieje Michal ale Juraj žiaľ račkujem. Podľa mňa ste vybrali krásne meno. Držím palce a všetko dobre