Neviete vybrať meno pre chlapca? Skúste poradiť!
Ženy, neuverite ale ja som nikdy nemyslela, že by som sa cudzich pýtala na to, ako sa má volať moje dieťa.. no hold, stalo sa 😀 meno pre dievčatko som vedela hneď, kebyže ďalšie je dievča, tak opäť mám favoritov… Ale bude chlapec… Muž má veľmi netradične krstné meno a veľmi slovenské priezvisko, takze jednak sa mi jeho krstné meno nepáči a ani mi to dobre neznie spolu (on samozrejme chce dať meno po sebe).. Ja som zase od mala túžila po Zachariasovi, no mužovi sa nepáči (rešpektujem)… A tam sme skoncili 😀 Už sme si presli slovenský, český, rakúsky, francúzsky kalendár, googlili sme mena atd. no problém je, že ani jeden z nás nemá další nápad.. je XY mien, ktoré sú pekne (za mna Alex, Sebastián, Jakub, Juraj, Matus…) ale skoro ku každému menu mame nejakú negatívnu asociáciu alebo proste obaja mame pocit, že je to pekne meno ale nič viac.. o necelé 3 mesiace rodim 😀 mali ste niekto takto, že ste sa nevedeli vôbec rozhodnúť? Pripadne dá sa s nahlásením mena 1-2 dni po pôrode počkať, že možno pohľad na maleho mi napovie? 🙈 Lebo pri dcére sme jasne hlásili dopredu… No ja neviem… Nakoniec tam vykriknem prvé čo mi napadne 😀
@karolinakr náhodou ja mám v robote dve kolegyne Žofie. A susedia majú dcérku Žofiu. Akože priznám sa, moc sa mi to nepáči, najmä keď na tú malú volajú Žofinka. Ja vždy počujem ofinka, to Ž povedia tak ticho a akcent dajú na to O, skrátka Ofinka 😀
@anonym_beb1dc 😀 ver či never, ja som Žofinku nestretla za cely život ani jednu, len mama číta historické romány a tam nejaké Žofie boli
@kristiii taká Žofia bude jediná na celej škole i ulici
@karolinakr ja osobne by som nechcela byť jediná na škole či ulici..radšej pekné bežné meno, ideálne medzinárodné. Čo skôr spĺňa Sofia než Žofia

@kristiii taká Žofia bude jediná na celej škole i ulici
@karolinakr náhodou ja mám v robote dve kolegyne Žofie. A susedia majú dcérku Žofiu. Akože priznám sa, moc sa mi to nepáči, najmä keď na tú malú volajú Žofinka. Ja vždy počujem ofinka, to Ž povedia tak ticho a akcent dajú na to O, skrátka Ofinka 😀