Páči sa vám dievčenské meno Alina?
Ahojte baby možno ma ukamenujete ale chcela by som dať dcére meno Alina a preto lebo to znamená v preklade ušľachtilá moje meno to znamená v preklade tiež je to ruské meno ale hrozne sa mi páči je to hrozne alebo ? Ja len že ako by sme ju volali pekne Alinka Ali
@sunyrose ano, presne, o tom to je! Rodicia sa rozhoduju ake daju meno a ludia to musia respektovat
ja poznám Alinku a je Slovenka, tiež ju volajú Ali, ale jej ocino volá Ali aj svoju manželku a tá je Alexandra
Meno je pekné, len sa dcéra bude asi stretávať s otázkou, že odkiaľ ste sa prisťahovali. Poznám dve Aliny, jedna pochádza z Poľska, druhá z Ukrajiny.
Poznal som jednu Alinu, bola to mladučká Ukrajinka, ktorá pracovala v miestnom výčape, ale viem o susedoch, ktorí majú fenku s rovnakým menom. Tak si vyber.
Aj naša bambulka bude ALINA 💜
Popravde mne sa to meno až tak nepáči, ale ak vám ako rodičom sa páči a hodí sa k priezvisku, tak prečo ho nedať. Inak je to celkom zaujímavé, koľko mien dokáže vzniknúť z jediného mena.
Meno Alina - Ekvivalenty mena v rôznych jazykoch, ktoré vychádzajú z pôvodného mena Helena.
sk: Alena, Helena, Jela, Jelena, Jelka, Lenka
cz: Aja, Alca, Alena, Alenka, Hela, Helena, Helenka
de: Alena, Elena, Helena, Helene, Ilka, Ilona, Jelena
en: Aileen, Alaina, Aline, Eileen, Elaine, Ella, Ellen
fr: Aline, Elana, Helena, Helene, Marilene
hu: Duci, Helen, Ili, Ilka, Ilona, Ilonka
it: Elena, Maddalena, Marilena
li: Alina, Elena, Helena, Ilona
pl: Alina, Halena, Halszka, Helena, Helenka, Ilona, Lena
ru: Alionka, Alionouchka, Alyona, Elena, Elene, Ielena, Ilona
sk: Alena, Helena, Jela, Jelena, Jelka, Lenka
Tak Alina je odvodenina od Alexandry. Nedas radsej Alexandra a mozte ju volat aj Alina. Inak, nase domace zviera sa vola Alexandra a hovorime jej Alina nastriedacku s Alexandrou. Inac Alexandry znamenaju bojovnost a uplne vsetky, ktore poznam, maju nielen dobre osudy, ale su aj ozaj bojovnicky v zivote. Takze u mna top meno.
Mozes dat aj Alica a volat ju Ali, Alinka
@karhu áno, akurát som to pred chvíľou čítala, Aria Dušička je.

Ale, nechcem nikoho ponižovať, ani súdiť. Rodičia zrejme majú jasno v tom, prečo sa práve pre takéto meno rozhodli.