icon

Podobné mená pre dcérky v blízkej rodine

22. máj 2025

Ahojte zienky .. so svagrinkou čakáme dcérky .. rozdiel medzi nimi bude 2 mes … sme v blízkom kontakte .. vždy aspoň raz za týždeň sa stretneme .. no a vybrali sme si dosť podobne mena pre dievčatá .. svagrinka rodí skôr a jej malička sa bude volať Elisa .. a my chceme Melissu .. je to čisto náhoda , že to takto vyšlo .. len rozmýšľam, či dať teda z mojej strany meno Melisska .. veľmi sa mi páči, s mužom iné moc nechceme .. ale príde mi to ako taká blba situácia .. že sú tie mena ozaj skoro rovnaké .. a človek bude musieť poriadne usi nastrčiť .. aby počul rozdiel v menách … ako by ste to riešili ? Ďakujem

Strana
z2
deti95060810
22. máj 2025

dala by som meno ktoré sa mi páči... prečo by si mala meniť.
mám sesternice a bratr. s rovnakým meno... napr. Eva , Mária , Marián , Jozef. Anton. Ján, ....
každý si dal aké chcel.

domiklik
22. máj 2025

Podľa mňa sú to dve rozdielne mena. Niečo ako Elena a Helena alebo Dánka a janka.

lin_a
22. máj 2025

obe dajte take, ake ste vybrali, vysnene. Ako je spomenute vyssie, casto sa v rodinach stava, ze sa rodinni prislusnici volaju uplne rovnako, rodina si uz potom najde sposob, ako ich rozlisovat. Ked sa budete stretavat spolu, jednu mozte volat Elisa, druhu Meli.

autor
22. máj 2025
@deti95060810

dala by som meno ktoré sa mi páči... prečo by si mala meniť.
mám sesternice a bratr. s rovnakým meno... napr. Eva , Mária , Marián , Jozef. Anton. Ján, ....
každý si dal aké chcel.

@deti95060810 ved potom si hovorím, že deti budú mat aj iné priezviska .. a zas keď budeme spolu ,.. tak jedna bude Eli a druha Mel .. a to už teda podobne neznie ! 😁

autor
22. máj 2025
@domiklik

Podľa mňa sú to dve rozdielne mena. Niečo ako Elena a Helena alebo Dánka a janka.

@domiklik máte pravdu ..

autor
22. máj 2025
@lin_a

obe dajte take, ake ste vybrali, vysnene. Ako je spomenute vyssie, casto sa v rodinach stava, ze sa rodinni prislusnici volaju uplne rovnako, rodina si uz potom najde sposob, ako ich rozlisovat. Ked sa budete stretavat spolu, jednu mozte volat Elisa, druhu Meli.

@lin_a máte pravdu .. ja som potom rozmýšľala aj tak, že či to nebude vyzerať aj pred zbytkom rodiny, že sa opicime menom.. ale naozaj to tak nie je .. proste to tak vyšlo .. a dávať teraz meno, s kt nie som stotoznena … nasilu … nechcem

vivuska666
22. máj 2025

Ja mam dvoch synov. Risko a Misko. A nikto nema nic proti 🙂 ked zahucim, dobehnu obaja 🙂

negymama
22. máj 2025

kludne dajte, co sa vam paci, nasi susedia davnejsie mali dcerz a obe dali synom meno Peter, chlapci boli skoro v rovnakom veku, nikto to neriesil.

negymama
22. máj 2025

maximalne bz som dala mozno, ak to vam vzhovuje druhe meno, Priklad Melissa Anna alebo tak nejak.

autor
22. máj 2025
@negymama

maximalne bz som dala mozno, ak to vam vzhovuje druhe meno, Priklad Melissa Anna alebo tak nejak.

@negymama to tiež nie je zlý nápad , ďakujem za tip .. 🙂

autor
22. máj 2025
@vivuska666

Ja mam dvoch synov. Risko a Misko. A nikto nema nic proti 🙂 ked zahucim, dobehnu obaja 🙂

@vivuska666 ďakujem 🙂 super ..

autor
22. máj 2025
@negymama

kludne dajte, co sa vam paci, nasi susedia davnejsie mali dcerz a obe dali synom meno Peter, chlapci boli skoro v rovnakom veku, nikto to neriesil.

@negymama fakt ??? Tak dobre potom … ste má upokojili ☺️😁

hopsas
22. máj 2025

U nás sú bratranci a sesternice Martin, Matej, Marianna, Mária Anna, Ivett, Iveta, Paulína, Paula. A je to v pohode.

autor
22. máj 2025
@hopsas

U nás sú bratranci a sesternice Martin, Matej, Marianna, Mária Anna, Ivett, Iveta, Paulína, Paula. A je to v pohode.

@hopsas vážne??? Super .. tak ste má upokojili.. som rada , ďakujem

luxus10
22. máj 2025

daj ake sa ti paci...inak budes stale mysliet na to, ze si musela urobit kompromis...

a elisa -sa bue vyslovat eliza ci elisa...asi to prve, ci?
pricom melissa bude vzdy melissa, a je to krasne meno...

marsmykkok
22. máj 2025

Ak vychádzate so švagrinou čo tak otvorený rozhovor s ňou ako to vníma ona a prípadne aj otec jej dieťaťa? Respektíve aj tvoj muž pozná sestru aká je. Lebo sú ľudia čo majú potrebu byť originálny a napríklad ak si kúpia šaty a vidia niekoho v rovnakých/podobných hnevá ich to a potom ľudia čo to neriešia a potom ľudia čo ich poteší že sú tie šaty také moderné a toľko žien ich nosí. A tu je to podobné, záleží od osobnosti švagrinej a švagra, ak si potrpia na originalitu môže ich to hnevať, ale môžu to aj neriešiť a aj môžu sa tešiť že aj Vám sa páči podobné meno aké dali dcérky a že ste ho dali.

autor
22. máj 2025
@marsmykkok

Ak vychádzate so švagrinou čo tak otvorený rozhovor s ňou ako to vníma ona a prípadne aj otec jej dieťaťa? Respektíve aj tvoj muž pozná sestru aká je. Lebo sú ľudia čo majú potrebu byť originálny a napríklad ak si kúpia šaty a vidia niekoho v rovnakých/podobných hnevá ich to a potom ľudia čo to neriešia a potom ľudia čo ich poteší že sú tie šaty také moderné a toľko žien ich nosí. A tu je to podobné, záleží od osobnosti švagrinej a švagra, ak si potrpia na originalitu môže ich to hnevať, ale môžu to aj neriešiť a aj môžu sa tešiť že aj Vám sa páči podobné meno aké dali dcérky a že ste ho dali.

@marsmykkok vieteco … rozprávali sme sa už o tom.. a hovorila, že nech urobím tak, aby som ja bola spokojná … je to môjho brata manželka ..ale aj napriek tomu, som cítila , že chce byt originálna .. toto je taká osemetna situácia … lebo vyberali z cca 10 mien… my z 3 mien… a proste a mužom sa nám najlepšie aj vyslovuje meno melissa .. aj k priezvisku sa nám hodi… a mali sme ho v úzkom zozname ešte pred mojim otehotnením … takzeee zas ja chápem, ze bude rodiť prvá , tak má nejaké “privilégium” si vybrať meno prvá .. ale zas z nasej strany je to tiež take .. že teraz ideme “pátrať” po inom mene , lebo niekto niečo…. Ved keď budeme spolu s detmi.. jedno bude Eli, druhé Melissa .. že vieme to proste nejako rozoznať tie mena hej.. blba situácia , ako hovorím

autor
22. máj 2025
@marsmykkok

@marsmykkok viete .. mne napr nevadí, že sú mena podobne … a ak to niekomu vadí, nech si on zmení meno 😂 .. (srandujem) .. už neviem, ako sa na to mám dívať .. či tak či onak .. ja chápem aj to, ak chce byt niekto originálny .. nechcem mu do toho zasahovať … ale to je take .. náhodou si nájde malička kamosku v škôlke elisu.. a čo.. premenuju ju ? Asi nie že

autor
22. máj 2025
@luxus10

daj ake sa ti paci...inak budes stale mysliet na to, ze si musela urobit kompromis...

a elisa -sa bue vyslovat eliza ci elisa...asi to prve, ci?
pricom melissa bude vzdy melissa, a je to krasne meno...

@luxus10 elisa sa bude vyslovovať so “s” …. A presne toho sa “bojím” že si to budem neskôr vyčítať … že som nedala meno, a kt som bola ozaj stotoznena

negymama
22. máj 2025

No ja by som sa netrapila. Treba byt asertivny, vy im vobec v nicom neublizujete.
Kazdy da meno ake chce, a pocet ci poradie porodov na tom nic nemeni. Ty tiez nejdes ya svagrinou , ze zmente meno, lebo ja som mala svoje vybrane uz v roku xy pred vami.

netreba riesit ego druhych. to potom vo vsetkom budete v obavach - co svagrina... budete sa bat kupit podobny kočik, ci hracky ci oblecenie, len aby ste nenarusili niekoho "originalitu".
Moja sestra napr. dala synovi takmer identicke meno, ako mal nas brat , ktory zomrel nasim kratko po porode. Tiez mala obavy ako to nasi prijmu, a ti boli v pohode, este boli radi ye si vnucikom pripomenu syna co stratili.

autor
22. máj 2025
@negymama

No ja by som sa netrapila. Treba byt asertivny, vy im vobec v nicom neublizujete.
Kazdy da meno ake chce, a pocet ci poradie porodov na tom nic nemeni. Ty tiez nejdes ya svagrinou , ze zmente meno, lebo ja som mala svoje vybrane uz v roku xy pred vami.

netreba riesit ego druhych. to potom vo vsetkom budete v obavach - co svagrina... budete sa bat kupit podobny kočik, ci hracky ci oblecenie, len aby ste nenarusili niekoho "originalitu".
Moja sestra napr. dala synovi takmer identicke meno, ako mal nas brat , ktory zomrel nasim kratko po porode. Tiez mala obavy ako to nasi prijmu, a ti boli v pohode, este boli radi ye si vnucikom pripomenu syna co stratili.

@negymama to máte pravdu …. Vo všetkom s vami súhlasím , ďakujem

bolarazjedna
22. máj 2025

Nečítala som komentáre, ale mne vôbec neprídu tieto 2 mená podobné. Inak poznám jedného pána, ktorý má 3 dospelé dcéry - Janku, Danku a Hanku, no tie sú teda podobne mena a snáď nemajú z toho deti traumu 🙂

negymama
22. máj 2025
@bolarazjedna

Nečítala som komentáre, ale mne vôbec neprídu tieto 2 mená podobné. Inak poznám jedného pána, ktorý má 3 dospelé dcéry - Janku, Danku a Hanku, no tie sú teda podobne mena a snáď nemajú z toho deti traumu 🙂

@bolarazjedna nasi susedia maju dievcata Lenka a Danka, a ked bol nas syn maly, tak ked prisla len jedna z nich , tak mi oznamoval "prisla Lenkadanka" lebo nevedel ktora to je. a to sa zvlast nepodobali.

andreakotesova
22. máj 2025

Mám niekoľko bratrancov, ktorí sa volajú rovnako. Dokonca aj priezvisko majú rovnaké. Nikomu z rodiny to nepríde čudné.

luxus10
22. máj 2025
@andreakotesova

Mám niekoľko bratrancov, ktorí sa volajú rovnako. Dokonca aj priezvisko majú rovnaké. Nikomu z rodiny to nepríde čudné.

@andreakotesova ved to... kedysi bolo jankov, jozkov, marienok a aniciek v rodinach aj po viac kusov a nik to neriesil...🙂

mameha7
22. máj 2025
@lin_a

@lin_a Presne tak, rodina si už nájde spôsob, ako ich rozlišovať. My máme v rodine starého Dana, syn starého Dana je stredný Dano a syn stredného Dana je malý Danko (čo už má 26 rokov 🤭). Manželka stredného Dana je Daniela a má ešte dcéru malú Danielku. Ja mám brata Daniela a volám ho Dančúr kocúr.

evcagabi
22. máj 2025

Bolo by mi uplne jedno, ake dala meno svagrinka.. vzdy som chcela Elu a mohla by mat aj Elisu, aj spominanu Elu. Dala by som si ju aj tak

modrahruska
22. máj 2025

Dala by som meno ake sa mi paci. Ved castokrat su v rodine aj uplne rovnake mena a nevadi to.

marca12
22. máj 2025

Zbytocne to prezivas. Tvoja dcera bude v kolektive mnohych deti a neskor dospelych. Nikto nebude riesit,ci ma sesternicu Elisu. U nas v rodine su rovnake rocniky deti s rovnakym menom. Nikto to neriesi. Kazdy vie,koho myslime. Poviem napriklad Jankin Matko, Jozkov Stanko atd. Urcite nemen meno kvoli dovodom,ktore uvadzas. Su to dve odlisne mena,takze nevidim dovod vobec sa zamyslat nad tymto,co pises.

ava11
22. máj 2025

Vobec by som neriesila a dala meno ake sa mi paci. Ja mam dvoch bratov s rovnakym menom aj priezviskom. A aj otec sa vola rovnako a dokonca aj dedko 😂

Strana
z2