Poraďte vybrať meno pre chlapca - Adam alebo Max ?
Zdravím, vyberáme meno pre chlapca, už ma ide poraziť z toho ako mi to denne behá po rozume a stále sa neviem rozhodnúť.
Vyberáme úplne od začiatku len medzi týmito dvoma menami a stále sa to strieda 50:50.
Muž to isté. Obom sa nám páčia obe, len sa medzi nimi nevieme rozhodnúť.
K priezvisku pasujú obe. Dcéra je AMÁLKA. Takže:
AMÁLKA + ADAM
alebo
AMÁLKA + MAX.
Na Adamovi mi vadí že je ich veľa strašne a má meniny na vianoce.
Na Maxovi mi vadí (žiaden Alexander, ani Maxim), že ho si budú volať ako malého "Maxík" a to sa mi chlpy ježia, že to ako pes, by som potrebovala aby ho volali len Max.
@barboraalexej dík za odpoveď, som rada že to máš už vybavené 😀 a máš pokoj v duši s menami 😀.
Len mne asi muž tretie meno nevymyslí (som mu aj kázala, ale nemá sa k tomu on je tiež spokojný s tými dvoma čo máme) on ho volá na striedačku tiež buď Adam alebo Max. Raz tak raz tak.
My mame Adama. Meniny sa u nás nejak neoslavujú, takze tým naozaj netrpí . Dostane na Vianoce ráno jeden darcek navyše a je cely happy. Podla mna sa k Amálke hodí viac Adam.
Za mna Adam..
Volame ho najcastejsie Memko. Meme, strarka aj Memusko. Ked bol este babatko, volali sme ho aj babatko, chrobacik atd. Teraz ma 2r a teda ten Memko alebo aj proste Marek. S tym marekom-markom som sa nestretla ze by sa mylilo.
Adam je pekne.
No mne pasuje prva dvojica mien Amalka + Adam viac. Akurat, ze ja by som nikdy nedala dietatu na Vianoce este aj meniny. Budete nato zabudat a takisto vasi blizki. A meno Max by som tiez nedala, znie mi to ako pes Max, velky chlpac, moje deti maju psa Maxa. Inak matka by mala citit, ako sa ma dieta volat.
za mna Max 🙂
No, máš to ťažké, obidve sú pekné. Ale ak máme hlasovať 😁 , tak ja by som dala Max. Neviem, ako ostatní, ale ja žiadne "psie asociácie" nemám, tým by som sa vôbec nezaoberala.
Max nie je skarede, ale mam kamosku, ktorej sa tak psik vola. Cize to vo mne skor evokuje tak, ze je to meno pre zvieratko. A Adam je pekne, to sa mi paci 🙂
Max je ako pre psa. Ci Max, ci Maxik stale ako pre psa. Adam je pekne meno 🙂
Ano pouzila, tu si precitaj-oba sposoby su spravne
Mám vedúceho Mareka a v živote som nikoho nepočula skloňovať jeho meno bez E. Ako je to spisovne netuším, ale bolo by mi to fuk, hlavne že je to prirodzenejšie. Inak k otázke, viac sa mi páči Max, na Adama uz začínam byť vcelku alergická ako aj na Emy, Niny, Nely či Sofie
@kristiii autorke som to uz nasla v jazykovej poradni-oba varianty su spisovne
mame Adama a je to pekne meno ked ti vadia meniny na Vianoce mozno este Adrian to sa ti nepaci?
Tak je to 25:17 v prospech Adama 😉
mne sa ten max prave paci v podobe Maximilian, to by som dala skor ako Max, pride mi to kralovske a vznesene meno
Skoda, ze si anonymna, ak by si videla nasho Adamka, bolo by rozhodnute. 😀Verejne fotky nedavam.
My máme Adama a meniny riešime tak,že hneď ráno dostane darček. A nikto na neho nezabudne ani z rodiny. Je pravda,že je tých Adamov veľa ale mne sa páči.A nemenila by som
my mame Hanku a Maxima, jasne ze ho vsetci volaju Max, Maxik;) ale ja ich volam Hani a Maxi;) a ze casto pocujem vonku kricat na psa max a podobne absoltune neriesim....😂😂😂bohuziak moc to clovek neovplyvni ako ho ludia budu volat.tiez som chcela aby dcere hovorili Hana, ale este je na to asi mala:( skor to beriem ze ako dospeli budu mat krasne mena😍a inak Maxim mu este nikto nepovedal takze zo skusenosti mu vsetci budu urcite hovorit Max;)
My máme psíka Maxa, vo väčšine rozprávok /filmoch so psami čo sme videli bol stále psík Max. Aj psov veľmi veľa takých poznám. Tiež sme pôvodne chceli Maximiliána ale keďže psík prišiel skôr tak sme meno prehodnotili na Leonarda. Čo sa Mareka týka, mám brata Mareka a od malička to takto skloňujeme, všetci ho vždy volali Marek a ani neviem, že by to niekto zdrobnoval. Akurát ja, keď som niečo potrebovala ako malá tak som mu hovorila Mareček. Ale ozaj vždy ho všetci volali Marek. Každopádne za mňa z tvojho výberu určite Adam. 🙂
Adam
áno, Max je obľúbené psie meno, za mňa Adam. koľko ľudí sa narodí na sviatok, nebrala by som to tragicky, naopak v dospelosti to môže byť plus, lebo niekedy ťažko oslavovať ked nie je čas kvôli práci a iným povinnostiam, takto má celé sviatky aby to oslávil

Vy nebudete ale maxiku sa nevyhnes. Ja mam mareka a samozrejme ho nevolame marecek, lebo je to cechizmus a este k tomu nablbly. Aj tak to vies, u dr, na baby plavani, cviceni, susedia, sporadicki znami...tomu neviem zabranit. Hlavne takto pri ludoch kde to nema zmysel vysvetlovat lebo ich stretne raz za cas a ani s nimi nemam chut kvoli 1 razu nacinat konverzaciu na temu "meno". Len raz stretnes tych, potom tych a to sa zbiera a nakoniec ho tak vola polka okolia