Prezývky pre meno Ervín
Ahojte, zapáčilo sa mi meno pre bábo Ervín. Samo o sebe je krásne, ale neviem si z neho predstaviť prezývky ako z iných mien (Miško, Kubko, Stanko...). Ervínko mi znie strašne, hlavne s tým "vínko" uprostred...
@papaya1234 prečo si každý.mysli, že čím "originalnejsie" dá meno, tým bude dieťa vynimocnejsie? Dat dieťaťu meno Ervín...určite za ti podakuje
@akbara77 nechápem, čo je na tom mene také zlé. Normálne je v kalendári a má aj slovenské písanie s dlhým i. Keby som dala Noah, nepoviem nič, ale toto je normálne meno, s ktorého výslovnosťou problém nebude.
Mne sa zas nepáči, že sa každé dieťa volá Jakubko alebo Miško. Krásne mená, ale tým, že sú všade mám pocit, že keď ho zakričím na ihrisku, pribehne ku mne celý tím detí.
No ja teda neviem,ale z môjho pohľadu asi horšie meno ani nie je v kalendári. Nie je veľmi ako inak ho volať.
@zuzana9393 Bernard? Bonifác? Medard? Myslím, že ich je dosť.
@laurinka27 Budu ho s tym sikanovat - Ervi ma nervy....
@martinmmartin myslím, že keď chcú byť deti kruté, dokážu šikanovať s každým menom.
nadherne meno 🙂 kludne Ervy, Ervin znie dobre aj bez zdrobneniny
@akbara77 nechápem, čo je na tom mene také zlé. Normálne je v kalendári a má aj slovenské písanie s dlhým i. Keby som dala Noah, nepoviem nič, ale toto je normálne meno, s ktorého výslovnosťou problém nebude.
Mne sa zas nepáči, že sa každé dieťa volá Jakubko alebo Miško. Krásne mená, ale tým, že sú všade mám pocit, že keď ho zakričím na ihrisku, pribehne ku mne celý tím detí.
@papaya1234 presne podla mna nadherne meno !
Krasne meno Ervin, ja som ho mala pripravené pre pripad chlapca ale mám dcéru🙂 a volala by som ho Ervin ziadne zdrobneninky.
V škole sme mali Emanuela, všetci ho volali Emo. A presne si to pri Ervín viem predstaviť niečo ako Ero, Evo, Eno. Mimo to, ja napríklad svoje deti oslovujem normálne od mala ich menom, bez zdrobneniny (vlastne všetkých ľudí). Prípadne ich volám vo verzi napr Sami, Adami, Kubi, Tobi… tak isto by som volala Ervi 🙂.
Nechapem akekolvek kritizovanie mien, je to uplne nemiestne. Ervo pre pubertiaka je podla mna skvele. ♡ a mas pravdu autorka deti su krute ( rovnako ako rodicia) a dovod na sikanu si vzdy najdu, ak to nebude meno, tak to bude vsetko ostatne, priezvisko, vzhlad, povaha, konicky, prospech. Takze sa nejakymi malymi sikanatormi netreba riadit.
Krásne meno…
Tak ja som jedného poznala a volali sme ho Ejko🙂
@papaya1234 , je to pekné a zvláštne meno zároveň a pre niektoré: prečo by mal byť chlapček šikanovaný... veď rodičia vychovávajú...je to potom vaša vizitka ☝️ a malinký môže byť Ervi, Erko a keď bude väčší Ervín ... Aspoň sa nestratí v dave. Dnes mená riešenia viac cudzí ako deti
@martinmmartin myslím, že keď chcú byť deti kruté, dokážu šikanovať s každým menom.
@papaya1234 detom je meno ukradnute, deti nemaju predsudky, beru mena uplne normalne, to dospeli maju predsudky, ktore deti preberaju
Môžete ho volať Erný
Nazvi ho Servác a zdrobnelinka bude Server
@martinmmartin myslím, že "zdrobňovacie" mamičky by zo Serváca vyrobilli skôr Serkajvác
Ahoj, volala by som ho Erny.
Moj najlepší kamarát je Ervín a všetci ho volajú Ervín - kamarati, kolegovia, ešte aj jeho manželka. Jedine moje deti ho volajú Ervínko. A ešte poznám dalsieho Ervína, taký starší pán, a tiež mu meno nikto nekomoli.
Nazvi ho Servác a zdrobnelinka bude Server
@martinmmartin to mi pripomenulo ten vtip: Ako sa volaju slovenski bohovia chudnutia? Servác a Žermenej.
Ahoj, poznam ervina, je to dospely chlap. Normalne ho kazdy vola ervin.
Sused má toto meno, volajú ho Eňo, Eňko, od dieťaťa po dospelosť.
Aj my mame znameho a volame ho Erny
Moja dcera je Monika a nikdy som jej inak nepovedala 🤷 naco by mal mat zdrobneninu?
@papaya1234 Ahoj, teraz som našla tvoju diskusiu, tak chcem trošku prispieť 🙂. Mám priateľa Ervína, samozrejme ja ho volám zlatko alebo drahý alebo láska 😃. Ale jeho v detstve tiež volali Ervík - červík, vôbec mu to nevadilo. A mal obdobia, že sa sám podpisoval ako R-ko , to sa mu páčilo, keďže ho volali Erko. A je to netradičné meno, ale vôbec nie žiadna katastrofa, takže ja už teraz gratulujem k narodeniu HLAVNE zdravého bábätka 😉
@papaya1234 pekne meno, mne napadlo, Ervin- Rino, Rinko, ale páči sa mi aj spomenuté Ejo, pre bábo... 🙂
@papaya1234 môj ujo aj bratranec sa volajú Ervín a oboch volajú Ejo
@papaya1234 A prečo ho musíš volať zdrobneninou? Keď sa ti páči Ervín, tak ho volaj Ervín a hotovo. Moja sestra býva v Nemecku a tam zdrobneniny vôbec nepoznajú. Ani v iných západných štátoch nie. Ervín je inak veľmi pekné meno a každou inou zdrobneninou to pekné meno iba zosmiešniš, alebo pokazíš to meno.
Este to prehodnot
skôr Elvin-Elvinko ako Ervin je to tvrdé meno

@brendaa Viko sa mi páči. Keď môže byť Viktor Viki tak snáď aj Viko prejde
@papaya1234 poznala som jedného a inak ako Ervin ho nikto nevolal. Ani doma ani v škole, až neskôr keď si vymysleli všetci prezývky ale to aj jeho kamaráti s bežnými menami.