Rešpektujete, ak si rodičia neželajú zdrobňovať meno?
Respektujete ak si rodicia nezelaju zdrobnovat meno dietata? A ak napriek tomu zdrobnujete, preco to robite?
Moji synovia majú krátke mená a je to tak ako píšeš, nikto nemá potrebu ich zdrobňovať ani ich nevedia osloviť hanlivo. Keď tak nad tým rozmýšľam, dobre sme od*bali systém🤣🤣🤣
@btus mne sa meno Terézia práveže veľmi páči. Je to krásne meno, ale nevidím nič zlé volať malé dievčatko Terezka, Terka.
Tereza sa mi nepáči.
@plamienka555 Cez ruštinu. Tam Alexandru (aj Alexandra!) volajú Saša alebo Šura. Bez ohľadu na pohlavie 🙂.
Moje dcery na zdrobneniny alebo ine vymysli Ani nereaguju. Ale my zijeme v zahranici a tu to nie je az dak bezne. Na SK sme par tyzdnov do roka a ked strasej niekto povie Tonka, Tak uz to pozna, ale inak sa vzdy predstavi ako Antonia. Mladsia uz bola oslovena aj ako Aurelka, co mne je uplne smiesne, Ale ona hned opravuje, ze sa vola Aurelia. Nasi si zvykli a deti inak ako „Kalendarovo“ ani neoslovuju. Ked Mala Starsia nejake 2-3 roky, Tak na Tonka, Tonička a podobne vobec nereagovala. Pre nu je To uplne ine meno.
Inak toto mi pripomenulo príhodu , ako mi kamarátka hovorila , že jedna nová kolegyňa ju úplne” nechutne “nazvala Martina , že tak jej hneď povedala naspäť že Zuza . Až mi to prišlo smiešne aké sú niektoré jesitné . Lebo cely život počúvajú Maťka sem , Martinka tam a potom jej meno ako sa vlastne vola príde tvrdé a pritom ona zo Zuzany urobí Zuzu a tá to vôbec nemyslela zle . Veď ju len oslovila jej menom , ktoré ma aj v občianskom 😂

Stretla som sa s tým iba raz . Majú dcéru Ellu a želajú si , aby ju ľudia oslovovali iba Ella , nie žiadna Ellinka , Ellka , Elluška a čo ja viem čo . Aj mala sa vždy predstaví ako Ella . Samozrejme som to rešpektovala .