Sabina alebo Sabína
Ahojte tie čo máte toto meno alebo dieťa s týmto menom, všetky máte Sabínu? Alebo existuje v slovenskom kalendári aj Sabina?
Dakujem
My máme Sabínu, viac sa mi páči s dlhým. Ale myslím ze v pohode by zapísali aj s krátkym a meniny by oslavovali rovnako, je to len vec vkusu 😉
Ahoj. Ja som Sabína s dlhym í. Oslavujeme 27.10. Ale napr v ČR,kde aj zijem,je Sabina s kratkym i a oslavuje 22.10.
Dcera ma spoluziacku Sabinu s kratkym i, oslavuje 27.10. Veru by mi ani nenapadlo, ze len kvoli dlznu by mala oslavovat inokedy. Ja mam toto meno tiez na zozname, dala by som s kratkym, i ked bude musiet asi casto upozornovat, ze nema dlzen. Mne sa ale celkovo dlzne a makcene v krstnych menach moc nepozdavaju plus je to potom komplikovanejsie, ak clovek posobi v medzinarodnom prostredi. Tot moj skromny nazor 🙂
Ja nie som Sabí/ina, ale mám meno, ktoré je v našom kalendári s dlhým á. A ja ho mám krátke. Mám 34 rokov a všade vysvetľovať a opravovať, že ja som bez dĺžňa je otravné... A keď to nepoviem dopredu, tak sa mi vždy stane, že to napíšu automaticky zle
ahoj, mám dcéru Sabinu s krátkym i , je už dospelá a naozaj nikdy za celé dlhé roky som sa nestretla s tým, že by mal niekto problém s tým či je to dlhé alebo krátke i.. proste je Sabina a bodka, oslavujeme 27.10. a neriešime tam ten dĺžeň.. rozhodni sa podla svojho pocitu a nie podla kalendára.. moj názor
Určite Sabina. My máme doma Adriana tiež bez dĺžňa.
Ďakujem všetkým 🙂
Sabína je krásne, Sabina je skôr také zahranickejšie
Ja mám Sabínu, a Sabinu by som dala v prípade, že mám zahraničné priezvisko
Nedala by som také meno, je ako pre starú babu.

@lia2022 my Davida oslavujeme na Dávida, nevidím v tom problém, teda my si ho kvôli meninám určite nerobíme