Ste spokojné so svojim menom Anna?
Ahojte. Som v 6.mesiaci tehotenstva a pred pár dňami sme sa dozvedeli, že budeme mať dievčatko. Máme typicky znejúce slovenské priezvisko, takže vyberáme nejaké tradičné slovenské meno. Môjmu manželovi sa veľmi páči Anička, ale ja s týmto menom nie som vôbec stotožnená. ☹️ Mala som spolužiačku Annu a dosť trpela, keď ju v škole volali deti Anča...niekedy aj učiteľky. Ak sú tu nejaké Aničky, zaujímalo by ma či ste spokojné so svojím menom, prípadne máte nejaké iné návrhy slovenských mien? Mne sa páči Margaréta, Marína alebo Hana... Vďaka
Mala som 8rokov spolužiačku Annu ani raz učiteľky ani spolužiaci jej nepovedali Anča 🤷🏻♀️ aj mimoškoly som mala na 2 Anny kamošky a tiež tak im nikto nepovedal.. Každý ich volal Anička, Any, Annie ("eny").
Ako dieťa som to meno rada nemala nakoľko každý má volal kadejako len nie Anna. Vždy som bola len Anča, Anka, Anička, Andulka, Andulka, Hanka a podobne. Keď som vyrástla a začali ma volať Anna tak aj meno sa mi začalo páčiť
vzdy si spomeniem na Annu zo Zeleneho domu. 😍, aj na to, ako ho ona nemala rada a u Marilly povedala, volajte ma prosim Kordelia. 😅
Anna je krasne, vznesene, stare a silne meno.
Mne sa to meno velmi paci🙂 ak ju nezacnes volat doma Anča, nebude sa volať Anča. Deti vedia byt zle, zhovadit sa da akekolvek meno. To neries. Anna, Anka, Anička, Hana, Hanka. Je to pekne meno🙂
Mam sestru Annu...35+....na zs v jej dobe netradicne ...ale postupom casu ho milovala( prave s nou sedim🙂) ....a casto ju volali Anca ...ale nevadilo jej to ...taktiez Hana ...Anicka jej je divne v tomto veku, ale paradoxne ju tak oslovuju viac teraz ako v detstve ...ma rada Anna a velmi vela ludi pouziva Aňa, co jej tiez vobec nevadi...
Nie som fanúšik týchto obyč mien, ale Anna a aj Hana sú krásne.
A teda k tým posmeskom o mene... Deti a tu na konovi som videla, že aj dospelí vymyslia prezývku na každé meno. Na to by som vôbec nepozerala. To by deti ostali bez mena, lebo fakt na každé jedno sa dá vymyslieť prezývka
moja dcera ma spoluziacku Annu, a inak ako Anna ju v triede nevolaju. Ani Anicka, Anka alebo nebodaj Anca, to uz ani neviem ci sa nejak pouziva, vzdy len Anna.
Moje spoluziacky Anny sme vsetci volali Anna, Anka. za mna krasne meno.
môj otec mal sestru Annu .... vždy ju oslovoval Hanička,,,
Pôjdem úplne proti prúdu, ale mne sa meno Anna absolútne nepáči. A predovšetkým prezývka "Anička". Predstavím si nejakú starú babku alebo slúžku. Ale to je čisto len môj osobný názor, objektívne je to meno pekné a slovenské, ale zároveň aj medzinárodné. Tie tvoje vybrané mená sa mi viac páčia. Dajte kompromis Hanku.
Anna sa mi nepáči, Hana áno. Ale keď sa ti nepáči Anna tak vymyslite druhé meno😊ide predsa o tvoje dieťa tak sa meno má páčiť aj tebe
@petracandle mne sa tiež nepáči, mala som spolužiačku Annu a veru každý ju volal Anča a doteraz ju tak volá väčšina ľudí. Za mňa teda radšej Hanka alebo Margaréta.
Anička je nádherné nadčasové meno. Kto jej povie Anča, dostane po hlave 😁
A všetky Aničky ktoré poznám sú zlaté milé a dobre osôbky.
Hana-Haňa
Moja starká sa volá Anna a všetci ju volajú Hanka 🤷
@lenka098123 máme julku a je to ok ...je to jedno krásne ,očarujúce meno♥️
Ja som Anna a nie som spokojná. Neznášala som keď ma v škole učitelka volala Andulka a iba jedna kamarátka ma volala Anna. často mi hovorili Anča, ale mne to napr nevadilo ešte kým som bola na gympli a potom už som chcela byť len Anka.
Keď sa povie Marína, predstavím si tajuplnú ženu. Chcem byť Marína 😅
Ku mne sa meno Anna nehodí, alebo teda áno lebo som vraj dosť podobná blabotanim Anne zo zeleného domu a ta tiež chcela iné meno
Krásne meno. Z tých klasických mien je pre mňa meno Anna a Zuzana top. Anička je niečo preroztomile
Mám kamošku Moraváčku Annu 35+, a keď sme sa 1.x stretli, a predstavovali navzájom, sama mi povedala: "Ahoj, já jsem Anča" 😂 Ju tak volajú aj rodičia/súrodenci, jej sa to páči, na Morave/v Čechách je to vraj bežné, v posledných rokoch je tam meno Anna medzi najpopulárnejšími. Mne teda Anča príde celkom surové, povedala som jej to, tak ju volám (s jej dovolením, samozrejme) Ančí, Anička. 🙂 Dala by som Marínu, to je krásne meno. 🙂
Moja mamina je Anna. Nedavno mi povedala, ze sa jej nikdy jej meno nepacilo. 🤷♀️ Moja dcerka sa vola Elizabeth, lebo zijem v zahranici, keby zijem na slovensku bola by Alžbetka - nadherne meno.
Ja, som Anna, aj moja mama je Anna. Mne, sa páčia slovenské mená. Dcéru mám Pavlinku a keby som mala ešte jednu, tak bude Magdalénka. Ináč, doma ma volali všetci Aninka. Nežnášam oslovenie Anka.
Mne sa meno Anna páči , lebo sa tak volala moja babička . Bola to úžasná , krásna a múdra žena . Väčšinou ju ľudia volali Anička , alebo Anka . Keby som ale ja mala dcéru s menom Anna , tak ju volám len Anna , iba v takom tvare sa mi páči . Z tvojho výberu sa mi páči najviac Hana a mne sa veľmi páči meno Petra
Moja neter je Anna a zvykli sme ju tak volať od malička a to ma uz17. Ja mám doma Agátu a Barboru. ❤️
Ja som Anna. Ako mala som bola Anička, v puberte som neznášala, keď ma volali Anička, lebo že už nie som dieťa. Tak som bola Anka. Anča má chvalabohu nikto nevolal, ale nepáči sa mi, ak vôbec toto niekto používa. Prvú dcéru som nedala po mne, druhu som nakoniec dala, skrz aj pokračovanka v rodine, už je Anna piata. Už dospelá sa na to meno inak pozerám, to ako ta ostatni škaredo nazývajú nereflektuje teba, ale tú osobu, ktorá to používa. Toto sa budem snažiť aj svojim deťom vysvetliť, aj keď viem, že si veľa budú musieť sami odzit..
@mandinka moja 8 rocna dcera je alžbeta,kazdy ju vola alzbetka. Ma kamosku zuzanu - zuzka. Teraz,v druhej triede, ju zacali oslovovat Zuz, a tak mojej prischlo Alžbet😀😀😀jej sa to paci,mne to tak trha usi... ale co narobim,v puberte to bude horsie. Keby moj muz vedel,ze v madarsku bude erža,nikdy by nedovolil toto meno- myslel si,ze je to skratka pre eriku🤦♀️
Anna je krásne meno, aj ja som ho chcela ale tiež mi cez muža neprešlo ako aj Hana, Elenka, Ema atď. Inak dcéra má v škole Aničku a nepučula som ešte žeby sa jej smiali za meno
Kolegyna ma dceru a vzdy ked povie "moja Anicka" znie mi to ako z filmu zo 60tych rokov. Za mna urcite nie Anna. Hana je lepsia

Nestretla som sa s tym, aby teraz niekto Annu volal Anča. Niekedy v davnej minulosti to bolo bezne.