icon

Timon verzus Timotej

biba1111
28. mar 2020

Ahojte žienky🤗. Poraďte nám prosiiim. Rozmýšľali sme nad menami Timon alebo Timotej. Dohodli sme sa že Timotej ale mne začal teraz chodiť viac po rozume Timon.Chlapovi sa viac páči Timon ale ja sa neviem rozhodnúť 😓🙂

Strana
z2
zdenkastanka
29. mar 2020

Timotej

miadi
29. mar 2020

@danica2711 sak Timko je zdrobnelinka uškrnali by sa aj Keby sa predstavil dospely ako Damianko Patko Jurko Matko Sebko atd.

uzanka16
29. mar 2020

Za mňa istotne Timotej, krásne meno

sylvia217
Autor odpoveď zmazal
leskovael
29. mar 2020

@martina2ve to si úplne vedľa keď radíš meno Timotej do kategórie moderných ktoré ide s dobou

asia83
29. mar 2020

@biba1111 Timotejko, Timonko? Bože, prečo tým deťom komplikujete život?

leskovael
29. mar 2020

Za mňa Timotej... Môj brat sa tak volá, ma už dááávno po 30tke, je to meno také iné, nezvyčajné... Ale Timon by som nedala, to by sa mu skôr mohli posmievat v škole štýlom Timon a Pumba.. Mne to ako prvé napadlo keď som to prečítala

sylvia217
Autor odpoveď zmazal
evkamotka
29. mar 2020

Timon je ale madarske, nevadi?

martina2ve
29. mar 2020

@melli88 no ved myslela som tu postavicku z rozpravky

martina2ve
29. mar 2020

@tortelinka myslela som na zdrobneniny a skomoleniny, nie ze ci je to "moderne alebo In" asi som to zle ,znezrozumitelne napisala.. ja som neriesila ze prave Timotej je stare meno ,ale skor ze co sa zvyknu komolit mena.

pralinka25
30. mar 2020

my mame Timoteja. bude mat 10 rokov. neni to ziadne novodobe meno je to stare biblicke meno a je dlho v nasom kalendari.
my mu doma hovorime timi alebo timko. ale teraz ked uz je starsi byva aj tim :D a kamosi niekto mu hovori timi niekto timo ale to uz je na nom ako si sam necha hovorit. mne sa timo nepaci ale tak tomu nezabranim.
no a ze je to sampon tak vela mien ma takyto osud. aj tatiana je bonboniera a dalo by sa pokracovat dalej. o tom ze niektori ludia davaju psom ludske mena tiez radsej pomlcim. na to sa neda vsetko brat ohlad.

mimibb
7. apr 2020

Mne sa páčila skratka Timi.. Ale Timotej nie... Zvažovali sme Timon a Timur... Vyhral Timur a nakoniec sa narodila Timea 😀 no skratka nám zostala 😀

tami2014
9. apr 2020

Ja som velmi chcela Timona. Dcerka je Tamara, hodilo by sa to k nej. Zial, doma mi,, nepreslo".

juli8
7. feb 2022

@biba1111 ja som sa tiež rozhodovala medzi Timotej a Timon a rozhodla som sa pre Timona. To meno je kratšie a mužnejšie. Rodila som 2018 a dnes mi behá po dome 3 a pol ročný Timon a to meno mu pristane.

mamina1419
7. feb 2022

@biba1111 mne Timon vždy pripomenie levieho kráľa tak bol Timon a Punba . Za mňa radšej Timotej a volať ho môžu aj Timko.

juli8
7. feb 2022

@tortelinka aj Timon je biblické meno aj svätý Timon je.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
morenitka
10. aug 2024

@michalka4193 a akými zdrobneninami ho voláte?

michalka4193
11. aug 2024

@morenitka timonko….svagrina Timi

nicicka
11. aug 2024

@martina2ve Moderné? Stačí trocha pozrieť pôvod mena. Timotej je krásne staré biblické meno. To ze ľudia sú zakomplexovani a musia vždy porovnávať a automaticky spájať s nejakým šampónom je dosť povrchné. Nech si dáva každý také aké sa mu páči...

martina2ve
13. aug 2024

@nicicka ja som nenapisala ze Timotej je moderne meno ale ze radi davaju moderne mena dalej pokracuje moj komentar. Treba lepsie citat. A tak isto preco hned zakomplexovanost,,,,? Ano kazdi mame iny nazor a hned treba urazat?
Tak jako niekto okomentoval negativne meno mojho dietata hned som sa neodula a neutocila som. Tak prosim slusne..

xandra7
3. jan 2025

@danica2711 presne... naopak Timon mi pride uplne neutralne v dospelosti... Šimon, Timon, Elon, Alan... Sama mam syna Timona. Dokonca su dvaja na skole 🙂 Timotej mi evokovalo ,, Ty motaj"

xandra7
3. jan 2025

@asia83 akoze cim? Ze nie je Janko a Jožko starší? 😆

Strana
z2