Kde na Slovensku robia tzv. kombinovaný test?

evpa
16. feb 2012

Kombinovany test, prvotrimestralny skrining- ultrazvukové vyšetrenie nuchálnej translucencie plodu a krvný test ß-hCG a tzv. PAPPA. Dakujem.

katkamarek
16. feb 2012

Košice, Mudr. Dankovčik a Muranska, Masarykova 17, http://www.3dultrazvuk.sk/

jasminet
16. feb 2012

to je snad povinny test, ktory vykonava kazdy gynekolog... afp, nt a triple test, nie?

brita
16. feb 2012

Ahoj,moj gynekolog toto vsetko robi v ramci svojej praxe.

koniarova
16. feb 2012

Každý gynekológ robí toto vyšetrenie. Je to povinné. Zmeň si otázku na diskusiu, viac sa dozvieš.

monro
17. feb 2012

Nerobia to vsetci...stale sa viac robi tripple test v tom cca 16tom tyzdni. V BA to urcite robi MUDr. Cunderlik.

mircalla
17. feb 2012

Napriklad v Medifere v BA, MUDr. Hruzik, ale urcite viaceri, nie vsak kazdy gyndos je na to certifikovany. Niekto to nerobi vobec, alebo ta posle cerfitikovanemu lekarovi. Treba mat na to kvalitne sono.
@koniarova nie je to povinne, kombinovany screening v 1. trimestri nerobia vsetci, len uplne nespolahlive tripple testy v 15-16tt, @monro ma pravdu.
ale je to urcite spolahlivejsie ako tripple test

lelka4
4. júl 2012

Asi mate vsetky zle informacie, pozrite sa na stranku www.usg.sk z coho pozostava kombinovany test. Evpa preto aby Ti lekar mohol robit takyto test musi byt certifikovany pre NT meranie na www.fetalmedicine.com, potom musi mat kvalitny usg pristroj, nasledne musi mat certifikovany softver na vypocet rizika Downovho syndromu a dalsich je to napriklad Astraia, v Cechach to ma rada centier u nas v SR myslim ze iba Dr.Janovsky v Kosiciach na Myslavskej 644 a Dr.Dosedla v Nemocnic-Saca. A vdaka tomuto softveru sa vyhodnotia tvoje krvne vysledky s ultrazvukovym meranim NT plodu a urcitim rizikom ci fajcis alebo si otehotnela normalne alebo po IVF.

betuska12
4. júl 2012

katkamarek asi mas zle informacie, pretoze Dr.Dankovcik nerobi poriadny kombinovany test!!! Mala som tu cest ho u neho zabsolvovat, ale kedze pracujem v CR robili mi ho aj na Apolinarsky v Prahe a uplne sa sprava odlisovala a riziko pre downov syndrom nesedelo. U neho bolo prilis vysoke a v sprave od z CR z Apolinarsky bolo ine. A spravne lelka4 podotkla 😉 , ze to bude tym softwerem pretoze ak nie si certifikovany tak nemozes si zakupit softver. Ten softver se menuje naozaj Astraia tak mi to stoji i v spravve z CR.
Tak vsetko dobre kocky a nedajte sa na Slovensku tak lacno okradat polopravdami a radsej si to poriadne preverte. 😝

katulinka85
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jevjenkka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tweete
24. okt 2012

ahojte baby dala som tento dotaz na túto diskusiu lebo na diskusii NT testy mi nikto od včera rána neodpovedá, možno tady sa niečo dozviem. Bola som na NT testoch v 11 týdni na krvi a 12 týdni na Utz v Brne.Vyšlo mi gestační stáří 12 plus 5, Ultrazvuk vyšel vzdálenost temeno- zadeček CRL 62,5 mm, NT. 2,0mm, plodová voda normální, nosní kost normální, lebka, páteř, bricho, žalúdek: normální, ruce, nohy od kotníku dolô jsou vidět. Biochemický screening volný beta-HCG- 125,1 IU/I ekvivalentní (shodný) s 2,258, MoM, PAPP-A 3,050 IU/I ekvivalentní (shodný) s 1,107MoM. Je mi 32 let, jsem nekuřačka a váha 50 kg, výška 156cm, čekám druhé dítě- upravené riziko Trizomie 21 je 1:2494, Trizomie 18 1:21894 a Trizomie 13 je 1:68724. Screening v I trimestru je negativní, mám podstúpiť Triple testy na základe tvýšené hodnoty HCG? Či nemám sa vobec stresovať? Ďakujem

erit
9. dec 2014

Ahojte, v ktorom tyzdni ste boli na NT testoch u Dr. cunderlika?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre