Som v 33. týždni a mám zlé výsledky moču

jefinka18
5. mar 2012

ahojte,som v 33TT dnes som bola u doktora a našli mi v moči bielkoviny a cukor...a tak som mala 163/80....nakazali mi len merať si tlak a priniesť ešte raz moč a kontrola je o tyžden....dosť ma to vystrašilo lebo vždy bolo všetko v poriadku...mate niekto skusenosti so zlym močom?

radustek
5. mar 2012

ahoj ja som mavala cele tehotenstvo krv v moci neviem ci toto co mas ty je horsie neviem posudit a doktor ti co povedal???ja som kvoli tomu lezala v nemocnici lebo zistovali z coho to mam...chodila som po vysetreniach mala som nieco s ladvinami potom to preslo asi par mesiacov pred porodom 😉

bubinko83
5. mar 2012

@jefinka18 ja som mala vysoky tlak ale bielkoviny v moči nikdy (chvalabohu) .Bola jedna kočka som mnou v nemocke ktora mala zase asi 3 x v tehu bielkovinu v moči a vysoky tlak vobec. Inak s tymi bielkovinami bola vždy hospitalizovana v nemocke.Co ti nakazali?

boka79
6. mar 2012

@jefinka18

Ahoj a mas aj opuchy? No neviem, ten tlak sa mo zda dost vysoky na to, aby Ta poslali len tak domov a pozorovali...
To znie ako preeklampsia, ja by som sa dala vysetrit este raz niekym inym... alebo, ked doma nameras vyssi tlak, sla by som do nemocnice..

tea333
6. mar 2012

ja som bola pre podozrenie na preeklampsiu hospitalizovana pred porodom. ten tlak mas dost vysoky. mne povedali, ze ma pri 14O a viac hospitalizuju, a aj tak bolo. meraj si tlak. ak by ostaval takto vysoky, nevahaj sa ist ukazat k dr aj skor ako o tyzden. meraj tlak rano, na obed aj vecer, vzdy v klude, 5 min predtym len sed, nerozpravaj.setri sa. ak by si mala opuchy noh, ruk, je to dalsi priznak ze nieco nie je ok. bielkovina v moci je pri preeklampsii ukazovatelom, je to vazny stav ktory vyzaduje ukoncenie tehotenstva cisarskym rezom.

anjelicek26
6. mar 2012

Ako pisu baby - tyzden by som necakala, v lekarni maju pruzky, ktorymi si aj doma pozries, ci mas, ci nemas bielkoviny v moci a ak ano, sla by som k lekarovi, nech to riesi, za tyzden sa toho moze stat az az 😖 Ten tlak je strasne vysoky uz sam o sebe. Väcsinou pri takomto naleze hned hospitalizuju a nie posielaju len tak bez vsetkeho domov...

d.j.
13. mar 2012

ja som mala tiez zvysenu hladinu bielkovin v moci, ale lekar to neriesil. povedal iba ze na najblizsiu kontrolu si mam doniet ranny moc. a potom sa uvidi a to mi dal kontrolu az o mesiac. ale teraz ako som si citala vase prispevky neviem co mam robit.

semra
8. apr 2013

ahojte, som v 26.tyzdni tehotenstva a prave mi volala sestricka, ze nemam dobre vysledky z mocu, nic viac. Bojim sa, prosim napiste co vsetko to moze byt a ci sa mam obavat. Povedala mi len to, ze mam vela pit. dakujem

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre