Zlé výsledky testov. Nie sú prehnané?

bambucinka
24. sep 2007

Chcem sa opýtať do akej miery beriete vážne výsledky rôznych testov v tehotenstve? Ja mám pocit že tým lekári len zbytočne stresujú budúce mamičky. Aké máte skúsenosti vy?

pappo
24. sep 2007

myslim si to iste mna tiez stresovali ze mam rubeolu a tyzden som cakala na opakovane testy a nakoniec sa zistilo ze v labaku maju zle nahodene hodnota bez desatinnej ciarky a to bol stres to mi mozes verit. takze treba zachovat klud a nenechat sa od lekarov zbytocne stresovat. drzim palce, ale v tvojom pripade je este skoro na dake testy nei okrem teda NT, presvietenie sije.

bambucinka
autor
24. sep 2007

Pappo, no práve to NT mi vyšlo zle 2,66. aké si ho mala ty?

lilinka76
24. sep 2007

Bambucinka, čo toľko stresuješ??? Veď si písala v inej téme, že Ti majú robiť nejaké ďalšie vyšetrenia, už si kôli tomu otvorila tretiu tému. Mne vyšlo prejasnenie šije až 3 mm a 2 mm, ja čakám dvojčatká a lekár vravel, že je to v norme. To prejasnenie šije sa interpretuje spolu s krvnými testami. Aj tie máš zlé??? A stresom si aj tak nepomôžeš. Ja som najprv tiež stresovala a potom som si vravela, že nebudem porovnávať výsledky so žiadnym internetom, lebo mi z toho šibne. Veď ak chceš mať istotu, podstúp amniocentézu a budeš v kľude. Mne ešte tiež AFP-testy zatiľ nerobili (a to viem, že u dvojičiek môžu vyjsť aj zlé), ale čo dosiahnem stresom??? Nič. Keď budú zlé výsledky, poradím sa s lekárom a podstúpim ďalšie vyšetrenia.

bambucinka
autor
24. sep 2007

No ved mna práve stresuje ta rozdielmosť názorv lekárov. Jeden mi povie že je to zlé, druhý že je to v norme, na fore čitam že je ok, a dnes mi vravela moja lekárka že by bolo odomna nezodpovedné neurobiť si amniocentézu. Tak mi povedz ci nemám mať strach a nebažím po informáciach?

maruschka
24. sep 2007

bambucinka,ja som musela ísť na amniocentézu,pretože som mala blbé výsledky.Ale čo už.Najviac ma dorážala tá neistota-3 týždne čakať na výsledky.Otras.Ale všetko dobre dopadlo,to je hlavné 😵 Tak sa nestresuj a jednoducho to ber,ako to ide,aj tak to vždy dopadne dobre 😵

maryam
24. sep 2007

bambucinka, mne moj lekar povedal, ze nic nie je 100% - okrem smrti ☹
dokonca, ked mi dosli - ako som uz pisala v NT hodnotach vysledky z tej "choriozonovej biopsie", vysledky dosli do 3 dni, boli negativne, o dva ci tri tyzdne ma lekar znova zavolal na kontrolu, myslela som si ze normalna kontrola, ked mi povedal, ze jemu tiez dosiel nejaky papier z genetiky, ze tie NT hodnoty boli dost vysoke, takze oni nemozu zarucit 100%, ze tie vysledky su spravne, ze ak je ta hodnota stale vysoka, mala by som ist aj na amnio... Tak si vies predstavit, ake soky som zazivala... Najprv zle NT, hrozny stres, potom zle vysledky z krvi, este horsi stres, potom ten odber pupocn. klkov, cakanie na vysledky a stres, ked dosli vysledky obrovske ulahcenie a ked ma lekar znova zavolal, tak zasa stres... A neprejde den, aby som na to nepomyslela, aj ked sa snazim mysliet pozitivne a verit, ze vsetko "musi" byt v poriadku.
Neboj, vsetko bude ok. 😉

lula5
25. sep 2007

Bambucinka nestresuj kvoli NT, mnohi lekari tvrdia, ze sa to ani neda poriadne zmerat, ten vysledok nic neznamena. Pockaj si na tripple test, ktory je sice tiez na prd a potom ked tak ries amnio.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre