Ako riešiť nervozitu 11 mesiacov po pôrode?

Zodpovedané
11. jún 2019

Dobrý deň,

chcela by som sa poradiť ohľadom môjho problému. Od pôrodu som dosť nervózna. Myslela som si, že sú to hormóny, ale trvá to už 11 mesiacov. Najhoršie je, že hlavne na manžela. Stále sa na niečo pýta, občas je akoby mysľou inde, strašne ma stále rozčuľuje. On je starostlivý, preto ma mrzí, že som taká. Už sa aj on začína správať nepekne. Dlhodobo mu neviem povedať nič pekne. Aj keď sa snažím hľadať na ňom dobré vlastnosti, potom ma vždy len nahnevá s niečím.

Sme na malého sami, rodina je ďaleko. Beriem antikoncepciu, rovnakú ako pred pôrodom a vtedy som nebola takáto. Už som rozmýšľala nad návštevou psychiatra.

Čo mi odporúčate?

Za odpoveď ďakujem

Dobrý deň,

skúste vyhľadať psychológa (príp. pozrite na moju stránku).

Psychiater by vám pravdepodobne predpísal lieky. Vy by ste potrebovali individuálne poradenstvo zamerané na hľadanie príčiny nervozity a následné odstránenie. Keď ste samy na dieťa môže to byť spôsobené únavou a náhlou zmenou životného štýlu.

Odporúčam Vám však riešiť to čím skôr. Dôsledok neriešenia môže byť vážna kríza vo vzťahu. Mladým rodinám sa to stáva často. Viete tomu však krásne predísť.

Prajem Vám nájdenie pokoja v sebe a lásku vo vzťahu.


Mgr.Veronika Rosinová
Poradenské a konzultačné centrum Nové Zámky, Súkromná poradňa psychológa
web: www.pkc-psycholog.eu
tel: 0917 022 755
mail: rosinova.pkc@gmail.com