Zmeny správania v tehotenstve

bububu123187
27. nov 2011

Ahojte tehuĽky, už sama neviem ako ďalej. Som v 16tt a veľmi mi tehotenstvo zmenilo život. Viem, že to má byť najkrajšie obdobie v živote ženy, ale u mňa to asi neplatí. Začala som sa správať ako zmyslov zbavená, stala sa zo mňa hysterka:( Hádam sa s priateľom za každú hlúposť, vadí mi na ňom všetko, vadí mi, že raz za čas chce ísť von so svojimi kamarátmi, lebo sa bojím toho, či bude dostatočne zodpovedný otec. Vadí mi, že mi sem tam nepomáha, mám pocit, že ho zvozím za každú hlúposť. Som veeľmi precitlivelá, všetko ma rozplače, a niekedy už ani sama neviem, prečo plačem. Pred tým som taká nebola, už som rozmýšľala nad tým, že navštívim psychológa, ale zase nejaké tabletky do seba pchať nechcem:( Baby máte s tým niektorá podobné skúsenosti?? Prejde to?? Alebo tie hormóny budú so mnou zametať celé tehotenstvo?? Mám v hlave taký zmatok, všetko vidím čierno, nad všetkým moc premýšľam, a to bábo sme si tak želali a aj želáme, len chcem, aby som už bola taká, ako pred tým.

modrofuzik11
27. nov 2011

ja som bola omnoho citlivejsia. velmi dolezite pre mna bolo viac spat, viac oddychovat. ked som bola oddychnuta, vedala som sa s vecami aj podnetmi z okolia vyrovnat lepsie... preslo ma to, ale az ked obidvaja krpci mali minimalne 4 mesiace...

bv_alexandra
27. nov 2011

Ja som bola niekedy priam na nevydrzanie. Vdaka bohu, že môj partner je trpezlivy, a vedel že to prejde. Treba sa hlavne stýkať s ludmi nebyť sama. Na mna vtedy išli priam desivé nálady. Ist von sa len tak poprechádzať. Ono tie hormony dokážu urobiť šarapatu. 🙂 😉

monika2606
27. nov 2011

@bububu123187 Ahoooj nedalo mi nevkročiť do tejto diskusie. U mňa sa to tak strieda, niekedy mám obdobie že som skôr kľudná a niekydy by som tiež stále plakala a ani neviem prečo, citlivá som bola vždy no a teraz už ani nehovorí, a som strašne nervozna, ale neskutočne nervozna zo všetkého čo sa okolo deje. A vždy sa sama seba pýtam preboha to je tým tehotenstvom alebo som taká bola vždy? no neviem ani sama.
Ale je to normálne správanie. Ja si myslím že ťa to určite nebude držať celé tehotenstvo ale možno to odíde a zas príde, musíš to len vydržať asi lebo tie hormony sú neskutočne nevyspitateľné, viem presne o čom píšeš, mňa to tiež niekedy vytáča, nazvala by som to tak že som niekedy nervozna sama zo seba a to je fakt hrozné...ale nájde sa aj pár pekných dní kedy ma nič netrápi a som spokojná 🙂 neboj nebude to až také zlé.
A aj môj priateľ keď išiel von tak som bola neskutočne hysterická a vlastne to bola iba taká hlúposť, na druhý deň som sa až hambila že som tam hysterčila...ale s tým asi nič nenarobíme...ešte že sa teraz máme na čo vyhovoriť hihi

bububu123187
autor
27. nov 2011

@monika2606 Noo presne nejak tak sa cítim aj ja🙂) Ono ja si tiež stále dávam tú otázku ako ty, že či som bola pred tým tiež taká🙂 Ja verím, že to prejde a budeme zase také dobré ako pred tým🙂)) Keď niekedy mám ešte pocit, že priateľ do mňa náročky rýpe a vie, že ma to naštve. Veď si myslím, že keď ten druhý vie, že toto sa tomu druhému nepáči, tak to robiť nebudem, ale zase to sú chlapi a dokážu nenormálne vytočiť🙂 A my si to teraz môžme dovoliť🙂 Mne niekedy chýbajú len také banálne veci ako je objatie, alebo že ma vezme niekam na prechádzku, lenže ja viem, že muži rozmýšľajú inak, no škoda🙂 Vidím na ňom, že mu trošku chýba tá sloboda akú mal pred tým, lenže ja nemôžem byť na všetko sama. a to babatinko sme chceli obaja, nie len ja, skôr on bol ešte ten, ktorý ma prehováral, ale zase ľúbim ho, a verím, že bude dobrý tato. A v profile máš písané, že budeš mať v decembri svadbu?? Lebo mi plánujeme svadbu v januári, mám aj z toho stresy, veď som sa ešte nikdy nevydávala🙂)

monika2606
27. nov 2011

@bububu123187 No do mňa tiež priateľ niekedy rypne a vždy si poviem že mohlo mu dôjsť že teraz som citlivejšia tak si to mohol odpustiť 😀 napríklad včera som varila vývar a mrkva bola vraj troška tvrdá tak mi to povedal a normálne my bolo z toho do plaču hihi teraz mi to príde už smiešne ale včera mi to nebolo jedno. Ale zas ja sa nemôžem sťažovať ja mám dobrého priateľa, až veľmi asi, len teraz si to niekedy ako keby nevážim tak potom keď nejako prehnane reagujem na niečo tak ma to potom mrzí a potom zas nariekam. Ach tie hormóny. Tiež sme chceli obaja bábätko, ale jeho som ja prehovárala nakoniec súhlasil a teší sa veľmi, našťastie sa mi nefláka a myslím že mu nič nechýba, bol vonku len raz od kedy som otehotnela a aj to bola taká náhoda a bola som hysterická kvôli ničomu. Preto ma to potom aj mrzelo, furt som mu vypisovala ak blbá kedy príde a kde je a s kým je..pritom nemám najmenší dôvod ho podozrievať a kontrolovať.
Ale tie prechádzky aj mne chýbajú, nie je moc na prechádzky, nikdy nebol, vždy som chcela romantika no on má od neho ďaleko 😀 ale aj tak ho milujem a viem že aj on mňa aj keď sa niekedy pochytíme, ale my len trošinku.
Áno veru sa ideme brať 10.decembra, už za 2 týždne, ani nevrav o tých stresoch, ja som hotová z toho, aj sa teším ale už by som to chcela mať za sebou, v podstate už máme skoro všetko pripravené ale aj tak vo mne drieme také napätie nepríjemné. A strašne rýchlo sa to blíži ako naschvál hihi. Ale do svadby som ho musela troška dokopať, ja som totiž za to že keď dieťatko tak aj svadba, som taká staromódna asi v tomto...ale nakoniec súhlasil že si ma teda vezme 😀 A vy kedy presne plánujete svadbu? už aj prebiehajú nejaké prípravy?

bububu123187
autor
27. nov 2011

@monika2606 Veď v podstate ani ja sa nejak nemôžem sťažovať, keď niekam ideme, tak ideme spolu, a to ideme aj tak len k sestre, lenže zase tam mi vadí, že si vypije so švagrom, a to on nevie odhadnúť kedy má dosť, a nechce sa mu ísť domov a mňa tam ide poraziť. Neznášam z duše alkohol, ale jemu sa to vysvetliť nedá. Takže tak je to zase u nás, a neviem mu vysvetliť že ja chcem byť aj doma, mať pokoj a kľud trošku. Som z toho niekedy moc smutná, hlavne sa bojím budúcnosti. Keď mu to poviem, že sa mi to nepáči, tak je zase zle, a už sama neviem niekedy ako ďalej. Lenže obmedzovať ho zase nechcem. .Bojím toho, ako to bude. či bude zodpovedný, či sa budem na neho môcť spoľahnúť, či nebudem na všetko sama. A rozmýšlam, či si ho vôbec vziať:(((( Ešte pred svadbou má mať rozlúčku so slobodou, tak sa teším, že čo to zase bude.
Svadba má byť 21.januára 2012, tiež som si svadbu želala, tiež rozmýšľam tak ako ty🙂) Na bábo sa drahý veeľmi teší, tak dúfam, že bábo ho trošku skrotí. Tak vám sa to už pekne blíži, ale neboj dobre bude, budete mať už za tým.

majloo
27. nov 2011

@bububu123187 No ja som bola takato najma v prvom trimestri, i ked moj chlap vravi, ze cele tehu 😀
Aj najmensia vytka alebo hocijaka blbost ma vedela rozplakat, az som sa zadusala. Ja som sa napriklad vyhybala sledovaniu tv, ked bola u nas nejaka rodina a pod.., lebo zarucene ma nieco dojalo a slzy v ociach. 🙂 Po porode hormony opat uradovali, ale to skor ma vedeli rozplakat kludne aj dobre mienene rady ohladom babatka, vsetko som brala osobne, teraz je uz v pohode, ale 3 az 4 mesiace po porode sa to ustalilo.

bububu123187
autor
27. nov 2011

@majloo Ďakujem a aj ja verím, že to prejde čím skôr🙂)

monika2606
27. nov 2011

@bububu123187 A môžem sa spýtať ako dlho ste spolu?
Lebo ja som s priateľom 3 a pol roka, na začiatku som bola zúfalá, lebo tiež by sa len flákal, chodil po vonku, popíjal, nebol víkend kedy si nevypil. Už som mala chuť sa vykašlať na taký vzťah ale bola som na to moc zalúbená. Ale tiež som chcela byť doma, mať klud a to som ani nemusela byť tehotná. No ale jeho to prešlo 🙂 asi sa potreboval len ešte vybúriť alebo čo, teraz nikam nechodíme, stále sme doma a na návštevu alebo posedieť si ideme tak raz za pol roka. A teraz čo bol vonku sám tak to len za to že nejaký kamarát mu po dlhom čase prišiel a aj ma volal so sebou ale mne sa nechcelo, ja som radšej doma hysterčila 😀 No a ak si raz za čas vypije tak mi to nevadí, lebo je to naozaj len raz za čas...akurát keĎ sme sa dozvedeli že som tehotná tak to zapíjal s každým ale to potom prešlo keď už nemal s kým hihi.
No tak dúfam že to prestane baviť aj toho tvojho chlapa. Ja som rada že som to s ním nevzdala a teraz mám pocit že mám toho najlepšieho priateľa na svete, je veľmi starostlivý a nebojím sa že by bol zlým otcom. Aj keď niekedy tie hormony robia všeličo a urážam sa na neho kvôli hlúpostiam...minule som tiež vyvádzala kvôli nejakej hlúposti ale už si ani nepamätám akej 😀 ale viem že mi to bolo potom lúto lebo prišiel za mnou a opýtal sa ma čo mi zase je prečo som nervozna a objal ma..skoro som sa rozplakala keď som si uvedomila že on je ku mne taký dobrý a som bola taká nervozna na neho.
No tak ty máš ešte mesiac čas približne 🙂 ale neboj aj to rýchlo ubehne, joj ja už to chcem mať strašne za sebou...aspoň tú časť na úrade, ten obrad..hostinu už hádam zvládnem ale bojím sa žebudem unavená a že každý bude chcieť aby som tancovala celú noc..ale ja sa už teraz ledva hýbem niekedy a to som len v 22tt

anjelicek26
27. nov 2011

@bububu123187 - jejda toto fakt neries, strc priatelovi do ruky knihu o tehotentsve, podciarkni mu cast o tehotenskych hormonoch a vopred sa OSPRAVEDLN za svoje buduce vystupy a prejavy. U mna to velmi pomohlo drahemu na rovinu povedat, ze momentalne som pod takym vplyvom hormonov, ze ma vytoci ci rozreve kazda somarina a nech si nastavi do usi riadny filter a neberie to tak vazne, ze ked sa mimi narodi, bude to uz lepsie 😉 Myslim, ze to pochopil, nehadali sme sa, väcsinou ma objal, nechal to tak, nemusel mat posledne slovo, splnil aj kadejaky moj stupidny rozmar 😉 Mal so mnou nehoraznu trpezlivost, za co som mu vdacna.

Len o tom sa treba rozpravat, nie, ze ma priatel z teba pocit, ze sa menis na furiu. Je dovod, preco sa spravas tak ako sa spravas. S tymi hormonami sa moc bojovat neda, ovplyvnuju proste nase spravanie. Ale to treba na rovinu povedat.

kawasaki17
28. nov 2011

@bububu123187 ahoj
s tehotenskymi hormonami sme si s mm zazili svoje, preslo ma to asi az ked mal drobec 4 mesiace, bola som nervozna, precitlivena, smutna, depresivna, placliva jeden dva dni a potom odrazu som mala super extra vybornu naladu, a tak to slo dookola, mm to zo zacuiatku nechapal, a myslel si ze som sa zblaznila 😀 preto sme si spolu na to sadli a poriadne sa o tom porozpravali, dala som mu precitat aj nejaku tu literaturu aby to lespie pochopil a naozaj to pomohlo, ked videl ze mam dobru naladu tak to bolo ako z rozpravky a ked som mala zle nalady snazil sa ma odputat, prejst sa, objimal ma a rozosmieval, ale aj tak som mu vzdy vedela nieco ustipacne povedat, takze to uz nebral vazne 🙂
kazdopadne sa spolu porozpravajte a vysvetli mu ako si teraz na tom po citovej stranke a uvidis, ze ta pochopi, len mu to treba objasnit 🙂
drzim palce 🙂

bububu123187
autor
28. nov 2011

@monika2606 No sme spolu rok aj mesiac, a viem, že je ten pravý, keď som ho uvidela, vedela som to na sto percent🙂) No lenže môj už bude mať v januári 31 tak by sa mohol podľa toho chovať🙂 Ale keď on je také moje trdlo🙂 Čo ho zabijem, keď ho ľúbim??Snáď ho to prejde, ale viem, že keby mu dám vačšiu voľnosť tak by to vedel riadne zneužiť🙂 By vymýšľal🙂 Treba ho držať troška pri zemi, si myslím, že to chlapom neuškodí, taká mierna výchova🙂) Len viem, že tieto nálady ho hnevajú, ale to už musí zvladnuť. Dnes mi hovoril, že to chápe a že to musí vydržať:ň Dnes napríklad som mala taký super deň a v sobotu a v nedeľu by som vraždila pohľadom🙂
A tá svadba sa veru neúprosne blíži, aj z toho som nervózna🙂 A to si neviem teda predstaviť aká budem v ten deň🙂 A horšia vec je ešte tá, že spolu ešte nebývame, pretože prerábame byt, a mám pocit, že už to moc dlho trvá a to je ďalší dôvod prečo som nervózna, lebo sa bojím, že či to do svadby vôbec bude. A myslím si, že keď budeme spolu bývať, budeme spolu dosť často, nebudeme si už tak chýbať(pretože teraz sme spolu skôr len cez víkendy/ tak keď ho budem mať potom už plné zuby, myslím, že budem rada aj keď na nejakú pánsku jazdu pôjde🙂) A ty už si v 22tt, takže babenko už kopká však?? To musí byť užasný pocit, na to sa už neuveriteľne teším, na poradňu ideš kedy??

monika2606
4. dec 2011

@bububu123187 Ahojky, prepáč že sa tak neskoro ozývam, nebola som tu, neviem kde mi hlava teraz stojí, už len 6 dní a bude zo mňa pani 🙂 tak aj teraz ma čaká náročný týždeň ešte, už sa neviem dočkať kedy to bude za nami, teším sa na to nič nerobenie.
Joj moja to aj u mňa sa takto striedajú nálady, niekedy som samá sranda inokedy zas nervy na všetko a inokedy celý deň preplačem.
Ja radšej ani nemyslím na sobotu že ako mi bude 😀 dúfam že to psychicky zvládnem lebo na mňa stres hrozne zle pôsobí, býva mi až zle zo stresu. Tak uvidíme sama som zvedavá ale už to chcem mať strašne za sebou aspoň tú oficiálnu časť na úrade.
No my bývame zatiaľ u našich, ale dúfam že potom keď sa malá narodí tak už pôjdeme niekam inam, lebo toto je také divné tu, teda som našim veľmi vďačná za všetko čo pre nás robia ale nedá sa takto bývať, oni majú iné zvyky, iné názory a potom vznikajú problémy iba...najlepšie je každému vo svojom. Tak bodaj by ste stihli dokončiť ten byť, držím palčeky..
Malá kopká už asi mesiac aj viac...a teraz začína čoraz viac a viac, je to skvelý pocit 🙂 máš sa na čo tešiť, nedá sa to ani popísať, no len uvidíme či to bude také užastné aj potom keď začne dávať také poriadne kopance presne mierené na moje orgány 😀 Ja mám poradnu teraz až 16.decembra a 19.decembra idem konečne na 4D už sa riadne teším 🙂 a ty ako čo máš nové ?

bububu123187
autor
4. dec 2011

@monika2606 No tak to ťa úplne chápem, že máš toho veľa, a že budeš v strese, aj ja sa toho bojím, a keď vidím ako sa to už aj nám neúprosne blíži, tiež mi nie je všetko jedno🙂 a neboj, ty to určite zvládneš, a ani sa nenazdáš bude to za vami. Ono vlastnú svadbu si asi málo kto užije, je to taká naháňačka. Ale potom už bude dobre. A budúci manžel je tiež určite nervózny čo?🙂) Ale to k tomu už patrí.
To s tým bývaním úplne chápem, pretože mám to isté. Veď to, že rodičia sú fajn, len tie názory... Ale čo už musíme len vydržať a bude aj lepšie.
Jej ja sa tak teším keď to malé začne tiež kopkať, už nech to rýchlo je🙂 my ešte nevieme pohlavie, ja by som si želala dievčatko, ale v podstate je to jedno. Ja idem na poradňu 14 decembra, už sa tak teším. a ty sa ničoho neboj, pekne sa nadýchni a predstav si, že už budeš pani, budeš mať manželíka a krásne babatinko, držím palce, a veľa šťastia nech všetko dobre dopadne, budem na teba myslieť, papapaa

usiko
30. aug 2012

no, ja som v normalenervacka, ale ako prve, aj druhe tehubolo uplne ine ako moja povaha....nevytocia ma veci, co ma bezne ako netehotnu vytacaju, som pokojnejsia, beriem veci viac s nadhladom..ako,nie je to ideal, ale uplna zmena akoby povahy....neviem si to vysvetlit....

gabkka
15. sep 2013

ahojte hľadala som diskusie o tom ako sa správajú oteckovia v čase tehotenstva ženy. tak dievčatá nedalo mi aby som nereagovala som v 4mesiaci tehu s manželom sme 2 roky spolu a predtym sme sa poznali 9r. tak určite viem ze to je on ten pravy ale momentalne jeho stav ani neviem opísať...každý hovorí že v tehotenstve sa o teba chlap viac zaujíma a stará neviem či sú to tie hormóny alebo to naozaj my ženy inak vnímame ale strašne mi lezie na nervy manželove potulovanie, ani sme poriadne neni spolu lebo cely den som v práci a manžel je na stavbe, tak sa aspon teším na naše večere ale aj to niekedy príde neskôr domov a keď sa blíži víkend tak to ani nehovorím, ja už teraz von nechodím lebo je všade zafajčené tak trčím doma a môj drahý sa túla po baroch a neskutočne ma to štve, keď mu poviem že nech to obmedzí tak zase ja som na vine že sa potrebuje trochu uvoľniť z celého týždňa, ako ani ja ho nechcem obmedzovať ale proste ma to nebaví že musím trčať doma. Viem že nie je zlý chlap ale s týmto chovaním ma niekedy úplne ubíja. už som sa snažila že si niečo najdem aby som sa sústredila na naše bábo alebo nejakú činnosť...ja len dúfam že sa po narodení polepší...takže dakujem že som si tu mohla trošku uľaviť dušu... 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre