Je normálne, keď má partnerka v mobile čísla svojich ex?

Zodpovedané
4. jún 2023

Dobrý deň,

moja partnerka má v mobile starých známych chlapov, ktorých poznala skôr predtým ako bola so mnou. Nevravím, že si s nimi píše. Keď som jej povedal, nech ich odstráni, tak sa k tomu akosi nemala. Keď jej niektorý z nich napíše, ona to prečíta a ja neviem zistiť, či aj odpisuje. Keď jej niektorý z nich blahoželá k sviatku, tak odpíše. Vraj sa to patrí.

Aký je Váš názor?

Ďakujem

Dobrý deň,

myslím, že toto je individuálna záležitosť a každý to má inak. Sú osoby, ktoré si rozchodom automaticky vymažú čísla a ďalšie kontakty na svojho ex. Sú však aj takí, ktorí po rozchode ostávajú priateľmi a občas si napíšu - zaželajú všetko najlepšie. Zdá sa, že vy patríte k prvým a Vaša partnerka k druhým. No a tu môžu vznikať nedorozumenia. Kým pre Vás sú tieto vzťahy uzavreté a neviete si predstaviť, o čom by ste sa mal s nimi baviť, tak Vaša partnerka nevidí dôvod, že prečo by ich nemala kontaktovať, minimálne pri rôznych sviatkoch.

Čo v tomto prípade robiť?

Opäť sa nám ako prvá možnosť ponúka nechaj to tak. Aj keď Vás to hnevá, zakázať jej to nemôžete. Je dospelá a svojprávna. Vy by ste po požiadavke, aby ich vymazala vyzneli ako žiarlivec, ktorý sa bojí jej bývalých. Je s Vami, to by mala byť dostatočná istota na to, že ste najlepší. Ďalšia vec je, že málokedy sa stáva, že sa niekto vráti k ex partnerovi a už vôbec nie k takému, ktorého má v telefóne a napíše mu želanie k narodeninám. Uvedomte si, že bývalí partneri tu boli ešte pred Vami a sú súčasťou života Vašej partnerky. Ak budete trvať na tom, že sa má tejto histórie zbaviť, pravdepodobne to urobí aj u Vás.

Ospravedlňujem sa, ak som na Vás tvrdá, ale radšej Vám napíšem pravdu, ako by som Vás mala ubezpečovať, že to tak nebude.

Zároveň niekde v pozadí cítim veľkú neistotu v samého seba. Zrejme by sa vo Vašej histórii našla ex, ktorá Vás zranila a vybudovala tým u Vás takúto neistotu. Vás predsa nemôže zneistiť pár telefónnych čísel. Partnerka je s Vami, tak si užívajte svoj vzťah a nemyslite na to zlé.

Druhá možnosť je, trvať na tom, aby si čísla vymazala. Predpokladám, že tým vyvoláte hádku a ak aj by čistou náhodou súhlasila, tak si čísla poznačí na miesto, kde nemáte dosah, len aby mala pokoj. Spokojný nebude ani jeden z Vás, lebo vy budete vedieť, že sa kontaktov len tak nezbavila a ona bude uvažovať, čo všetko jej ešte zakážete a či jej taký vzťah stojí za to.

Tretiu možnosť tu zatiaľ nenachádzam, vy možno áno. Neviem si totiž predstaviť ako tu urobiť kompromis. Nechá si len polovicu kontaktov? Alebo? Preto ak sa dá, nekomplikujte si život a skúste viac veriť, aj keď je to niekedy veľmi ťažké.


V prípade, že ma budete potrebovať aj naďalej, rada Vás privítam na mojom webe, kde nájdete všetky potrebné informácie.

PhDr. Ľudmila Habodász
terapeut
web: www.psychorada.online