Pekný večer,
Zaujímalo by ma, čo očakávate od vzťahu a naopak, čo by podľa vás mal partner dávať vo vzťahu tomu druhému? Kedy je podľa vás vzťah naplnený? Čo je podľa vás jeho základom?
Pre mna je plnohodnotny vztah taky, kde nie sme jeden na druhom zavisli, a sme spolu preto, ze to tak obaja chceme a nie ze niektory z nas musi. Kde funguje vzajomne naplnanie potrieb, ktore kazda strana od partnerskeho vztahu ocakava.
Okrem toho, ze sa mame velmi radi, tak sa mi na nasom vztahu paci, ze moj muz je naozaj moj partner na mnohych urovniach. Rovnako angazovany rodic pre nase spolocne dieta, partner na spolocne projekty, na zaujimave debaty, aj kvalitne vymeny nazorov, spolocne zaujmy. Vzajomne sa podporujeme v tazsich zivotnych obdobiach, sme v tom vzdy spolu. Jeden druhemu prinasame nove pohlady na veci, vieme sa inspirovat k rozhybaniu v nejakej oblasti. Obidvaja sme aj zapadli do rodiny toho druheho.
@vanilkovazmrzka
👌👍 ...uplne TOP si to napísala, presne taký istý názor mám na vzťah i ja 😉
@vanilkovazmrzka to je trochu málo, nie ? Kde je láska ? Hmm, tá vlastne nie, lebo tá je závislá na plnohodnotnom partnerovi...
Alebo to pre teba znamená, že ak jeden povedzme ochorie, tak ten druhý sa na neho vybodne, že nech sa stará o seba sám, lebo veď nie je závislý na tebe, nič k tebe necíti a potreby si pôjde plniť inde, keď sa uzdravíš, tak sa zasa potreby vyberie plniť k tebe a možno to skombinuje, lebo veď nechce byť od teba a tvojich potrebách závislý , no nie ? Skvelý vzťah 🤮 Ale tak každý ako uzná za vhodné.
@barka1 toto suhlasim!
V dobrom aj zlom, v zdraví aj chorobe, v šťastí aj nešťastí. Je dokonca ok aj určitá závislosť, ale to moze fungovať iba v plnohodnotnom vzťahu, kde dvaja sú skutočne jedno.
Spolocne ciele v životnom štýle, priatelia, ktorí sa môžu navzájom zveriť, vedia sa podržať v ťažkom čase. Vidia v partnerovi kvality a vedia sa povzbudiť. Partneri, ktorí sa ľúbia aj napriek svojim nedokonalostiami. A kľudne môže byť aj dočasná závislosť vo vzťahu, to je dôkaz plnenia sľubu v dobrom aj v zlom.
Partneri by si mali byt oporou, stat pri sebe v dobrom aj v zlom. Mali by si vážit jeden druhého, mali by mat podobny hodnotovy rebricek. Mali by sa vzajomne pocuvat, nebojovat. Mali by vzajomne zo seba dostat to najlepšie. Mali by byt vdaka tomu druhému lepším clovekom. Mali by sa mat radi aj s chybami. Mali by byt vyrovnani, rovnako byt schopni brat aj dávat.
Spoločný humor, vkus a zaujmy su príjemným bonusom. A sex tiez 😁