Máte rovnaké nároky na život ako váš partner?

14. sep 2023

Ahojte baby som žena na MD a ide o to že môj partner nepotrebuje k životu nič, z hygieny len mydlo šampón zubnú kefku pastu v jedle tiež nieje náročný stačí mu úplne hocičo je šťastný aj za chleba s nátierkou a v oblečeni tiež, koníčky nepotrebuje má rodinu, nič si nekupuje výplatu odovzdáva na stôl a z toho gazdujeme keď chce pivo nanuk tak si popýta odomna a tu je kameň úrazu, ja som žena proste čo toho potrebuje dosť veľa či už kozmetiky liekov strava výlety a svokra mi to vyčíta že jej syn nepotrebuje nič a ja mraky tak teda mám dilemu či to je správne

dskjhfdlkdjhl
14. sep 2023

A svokra byva s vami, ze je tak dobre informovana? Moja ani netusi, co kupujeme.

mikadooo
14. sep 2023

Ak ti to manžel nevyčíta a svokra vás nemusí dotovať, tak ju do toho nič. Ja som typ ako tvoj manžel a keby on bol typ ako ty, tak asi by mi to vadilo a ako partnerka by som mu to vyčítala. Ale svokra, nuž povedz jej, že ho zle vychovala, keď si takú našiel, ktorá musí jeho peniaze točiť, aby nesplesneli 🤭. A nevešala by som jej na nos, čo všetko "potrebujem".

luccija
14. sep 2023

Keď ju muž spokojný nerieš.Odkial to vie svokra sa jej sťažoval?

autor
14. sep 2023

@luccija keď ideme na návštevu s malou tak to vidí aj vie aký je skromný a stále to počúvam že aj ja mám byť taká skromná ako on 🤦

ckocka
14. sep 2023

Povedz jej že si zodpovedný občan a udržuješ ekonomiku v chodu.

tamta
14. sep 2023

tak ze toho potrebuješ ako žena viac čo sa týka kozmetiky, oblečenia alebo máš rada dobré jedlo, tak na tom zlé nič nevidím. Ale že ti odovzdáva výplatu ako nesvojprávny a keď niečo chce, pýta od teba, to mi normálne nepríde a ani by som takého človeka pri sebe nechcela. Ale to si asi počuť nechcela. Ak Vám Váš systém vyhovuje, nerieš. Každopádne dúfam, že pri svojom hospodárení "vysokých nárokov" si schopná aj ušetriť.

kristina2412
14. sep 2023

Skromnosť by som neriešila , ale mne by bolo proti srsti aby mi odovzdával výplatu a potom si ako malý chlapec pýtal nanuk či pivo . Určite by mal mať svoje vlastné peniaze...ako to robí keď ti chce na sviatok kúpiť kvet, darček, zaplatiť večeru , výlet?

petamich
14. sep 2023

k vasmu fungovania maju pravo vyjadrovat sa presne dvaja ludia - tvoj manzel a ty 🤷‍♀️ ak je s tym manzel okej, tak nech si svokra mysli co chce, idealne ak by jej to povedal tvoj manzel

kazdopadne ja si teda tiez neviem predstavit, ze by si manzel pytal na nanuk a pivo, pocas rodicovskej, ked som nevysla s peniazmi hoc ma manzel dotoval a musela som si pytat, nech este posle to bolo pre mna hrozne, no strasne som sa citila ale stale plati, ak to vam vyhovuje....nikoho ineho do toho nic, teda zasa ak ty nie si uplne opacny extrem 🙂

bbshop
14. sep 2023

Väčšinou to presne takto vyzerá v rodinách. Je verejne známe, že muži nie sú náročné tvory a ženy presne naopak su až príliš náročné niekedy😄 nič si z toho nerob. Žena má aj tak ine potreby a podstatne vyššie nároky aj na hygienu aj vzhľad a podobne než muz. U žien je to takmer nevyhnutné si dávať na také veci pozor ako žijú svoj život, ako sa o seba starajú. Muži neriešia a nič sa im nestane, keď do seba neinvestujú až toľko peňazí. Ženám áno.. ženam sa podstatne zmení vzhľad, kvalita života aj zdravia.

juliacenc
14. sep 2023

Pokial tebe a tvojmu manzelovi vyhovuje ako zijete tak je vsetko v najlepsom poriadku tak ako to je

tosomja
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
taminka1986
14. sep 2023

On nie je skromny,on preziva a len sa v zivote vyskytuje🙈Nevycita ti to,zatial. Skus napr.navrhnut drahsiu investiciu,kupu auta alebo len dovolenku za par tisic pre rodinu,bude hned trochu "veselsie" Podla mna nrjaky problem z tohto zvlastneho fungovania este len pride

mateson
14. sep 2023

@taminka1986 a na to ako si prišla. Môj je presne to isté , okrem toho odovzdávania výplaty. A vôbec so nemyslím, že iba prežíva. Kvôli tomu , že nepotrebuje značkové handry . Je čistý a nesmrdí. Na to stačí mydlo a zubná pasta .

toskanka
14. sep 2023

Prikláňam sa k predošlému komentáru, tvoj muz nie je prirodzene skromný, je obeťou svokrinej výchovy, ktorá chce mať pod kontrolou celu vašu rodinu.

Doprajte si v rámci vášho rozpočtu všetko, čo potrebujete a nauč svojho muža si život aj užívať. Kua, veď žijeme len raz!

deti95060810
14. sep 2023

je nenáročný na oblečenie? poznám...môj chodil celý rok v jednom tričku, jedných rifliach, jednych teniskách ....leto- zima. to keď bol akože slobodný, nezadaný.
po svadbe oblečenie som zobrala do rúk ja a chlap je vymódený že až...😉
s jedením sme na tom podobne....

ivangeline
14. sep 2023

Kazdy je iny. Ja som skomnejsia ako manzel. 🙂 Nezvycajne pri zene.. ale u kazdeho je to inac. Ak v pare.. Pokym to nevadi vam vo vztahu,tak...co riesit? :D

domkakvet
14. sep 2023

Vsetko je v poriadku, svokru neries.

vinkel
14. sep 2023

Povedz jej: ale mamička ja chcem aby sa Vaše dieťa malo dobre!!! Či sa Vám to nepáči ?

sense
14. sep 2023

Ani ja nepotrebujem mat zapratanu kupelnu kozmetikou, preplnene skrine handrami a 100 parov topanok a ku kazdemu paru aj pasujucu kabelku. Moj chlap ma dokonca viac topanok ako ja.Vystacim si aj so salatom a s chlebom s natierkou (keby nemam dieta). Rovnako mam autl aby sluzilo mne a nie aby si ludia mysleli akl sa mam fajn ked sa vyvazam v aute za 75tis.Ale nikdy by dom neodovzdavala vxplatu a potom dk musela pytat na kavu ci nanuk. A vylety tiez nemusia byt draha zalezitost.

uhnakova
14. sep 2023

Ved co si tvoj muz nezoberie 100 € mesacne z vlastnej vyplaty na nejake bezne mensie vydavky? Potom by nemusel pytat od teba na nanuk. My mame tiez spolocny ucet s muzom, ale on si nejaku hotovost vzdy berie, predsa nebude ako mumak pytat od mna na blbosti. Vacsinu veci platime kartou, ale niekde beru len hotovost, napr. v niektorych cukrarnach a kaviarnach.

hugger
14. sep 2023

Pred MD, ked si bola sama si si vedela na svoj zivotny styl zarobit sama?

Ak ano tak su tvoje vydavky v poriadku.

Ak nie a tvoja spotreba je dofinancovana manzelom tak to dost meni dynamiku vztahu. Snad dobre tuto investiciu vyhodnotil lebo inak problem pride skor ci neskor.

Tym nechcem obhajovat prehnanu setrnost. Kazdy clovek by sa mal naucit uzit si vysledok svojej prace.

1ryba
14. sep 2023

Máme rovnaké nároky a nikto sa nám nemontuje do hospodárenia. A sme skromní obaja. Prikrývame sa perinou na ktorú máme. Finančnú gramotnosť máme výbornú.

majlo1234
14. sep 2023

Moj otec bol a je takyto skromny, az zgrlos. Ja mam z toho traumu z detstva, aj doteraz kontroluje co vsetko stalo, ako dlho je pustena voda, a ptvorena chladnicka😂 a moja mama uplne opacna, vkuse sa hadali.

Moj muz teda k zivotu vela nepotrebuje, ale je velmi prajny. Nie zeby ma financne podporoval, ale je mu jedno, co si kupujem

buberova
14. sep 2023

Áno, máme rovnaké nároky, obaja sme skromnejší.. ale napríklad ja som chcela dovolenku pri mori, manžel ju až tak k životu nepotreboval, ale prispôsobil sa mi... ale toto nie je dôvod hádok ani medzi nami, ani so svokrovcami..

anketkarka
14. sep 2023

1. svokru do toho nič
2. každý je iný
3. si si istá, že to všetko naozaj potrebuješ, alebo si musíš dokazovať niečo kadejakými nákupmi?

euka210
14. sep 2023

Ked to jemu vyhovuje, tak co svokru do toho! 🤦‍♀️ mojmu k tomu treba este holiaci strojcek a su narovnako 😁 Vyrastal v chudobe, takze tiez zje vsetko, nie je vyberavy ako napr.nase deti. Ale majstruje, takze peniaze idu na veci okolo domu a jeho chlapske "hracky". Oblecko kupit tiez musim ho ja donutit ist do obchodu alebo ked viem, tak mu kupim sama. Ja nechodim ani na nechty a pod., nemam take potreby, no a na vylety jasne ze chodime s detmi obaja...fakt neviem, co sa svokra do toho tak stara.
Moja mama mala financne komentare k nam a svokra perfektne, ...ze ci od nej (mojej mamy) pytame peniaze ze ma s tym problem...detom sme na skol. vylet dali peniaze nech si tam nieco kupia 🤷‍♀️. Takze kym vychadzate s peniazmi a nefinancuje vas, tak ju do vasich penazi nic!

riyadh
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kristinkakvetinka
16. sep 2023

Ja som napr .veľmi skromná oproti môjmu mužovi, ten stále niečo potrebuje ,každý mesiac si niečo kúpi.Potom aj mne stále niečo ponuka nech si kúpim ale ja naozaj zvažujem ,ani nie kvôli peniazom ale nemám rada plný byt hluposti a skrine plne nezmyselneho oblečenia .Kupujem vtedy keď niečo potrebujem ,nie chcem .A ja som spokojná a naozaj mi nič nechýba 😉

zuzanockamt
16. sep 2023

Závisí od toho, že čo všetko si kupuješ a či by si na to mala len z tvojho príjmu. Tiež by mi ako matke vadilo, že moje dieťa = syn maká, zarába a žena utráca na kraviny ako besná. Ale to by malo vadiť aj mužovi. Mne by vadilo, keby z môjho išlo na zbytočné hovadiny a nešetrilo sa radšej.
A to, že odovzdáva výplatu, tak to je poriadne pod úroveň. Chudák chlap. Snáď sa takejto nevesty nedožijem.

radacak
16. sep 2023

Myslím že skromný sme obaja... jasné, keď človek potrebuje tak si kúpi,ale nie sme náročný