Viete o svojich polovičkách, kde sa nachádzajú?

29. sep 2024

Viete o svojich polovickach kde sú alebo kde boli ci pôjdu? Môj priateľ s ktorým som štyri roky ťažko znáša keď sa opýtam kde je alebo kam pôjde alebo kde bol. Jednoducho ma zaujíma, ja to vnímam ako prirodzený záujem, súčasť komunikácie a sme partneri tak prečo by sme mali nerozprávat o tom. Nejdem ho sledovat, normálne ma len zaujíma co napríklad ide robiť po práci alebo ci si môžme spolu urobitplany poprípade co zažil pocas dna,rovnako aj ja mu poviem stručne co kde ako .. s kým iným mam zdieľať bežný život ak nie s tým ktorý mi je najbližší
A tak to končí že sa pohádame lebo jeho voľný čas je tajomstvo a pritom viem ze nič extra nerobí ale prečo to skrýva, a nepýtam sa vždy.. niekedy bežné počas rozhovoru
A keby som sa opýtala s kým a kedy to je už cez ciaru

soldi
30. sep 2024

Ono je v podstate uplne jedno, ako to maju ine pary. Tebe to nevyhovuje.
Skusila si to s nim odkomunikovat? Nie sposobom, ze robia to ini, rob to aj Ty. Ale vysvetlit, ze preco to potrebujes vediet.

Aj moj partner bol taky nezdielny, ale normalne som mu vysvetlila, ze preco sa pytam. A teda, nepytam sa ze kde bol a co robil ale pytam sa ze aky mal den.
Ja mam podstatne rusnejsi spolocensky zivot ako on a tiez mu nie vzdy o vsetkom poviem. Napr chodim hrat tenis, kym je on v praci a nemam potrebu mu kazdy jeden krat hovorit, ze som bola hrat. Niekedy to spomeniem medzi recou, niekedy vobec. Alebo take ze pedikura, ci stretko s kamoskou, pokial sa to netyka jeho casu so mnou, tak mu to nezvyknem hlasit

misanthropicdann
1. okt 2024

No tak ja ti jednohlasny názor naruším. Nezdieľam polohu s priateľkou, vadí mi keď mi bezvýznamné počas dňa vola. Vidíme sa spolu ráno a večer po práci preto telefonáty o ničom pocas dňa ma obťažujú. Rovnako mi prekážajú otázky z ktorých sa stane reťaz ďalších otázok.
Bol si na obede? A čo si mal? Kde ste boli? Kto všetko ste boli? Kto je Roman/Melisa?
Pre niekoho je to záujem o druhú osobu mne to prekáža a obťažuje ma to. Ak sa niečo zaujímavé udialo spomeniem to, možno nie hneď keď dôjdem domov.
Rovnako môj pracovný deň, bol podobný ako včera a ako bude zajtra. Nemám sa co o práci baviť, na čo budem hovoriť ze Dušan ignoruje moje maily už tretí deň.

babydesire
1. okt 2024

@sisaka ale nemyslela som to tak ze kazdy vydych nadych ihned mu oznamujem... 🙂 Ale je pekne povedat si co bolo cez den, v priebehu dna ci potom..kazdy to ma inak a najdolezitejsie je byt natom rovnako, lebo ak jeden chce komunikovat viac a druhy ma rad zasa klud a ticho tak su potom obaja zraneny..to skor ci neskor povedie k rozchodu..ak je rozdiel vyrazny a dlhodoby

sisaka
1. okt 2024

@misanthropicdann neboj, nie si jediný, toto by liezlo na nervy nielen mne, ale aj mojmu mužovi.

Stále nikto nevysvetlil, na čo je to dobré a čo tým sledujú, toto ma fakt zaujíma.

O tom, že počas pracovného dňa si to ani neviem predstaviť, žeby ma manžel otravoval neustálymi správami, či telefonátmi a ani ja by som nedokázala ho takto obťažovať. Lebo podľa mňa to je vyslovene obťažujúce.

Večer prídeme domov a ak sa udialo niečo, čo stojí za zmienku, tak to spomenieme, ak nie, tak rozhodne nerozpytvávame, kto čo jedol na obed, s kým a o ktorej ho jedol, kto sa naňho dnes krivo pozrel, kto usmial a koľko krat sme sadli do auta a kolkrat z neho vystúpili.

sisaka
1. okt 2024

@babydesire nemyslím si, že ide o to, či má niekto rád kľud a ticho. Ja sa rada porozprávam, ale k veci a o podstatných veciach. Nejaké hodinové tliachanie o tom, kde som všade cez deň bola, kto sa ako na mňa pozrel, do ktorých obchodov som vošla, koľko ľudí som stretla v robote vo výťahu a koľko minút som sedela v aute považujem za tliachanie, len aby ticho nebolo.
A teraz fakt neviem, či ľudia majú tak vzrušujúce životy, že majú každú hodinu potrebu hlásiť, čo práve robia, alebo ich polovičky majú tak vzrušujúce životy, že jednoducho tých niekoľko hodín, keď sa stretnú im nestačí na vyrozprávanie všetkých zážitkov, ktoré prežili počas 10 hodín, keď boli mimo, alebo ide len o ľudí, ktorí potrebujú všetko vedieť a hneď a do detailov, lebo predstava, že nevedia, čo ich partner/partnerka práve robí, alebo robila pred hodinou a kde presne sa v danej sekunde nachádza ich privádza do zúfalstva.

babydesire
1. okt 2024

@sisaka vies co, nieje tliachanie ako tliachanie..moja svagrina vzdy v rozhovore (kedy ta nepusti ku slovu) nezabudne spomenut, co vsetko vybavila a ide vybavit, co pre koho spravila a ide spravit atd..jednoducho bezne veci ktore mame vsetci len nemame potrebu to stale kazdemu hovorit,,ona ale potrebuje neustale pocit uznania..a to sa chces len spytat ake mala mama vysledky odberu. Takze mas pravdu , ze komentovat dokola kazdu minutu dna je uz cez ciaru..aj ked ja som zas ina povaha,, ja zasa zboznujem dlhe rozhovory a chvalabohu mam muza co je na rovnakej vlne ☺️