icon

10 mesačné bábo nechce žiadne príkrmy

anaximenes
16. okt 2014

Ahojte maminky, potrebujem poradit. Moje dievcatko mi vobec nechce papt prikrmy (ani polievocky, masko, zeleninku, ovocie, jogurty, kase...) Je na UM od prveho mesiaca. o zavedenie prikrmov sa snazime od cca 5mesiaca ale az na par svetlych chvil je to bez uspechu. takmer vzdy ked jej skusame dat papat sa zacne davit ( a to to ani neprhltne, ma to len v puse) a obcasne aj vracka. 😒 tot sme boli v nemocnici po vsetkych moznych vysetreniach a sme uplne zdravi. ak ste sa s niecim podnym stretli, prosim skuste poradit, ale aj kazdy novy napad velmi ocenim!

katarinamarkova
16. okt 2014

@anaximenes ako a cim si zacala prikrmovat?

miushka13
16. okt 2014

Ahoj, my sme mali podobny problem, maly bol v poriadku a tiez papkaniu neublizil, doktorka mi povedala ze moNo nie je pripraveny este na tuhu stravu, tiez bol na UM, kolkokrat jej davas UM?

anaximenes
autor
17. okt 2014

@katarinamarkova zacali sme klasicky, zemiacik, mrkvicka.. ale to vobec nechcela. tak sme presli na polievocky (mesko zeleninka-uplne rozmixovane), to mi vsak len tak na max za jednu lyzicku dokopy zjedla. 😖

anaximenes
autor
17. okt 2014

@miushka13 no mliecko davame aj 5 krat za den cca 200ml sfukne ako nic. a kedy ste sa rozbehli v tom papani? zacal si drobcek pyta,t alebo ako sa vam podarilo nastartovat chut do jedla?

miushka13
17. okt 2014

5x za den? to je dost... take babo zasyti aj mlieko a ked ho vypije 200 ml, tak urcite. skus but davat menej ml alebo jej obmedz mliecko len 3x za den a mozno sa rozpapka. drzim prsty ale nic si z toho zatial nerob. mliecko deti zasyti, si myslim ze mala o nic neprichadza ked pije tolko mliecka :D

anaximenes
autor
20. okt 2014

@miushka13 ok urcite skusim aj takyto sposob, dakujem za radu 🙂

miushka13
20. okt 2014

nie je zac, dufam ze to zaberie 🙂 drzim prsty 🙂