10 mesačné bábo nechce žiadne príkrmy
Ahojte maminky, potrebujem poradit. Moje dievcatko mi vobec nechce papt prikrmy (ani polievocky, masko, zeleninku, ovocie, jogurty, kase...) Je na UM od prveho mesiaca. o zavedenie prikrmov sa snazime od cca 5mesiaca ale az na par svetlych chvil je to bez uspechu. takmer vzdy ked jej skusame dat papat sa zacne davit ( a to to ani neprhltne, ma to len v puse) a obcasne aj vracka. 😒 tot sme boli v nemocnici po vsetkych moznych vysetreniach a sme uplne zdravi. ak ste sa s niecim podnym stretli, prosim skuste poradit, ale aj kazdy novy napad velmi ocenim!
Ahoj, my sme mali podobny problem, maly bol v poriadku a tiez papkaniu neublizil, doktorka mi povedala ze moNo nie je pripraveny este na tuhu stravu, tiez bol na UM, kolkokrat jej davas UM?
@katarinamarkova zacali sme klasicky, zemiacik, mrkvicka.. ale to vobec nechcela. tak sme presli na polievocky (mesko zeleninka-uplne rozmixovane), to mi vsak len tak na max za jednu lyzicku dokopy zjedla. 😖
@miushka13 no mliecko davame aj 5 krat za den cca 200ml sfukne ako nic. a kedy ste sa rozbehli v tom papani? zacal si drobcek pyta,t alebo ako sa vam podarilo nastartovat chut do jedla?
5x za den? to je dost... take babo zasyti aj mlieko a ked ho vypije 200 ml, tak urcite. skus but davat menej ml alebo jej obmedz mliecko len 3x za den a mozno sa rozpapka. drzim prsty ale nic si z toho zatial nerob. mliecko deti zasyti, si myslim ze mala o nic neprichadza ked pije tolko mliecka :D
@miushka13 ok urcite skusim aj takyto sposob, dakujem za radu 🙂
nie je zac, dufam ze to zaberie 🙂 drzim prsty 🙂

@anaximenes ako a cim si zacala prikrmovat?