icon

10 mesačné dieťa absolútne nechce jesť

sonacina
20. feb 2013

caute maminy neviete mi poradit moje dieta 10 mesacne mi odkedy sa narodil papa len mlieko a mliecnu kasu a broskyne nic ine som zufala nic nedokazem donej dostat nic nic vobec vzdy place krici drzi to v puse a vypluva nevie co stym vecne nespokojne dieta vecne place este len vstava uz place zufala som

Strana
z3
takyna
24. máj 2014

@stacinka69 mozno jej zubky idu, deti mavaju taketo obdobia vtedy, ani moja mala nebola daky extra jedak.. ale rozpapkala sa potom, hlavne ju nenut, skus jej aj prisolit, aj take obycajne veci ako vy papkate, skus miesto jedla zmenit, napriklad ju krm inde
ona sa urcite rozpapka 🙂 , a neboj sa chudokrvnost sa da liecit kvapkami.., bezne kojacie deti su chudokrvnejsie.., drzim vam palce 🙂

lujziiik2205
19. jún 2014

ahojte. mam podobny problem, su to cca 2 tyzdne co maly (1r) zacal vyvadzat s jedlom. najprv ked zbadal ze niesiem obed, zacal revat, tak som pockala kym sa ukludni a potom zjedol, ale postupne sa to zhorsuje, zbada misku s kasou, to iste...niektore dni su lepsie, ale napr. 3 dni dozadu mal rano trosku mlieka, 5chrumiek a z obeda mi zjedol troska az niekedy okolo 13h a aj to najprv musel plakat, potom zas trochu mlieka a vecer tak stvrtinu rohlika a mlieko. to akurat zacal aj chodit tak som myslela ze este zacne aj viac papat, ale prave naopak ☹ aj som si myslela ze to bude najprv tymi horucavami co vtedy boli ze mu az tak nechuti... a predtym papal rano mlieko, desiata jogurt, obed (cca 150g), mlieko, potom ovocie, na veceru kasicka a mlieko. je stale kojeny. teraz neviem ci ma len zle obdobie a prejde to lebo uz som zufala ☹ v podstate znizil svoj prijem jedla tak na polovicu...

nika1368
8. júl 2014

Ahoj baby ,moja dcerka bude mat v stvrtok rok,uz treti den nechce okrem um nic iné papat,doteraz stym nebol ziadny problem,

2janka27
23. feb 2015

Ahojte...ja mam 7 mesacnu dcerku a absolutne mi nezje ziadnu teplu stravu,ziadne polievky,nic...ale ked jej spravim krupicovu kasu,bb puding,ci jej dam vyzivu alebo pribinacka tak to ano,vsetko sladke mi spapa...spapa mi aj banan,ci jablcko..skusala som jej davat zemiakove pyre a aj z toho ju napinalo a nechcela ho...poradte mi prosim vas,co s nou 😊

lauritta124
15. mar 2015

@lenyy ahoj. prosím ťa, ako ste to papanie poriešili? zlepšilo sa to papanie niekedy? Môj malý má 9,5 mesiaca, ani jeden zub, tak mixujeme. do 9.mesiaca všetko papal (samozrejme čo sa mohlo podľa tabuľky) a zrazu ako keby uťalo. mlieko ani za svet. ako kojenec neprospieval, tak sme tiež skončili na UM. dnes to skončilo tak, že za celý deň vypil max. 50 ml mlieka. len vidí fľašu a už plače. skúsila som aj lyžičkou dávať. ocíti mlieko a nechce. už mi prestáva jesť aj presnidávku, aj chlebík. predtým problém nebol. ďakujem za odpoveď.

dekys
15. mar 2015

Moja Ma 23 a pol mesiaca a tiez mame tento problém, ona u normálne nejedla skoro rok,este ze ju stale kojim. Ale nechudne aj ma energiu, ale aj tak je to na nervy 🙂

lauritta124
15. mar 2015

@dekys a čo na to doktorka? mňa by to až tak netrápilo, keby pil aspoň mlieko..

jenny333
15. sep 2016

Nasa ma 10 mesiacov a 10 dni a nechce jest obedy.Polievky to uz vobec.Vymysla skusam uz vsetko mozne ale zasekne sa neotvori usta a dost.Trapi ma to bo este nekolenkuje a vidim na nej ze ma meky chrbatik a na kolienkach ked je neudrzi dlho hlavu.Uz som z toho zufala.Poradte daku fintu aby sa najedla.Predtym jedla dobre viem aj zubky jej idu ale uz to trva dlhsie.Uz pozna moje fonty a nechce otvorit ani len usta ani okostovat.

evittam
15. sep 2016

@jenny333 Čo ti povedala pediatrička? No neviem či existuje nejaká "finta" - proste keď nechce tak nechce. Pije mlieko? Iné tekutiny? Zje okrem obedu a mlieka ešte niečo iné za celý deň? My sme mali tiež také obdobie - neboj sa, od hladu neumrie - ak by bola hladná tak zje.

natalym
15. sep 2016

Počúvajte baby a nie je to smiešne, že keď sú deti malé mamy ich nútia jesť a keď sú dospelí tak sa odúčajú................... 🙂

petulda333
15. sep 2016

Moj ma dni kedy by zjedol hadam aj nas a potom dni kedy chce len kasu z flasky a mlieko,na ine usta neotvori ale vsimla som si ze iba vtedy ked sa tlaci zubok

evittam
15. sep 2016

@natalym 😀 😀 😀 Dobre napísané. No, ja som tiež mala obdobie kedy som riešila prečo tá malá nechce zjesť toľko koľko zjedla včera.....našťastie ma to rýchlo prešlo. Ja neviem - tie mamičky si možno myslia, že to dieťa musí zjesť každý deň toľko isto lebo je to dieťa....Veď ani nám nechutí každý deň. Poznám dosť mamičiek okolo seba čo dokonca bude vyvárať aj 5 jedál - veď keď nechce toto, tak spapá tamto, alebo potom tuto toto a podobne - a nakoniec to dieťa nezje nič - a takto keď sú už staršie a vedia si vypýtať s tou mamou "kývu" ešte viac.... 😀

natalym
15. sep 2016

@evittam Len som sa tak zamyslela, koľko sa mamy navymýšľajú aby dieťa zjedlo niečo a možno to má tak byť, že je to normálne, nejesť toľko a merkovať sa. 😉

evittam
15. sep 2016

@natalym Veď presne - nechápem na čo budem variť 5 druhov - keď nechce tak nechce - proste nie je hladné a od hladu určite neumrie. U nás to takto nefunguje - či už starší alebo mladšia - buď zješ čo je navarené alebo nechaj tak-"hlad si ťa nájde". 😝 Prípadne nie je chuť - nevadí aj to bude.

ckatka
31. aug 2017

Riešim práve to isté. 8m...na UM len v noci a cez deň jest ani za ten svet. Uvarila som mäsko so zeleninou dala som ho do detskej stoličky nech sa hrá...len rozpatlal...par kúskov som mu lstou hodila do úst...a revyyyyy. Tak som ho posadila do izby dala hračky...sadla si o meter ďalej...otvorila vyzivku a začala jest. Najprv kukal...ale potom keď som mu ponúkla tak mi pekne pusu otvoril. Asi 10 lyžičiek zjedol 😁

lusyc
19. okt 2017

Ahojte. Moja mala od 3 mesiacov poriadne neje. Teraz ma 10 mes. a len 6700g. Za posledne dva mesiace pribrala asi 100g. Od zaciatku pije len odsate mlieko, neprisala sa, narodila sa o dva mesiace skor. Ked som mala malo mlieka, zjedla umele. Od polroka davam prikrmy, podla mna celkom dobre sa na ne naucila. Ale celkovo mnozstvo, co zje je malicke. Rano 100 ml mlieka, na desiatu jogurt s mixovanym ovocim polovicu salky. Obed zeleninu s masom polovicu salky, olovrant, ak toto zje, tak nechce. Na veceru pol salky obilninovej kase s materským mliekom. V noci este po spiacky 100 ml mlieka. Tak vyzeraju asi tri dni v tyzdni. Zvysok bojujem, co do nej neviem nic dostat. Dnes zjedla 150 ml mlieka dokopy a jeden jogurt. Uz som zúfalá. Na gastroenterologii, kde nas poslali pre nechutenstvo, nam dali nutridrinky, ale ako ich mam do nej dostať, mi uz nepovedali. Flasku mi bezne odtlaca rukami, alebo sa tvari, ze pije, pritom jej to vyteka odvratenym kutikom. Jedlo mi vypluva. Zelezo som vysadila, nerobi jej dobre. Uz neviem, co mam robit. Vdaka.

petra2208
30. okt 2017

Ahojte! Moja mala ma cca 9mes. Narodila sa o 3tyz skor, pred 4mes mala operaciu srdiecka, takze na nutri drinkoch fičíme uz skoro od 4teho mesiaca. Od 5teho sme zacali prikrmovat. Celkom pekne papkala, no posledny zhruba mesiac, to uz je len o sladkom.
Z obchodu zarobene jedla... 😩 nie, doma uvarene...😩 taktiez nie. Spravila som jej taku mnamku ze jablko, banan, ryza, s kokosovym olejom ( no mnamka aj pre nas dospelych), to hej! Jogurtik, to hej, predsnidavku s keksickom, to hej! ale masko, zemiaky, zeleninku, a ine jedla, dusi sa, jazyk vybehuje von, napina ju a pod, az strach niekedy na to pozerat. Uz len cakam na krasne vyvratenu stravu. Dietolog vravel, ze pokym pije mlieko, cca 500-600ml za den, to je az do roka jej hlavny prijem. Pribera pekne 1kg za mesiac, a to je fajn.
Dnes na mna uz trochu dolahla frustracia, lebo 2x som jej navarila a nic z toho nechcela. Snazim sa jej davat finger food, aj to niekedy odmieta. Zubky este nema.

Citala som si vsetky vase prispevky, a musim povedat, ze vdaka za tuto temu, lebo asi by som uz dnes ani nespala!
Dakujem! My to prebojujeme! 💪💪💪
Drzim palce vsetkym, co este zapasia tak ako my!

ckatka
31. okt 2017

zasa sme mali jeden z tych dni, ked maly nechcel papat nic....
tak som si ho pekne posadila do jedalenskej stolicky z ikei k stolu,...nalozila som si na tanier kapustu lokse a kacicu....dala zohriat nech to riadne rozvoniava.... a zacala som jest. On mal len nejaku hracku. Medzitym som aj jemu ohriala jedlo (mixovane maso so zeleninou), ale dala som ho z dosahu.
Uplne v klude a v pokoji som zacala jest a vobec som si ho nevsimala, nech sa hra,...
O chvilku uz zacal ukazovat na moj tanier.... a "eeeee" "eeeeeeee" :D :D tak som mu dala jeho jedlo "akoze" z mojho taniera... a zasa som si ho nevsimala....
A takto asi polhodina presla....vzdy som mu dala az ked sa ozval - a to sam otvaral usta ako vrata :D :D :D
Verte-neverte, spapal celu svoju porciu a este aj kusok kacice :D :D
Nutenim a prehovaranim....a sustredovanim sa na to jedlo,...to fakt nejde. Len si casom vytvori odpor a starch a bude revat aj pri posadeni do sedacky :/

ewcurik
31. júl 2019

@siska25 ahoj ako nakoniec kedy začala poriadne papat moja je na tom podobne

siska25
31. júl 2019

@ewcurik okolo tych 4 - 4,5 roka. Teraz mame opacny problem, zacala jest prilis vela a aj priberat, musim davat pozor kolko zje. U nej je s jedenim spojena psychika.

Strana
z3