10 mesačný syn odmieta materské mlieko aj náhrady

jana_vajs
30. mar 2013

Ahojte, moj 10mes. syn odmieta materské mlieko, ponúkla som mu aj náhrady aj kravské ale odmieta akékoľvek mlieko či ráno, večer či inokedy cez deň. skúšam mu ho ponúkať už týždeň a nič. neviem či je to problém a trápiť sa s tým a ponúkať dalej, lebo ostatné mliečne výrobky v pohode papá. Mlieko skúšam aj ochucovať a nič, nemá proste na to chuť. Problém mám aj ja, lebo mne ostali plné prsníky a mlieko sa mi stále tvorí a tvorí a bolí to. dajte dáke rady ako ho presvedčiť aby mlieko začal piť a čo s plnými prsníkmi ( neviem či to porieši len gynekologyčka alebo to prejde samo). Ďakujem

awalancha3
30. mar 2013

nutit dieta pit mlieko... hm, to sa nedá 😉 ... ked nechce, tak nechce; skus si zatial odsavat, pre pripad, ze by sa mu chut vratila, aby si mala este na dojcenie..ale inak, naozaj len ponukaj-nenut... rob mu kase z materskeho mlieka, rob si domace mliecne jedla z materskeho mlieka---aspon v takejto podobe mu materske mlieko dodavaj...Ked uz bude iste, ze naozaj nechce, tak potom laktaciu zastavis tak, ze si odstriekas naozaj len nevyhnutne mnozstvo mlieka a tvorba sa postupne utlmi (niektore deti, ako napriklad ja osobne mlieko nepiju od pol roka vobec)

fadda
30. mar 2013

Treba volat laktacnej poradkyni. Telefonne cisla,najdes na intern.,dokonca aj podla mesta. Zavolaj,pracuju aj cez vikend,urcite najdete,dake riesenie.My sme mali takuto kryzu v 6mesiaci,kopala ma,odtlacala sa.Trvalo to 3-tyzdne. Netreba to vzdavat,stale dookola ponukat cicik neriesila by som to ziadnou nahradou.

jana_vajs
autor
31. mar 2013

Ďakujem za rady. Prsník mu stále ponukam, no len čo zbadá že odopínam podprdu tak už sa odtláča a mrká že nechce.. aj ked som skúsila mu ho dať do pusy, nešlo to, aj ked som skúsila že či si sám nevezme ked ma bude viieť len tak ležať, nič. Kravské ani náhrady nechce ani z flaše ani z pohára. Inak ja mám tiež od detstva takú traumu že mlieko nepijem ako mi mamka vzala flašu a to som dáky ten rok mala. Možno bude pomne ktovie. Ja som si proste mylsela že deti mlieko musia, ale ako po tom pátram,nie všetky deti mlieko pijú, aspoňže nemá problém s jogurtami a syrmi. Ďakujem🙂

josenka
31. mar 2013

@jana_vajs Kamarátka mala teraz takýto problém s ročným synom. Bála sa, že sa jej odstaví, chcela by vydržať aspoň do dvoch rokov. Zrušila mu cumlík, teda, keď zaspí, tak mu ho vyberie z pusy, cez deň mu ho nedáva vôbec.Už jej prespal celú noc, ale tým, že mu zobrala cumeľ, tak sa jej raz budí a nakojí ho. Zrušila mu aj raňajky a núka prsník. Berie si ho do spálne, kde sú len oni dvaja, aby malého nič nerušilo, rozpráva mu a skúša kojiť. Povedala, že to zaberá, rozkojili sa na 3x denne a raz v noci.