icon

11 mesačná dcérka nepriberá (má 8,4kg)

zuzkaremiaska
4. júl 2011

Maminky,prosím o váš názor a radu: mám 11 mesačnú dcéru, ktorú stále ešte dojčím a dokrmujem (chlebík s maslom,krémiky,zemiaky,mäsko,ryža, zelenina, ovocie....) V poslednom čase mi papá menej,nakoľko jej idú zúbky (konečne). Dnes sme boli v poradni a zistili,že od poslednej návštevy pribrala len 10dkg. 😨 ´momentálne má 70cm a 8,383kg. Fakt si myslíte, že je to málo??? Je dosť hyperaktívna, pohybu má ajajáj 😉 Pri narodení mala 50cm a 3 kg. Priberala veľmi pomaly. Viem,oproti iným deťom je asi taký ,,mrńous,,. 😉 Najmä oproti chlapcom, ktorí sú od nej mladší, ale váhou a dĺžkou rovnako. hrozí nám vyšetrenie u endokrinológa? O aké vyšetrenie by sa jednalo??? Ďakujem

Strana
z2
samsung1992
7. okt 2015

@cicimon no a nasa ma 13 mesiacou 78 cm ( 3450g/50cm ked sa narodila ) a tiez je chuducka kazdy vravi jaka chuda pritom zje viac nez my za tyzden dokopy a neposedi sekundu sice este nechodi ale po stvornozky sa dostrane vsade aj okolo nabytku ... tak tiez mam strach ci je vsetko ok.. ako ona rychlo vyrastla ...lebo aj my sme vysoky ...

cicimon
7. okt 2015

@samsung1992 a kolko vazi?

biibiana
7. okt 2015

Necitam predchadzajuce prispevky nemam cas 😀 Len ta chcem podporit netrap sa su deti a deti nie vsetky rastu a priberaju tabulkovo. Ja mam tiez drobceka ma 14mes a nosime velkost 68-74max. Ma ani nie 10kg a 3mesiace dozadu vazila 8,6kg a nepribrala ani gram za 3mesiace! Az teraz po roku zacala priberat, ale to pripisujem tomu, ze sme presli z dojcenia na UM a z toho pribrala. Inak jej nic nechyba beha rozprava rastie je vesele spokojne dieta tak to neries mozno je len drobcek po mamke ako aj moja ja mam ledva 160/50.

iveta443
7. okt 2015

Ahoj, nič si z toho nerob, moja sa narodila s váhou 3 600 g a 49 cm a s priberaním bojujeme od jej narodenia ... teraz má 21 m a má cca 10,5 kg a doktorka mi povedala, že každé dieťa priberá inak, nič jej nechýba, pohybu má za dvoch ... keď nechce neje a nič do nej nedostanem! V 04/2015 sme boli v nemocnici, kvôli chorobe a mala 8 500 g, a to mala 15 m - keďže nič nejedla, tiež sa ma pýtali, že je podvyživená a či niečo je ... sem - tam musíme ísť k obvodnej na preváženie, raz priberie skoro "nič" raz dobre ... vôbec to nerieš ...
Pokiaľ je zdravá a chce papať, nevidím problém a keď začneš chodiť k lekárom, stále si niečo nájdu a budeš tam ako na bežiacom páse :( Mám krsňa, ktoré je od mojej mladšie a má asi 5 kg viac a moja ho predbehne vo všetkom ... samozrejme okrem jedenia 🙂
Hoď to za hlavu a užívaj si ju ... 🙂

libka1
7. okt 2015

@zuzkaremiaska moja ma tiez tolko ako tvoja a to sa narodila vyse 4 kilova. Takze no stress, uplne v pohode je. 🙂

katusik19
7. okt 2015

moja mala ma 18 mesiacov a ma ani nie 9kg

zuzka38
7. okt 2015

@libka1 uz ma dnes pat rokov tak snad vazi viac 😉 😀

libka1
7. okt 2015

@zuzka38 uz som zbadala 🙂

jananinka
7. okt 2015

Moja starsia mala v roku 8,5kg, teraz ma 7 rokov a ma 23kg, je stihla a zdrava 🙂 . Ked bola malicka nemala cas na jedenie, mala na starosti vsetko naookolo len nie jedenie, musela som ju niecim zaujat (nam fungoval Krtko v tv) a potom som do nej jedlo hadzala 😀

danielita18
7. okt 2015

môj málý mal v 11mesiaci 8130g,tak nevidim problem a povedala ti niečo nato pediatrčička,nám nie ,a mne dnes príde vela deti tlstých a to sa mi nepáči,radsej nech je chudší

aikona
7. okt 2015

My mame tento isty problem , moja mala ma 15 mesiacov a 8,5kg, nieco nechce jest vôbec ma iba svoje zo 3 jedla ktore ma rada a tiež od narodenia priberala velmi malo už sme boli aj na gastre aj detsky lekar bral krv na zelezo a kazdy lekar podla vysledku krvi to bral inač jeden povedal že je v norme iny zasa že nizke , tak to neako neriešim čakam ze sa raz rozje aj ked niekedy je to tazke ked na ranajky zje malo a potom na obed zasa malo a co je cudne ze zje malo a po štyroch hodinach nie je ani hladna , a este mi lekarka na gastre povedala ze ta vaha nie je taka nizka ze obvodny lekari by mali posielat tie s tou vysokou vahou ze tie môžu mat skôr zdravotny problem.

mizu89
7. okt 2015

Ja mam skoro rocneho fesaka a vazi 8,6kg a meria cca 75cm.ked sa narodil tak mal 3150g a 48cm.Teraz sa strastne hybe a pribera ako kedy dakedy pribere 200g/mes, inokedy schudne 25g/mes alebo pribere 400g/mes.

alchemilkazltozelena
7. okt 2015

my mame 16,5 mesiaca a 9,2 kg 🙂 urcite lepsie akoby v tomto veku mala mat 13 kg a vyzerat ako pneumatika Michelin 😎

silvitita
7. okt 2015

@zuzkaremiaska moja dcerka na ročnej prehliadke mala7,5kg bolo to malo ale bola som rada že pribera aj ked 10g za mesiac lekarka nam vždy hovorila že niekomu to ide pomalšie chodili sme gastroentorologovi kde nikdy nič nezistili vždy bola hyperaktivna to čo zjedla ona to dokazala za 10min.spalit takže dost zavisi aj od toho gastroentorolog nam predpisal nutrinidrinky ktore dcerka brala pomaly až do 5rokov bolo ich vždy 30 na crly mesiac platila som iba za recept su to nutične drinky s vanilkovou alebo čokoladovou prichutou chutilo to podobne ak kakao počas dna si vždy zo slamky pocuckavala obsahuju všetky potrebne živiny ktore by nemusela prijat v strave pokial tolkoto kg tak lekarka obvodna by mala bez problemov predpisat nutinidrinky ak neviete či to bude dcerka pit v lekarni sa daju kupit 1ks stoji cca 1euro teraz ma dcerka 6 a 18,5 kg ale papkat jej chuti chodi aj na duplu v škole a to chodila aj v školke pokial dieta pribera (aj ked malo)a nechudne vysledky od lekarov budete mat v poriadku tak nič neriešte to nam povedal aj lekar

zuzkaremiaska
autor
7. okt 2015

@silvitita Ďakujem za info a radu, ale my už máme rokov 🙂 a vsjo je ok 🙂

lekina
5. nov 2015

My sme na tom podobne mala ma 11 mesiacov,vazi 8025 g a meria 73 cm. Doktorka mi zatial nepovedala, ze by nebolo nieco v poriadku az vcera na kardiologii mi doktor povedal, ze je drobnejsia. Neriesim to lebo vidim ze je spokojna a pekne sa hra. Papa teraz menej lebo nam tak isto idu zubky. Znama ma 17 mesacnu a ta ma len 8200g absolvovali neskutocne mnozstvo vysetreni a nic nezistili. Aj genetika zohra svoje.

gabikatka
1. dec 2020

@vlasticka185 dajte vasmu synovi vysetrit celiakiu. tri stolice denne mozu nasvedcovat problem s travenim. jedlo nema clovekom “prejst” ma sa vstrebavat. ak sa nevstrebava je to problem. a velky. teraz to tak vyzera nemusi ale rokmi sa to znasobuje a ked to vybuchne bude neskoro riesit ze ma riedke kosti a pod. kazde dieta ktore nepribera priemerne, alebo uz aj na hranici priemeru treba zvazit ci sa nejedla o malabsorbcny syndrom-celiakiu. ta prebieha casto bez inej symptomatiky

vulka
1. dec 2020

@zuzkaremiaska Ja si myslím, že je to Ok. Naša sa narodila s 4300 g a keď mala rok a 1 mesiac, tak mala necelých 9500 g. Doktorka to neriešila. Ja trochu áno 🙂

Strana
z2