3-ročné dieťa nechce jesť: Čo robiť?
Ahojte prichádzam si po nejaké rady. Už som zúfalá z malého. Bude mať 3r a za celý deň nezje skoro nič normálne . Stále by chcel len niečo sladké a každé varené jedlo odmieta. Napr. Dnes som ráno musela ísť preč tak som mu chcela dať ciniminis s mliekom ale začal vystrájal že chce len suché tak som mu dala do misky a išla preč (ostal s babkou). Naobed nechcel polievku tak išiel len spať. Keď sa zobudil tak prišla druhá babka a doniesla mu sladkosti čo som nestihla skryť a už bolo po obede. Viem že mi tu niektoré napíšete že mám byť prísna ale zakaždým spustí plač a ja som už z toho unavená. Raz som prísna inokedy na to nemám silu. Poobede vypil ochutené mliečko asi Deco a Teraz večer zjedol pol kelimka ryže v mlieku. To je všetko. Keď bol malý všetko papal pekne ale teraz každé jedno jedlo odmieta aj keď mu nedám sladkosti ajtak nezje nič. Rohlík s maslom šunkou? Nikdy. Zeleninu z polievky už tiež neje. Stále papa dookola len čistý vyvar a ryžu s kuracím aj to omáčky nechce.
Mám ísť s tým už ku dr?
Ďakujem za každé rady.
s cim chces ist k doktorovi? s tym ze si nedosledna a dovolis dietatu jest kopu sladkeho co vedie k tomu ze odmieta normalnu stravu!!?? prepac ale toto je tvoj problem ze sa nechas vydierat placom dietata keby si bola razna a trvala na svojom tak ho to o par dni prejde a jedol by co treba nie blbosti
Uplne ta chapem, nas ma 3.5 a mame toto iste 🤷♀️ v skolke normalne je, doma by jedol len sladkosti a vsetko co je sladke - chce to fakt len obrnit sa trpezlivostou a nedat, cez Vianoce sme uz boli "zli" na svokru, ked sme sa dohodli, ze mu neda sladke, kym sa normalne nenaje, takze aktualne sladkosti u nas len, ked zje nieco normalne, nezje nedostane a skor ci neskor nieco zje, lebo je hladny (celkovo ma aktualne obdobie, ze testuje kto z koho za vsetko, takze mu asi zacnem tie sladkosti jest 😂)
Lekar ti v tomto naozaj nepomoze
To to nie je na lekára
Nedať sladkosti, aj keď bude plakať - chce to tvoju pevnú vôľu, nepovoliť a veľa trpezlivosti
Nastaviť normálny jedálniček, jedzte spolu, ak nechce, jedlo odlož a samozrejme nedaj sladkost, až ďalšie normálne jedlo.
Ciniminies na raňajky, tiež nie je žiadna výhra
Keby chce ja neviem, štipľavé, aj tak mu dáš lebo spustí rev? Keby chce do ruky nôž, dáš mu aj tak? Nie. Tak mu nedaj ani sladkosti. Aj mliečna ryža je sladká, aj škoricove cereálie sú plné cukru, darmo k tomu dáš mlieko. Musíš mat pevnú vôľu.
Keby som mojho nechala stravovat sa po svojom, tak je len sladke, rybie prsty, parky, klobasky, slaninku a obcas omeletu 🙂 Tiez to robim tak, ze sladkost az po zjedenom normalnom jedle. Tyzden-dva treba vydrzat plac, potom si zvykne na nove pravidlo.
Lekár ťa nenaučí vychovávať, to musíš sama. Daj mu na stôl normálne jedlo a sladkosť až keď zje. Bude revať? A čo, jedlo má keď chce byť radšej hladný jeho vec.
Prepac, ale nekupuj sladkosti a sladké potraviny.. ciniminis, to fakt nepotrebuje... Ryza v kelimku, ved uvar domacu kasu ...sunka je udenina, aspon cosi neje, co nepotrebuje... A ze place? Vie ako na teba, takze skusa, nemozes sa mu poddat, kto je dospely a mal by mat rozum, ty ci on.. a neboj, neumrie od hladu, ked nebude pol dna jest.. je vela moznosti, alternativ, tak len skusaj
Radu nemám, ale aspoň pre Tvoje utesenie, nie si v tomto sama. To si popísala moju dcéru... A výsledky z krvi má dobré. Keď jej mäso nezmixujem, tak ho nezje. Rožok len čistý a to raz za mesiac. Ryža alebo zemiaky, ak nezmiesam do kaše, tak ani náhodou. A celé jedenie ju musím zabávať. Ale keď jej niekto dá sladké, schrumne hneď. Netráp sa, buď trpezlivá a skúšaj ďalej, u najstaršiej sa to trochu zlomilo, keď mala 13 a prišla do puberty.
Okej tak ja sa zatnem. Ďakujem zeny🙂
...veď keď nechce jesť, nedaj mu nič a keď bude naozaj hladný, s radosťou zje aj ten chlebík so šunkou. Mne raz lekárka povedala jednu múdru vetu: ,,Ešte žiadne dieťa na Slovensku nezomrelo od hladu,,...A jasné, že žiadne sladkosti namiesto jedla.
No a urob poriadok aj s babkami, žiadne sladkosti, nemusia byť ony za najlepšie aj keď ty máš potom problém.
Doktor ti povie presne to čo ženy tu v tomto prípade, nedať sladké a obrniť sa pevnými nervami a trpezlivosťou. Lebo vo vašom prípade to nie je že dieťa nechce jesť, ono nechce len normálnu stravu len sladké a vie že plačom si to vydobije
male dieta nema co jest sladkosti…

Akú inú radu ako zastavenie prísunu sladkosti chceš?
Nič iné len zrušiť sladkosti
Sama mu dávaš sladkosti a sladké …čomu sa cudujes že nechce normálne jedlo ?