icon

3 ročný odmieta jesť. Ako ho mám prinútiť?

krasnulka
19. máj 2010

mamičky,mate niektora problem so stravou vašich detičiek? Moj 3-ročny syn už pol roka odmieta jest, jeho celodenna strava je mlieko-asi liter denne a jogurty-kostici s lentilkama. Vie mi niekto poradit ako dieta "prinutit" aby jedlo?

tosomja
28. jún 2013

@romy01
@nika789
@jarabica Ahojte, ani moja nič neje. Od narodenia sme sa trápili s refluxom, potom od pol roka som jej podávala aj jogurty, aby aspoň nejaké to mlieko mala.
Teraz tiež vymýšľa, všetko jej smrdí, zo všetkého ju napína, niekedy zjedla aspoň mixované, teraz už ani to...zje dve lyžičky a už sa jej grgá, prežúva veľmi pomaly. Pije ráno, na obed a večer plnú fľašu mlieka, ak jej nedám mlieko - tak pýta čaj a to jej stačí...Sem tam zje cestoviny s nejakou omáčkou...Alebo špenát so zemiakovou kašou...všetko musí byť mixované, povie, že jej to nechutí a nech to zjem ja. Motivovoala som ju, prvý týždeň na ňu zabralo Spievankovo, druhý už nie. Potom som jej hovorila, že ak bude papať mrkvičku, bude mať zdravé očká, platilo to na ňu dva dni, potom už nie...a tak so všetkým. Pije veľa...ale neje skoro nič...Dokonca ani rožok, chlebík, či nejaké sladkosti. Nechce nič. ...A s rečou tak isto, chodili sme na neurologiu, psychologiu, ORL - všetko v poriadku. Predpísali nám Tebokan, ale prestala som jej ho dávať, lebo bola z neho veľmi "živá" ako vymenená. Mala veľa energie a pripadalo mi to, že sa ešte menej sústredí na dôležité veci. Dokonca v noci mi zle spávala, mala "neposlušné" nohy, ruky...celkovo bola taká nervózna, neposedná. Teraz už rozpráva pomerne dobre, sem tam skomolí slovo, ale už ústa nezavrie a vie si povedať, čo chce.

romy01
29. jún 2013

@jarabica Okolie si nevšímaj. Ja som na materskej a chodím s deťmi von na ihrisko, kde je kopa iných detí aj menších aj väčších a málo dospelých, takže tam nejaké reakcie nie sú. Dosť ma vlani štvali moji svokrovci, lebo máme v rodine o pol roka mladšieho chlapca a ten začal pomaly rozprávať keď mal rok aj 9 mesiacov. Vtedy mal môj Timko 2 roky a 3 mesiace a začal byť vidieť rozdiel medzi nimi.Oár blbých poznámok - a už tam proste nechodím a už sa ani nemusím trápiť. Beriem to tak, že keď to príde tak to príde. Navyše viem, aký Timko je a že aj keď nerozpráva je fest bystrý, všímavý, a páli mu to - vidno to na tom ako sa hrá, ako zvláda nové veci a pod

urbanovapatricia
14. júl 2013

Ahoj,čítala som si príspevky viacerých mamičiek a každá má strach o to svoje dieťatko,lebo napapá.My sme to riešili a riešime takto.Dieťa môže od jedného roka jesť prakticky všetko,takže varím pre všetkých rovnako.Dcérka má 2,5 a syn 9 rokov.malá vypije denne aj liter mlieka.Ráno keď vstane v postieľke,potom keď zje na obed aspoň polievku alebo na druhé,,a po večeri,keď ide spať.Snažím sa aby mali jedlo 5 krát denne.Keď nechce jesť nenútim,potom až ďaľší chod.Doobeda nedávam sladkosti a snažím sa aby vyhladli.Keď je chorá,nič neje,len mlieko.Ak nie sú často chorí,behajú,nepadajú z nôh a pod.žiadne lieky by som do nich nedávala,deti sú už také,keď budú hladné vypýtajú si.Keď 4 dni nič neje,na ďaľší sa nevie dojesť.A varíme všetko,raz sladké,raz mäsové,aby to mali pestré a veľa ovocia a zeleniny,to by sme u nás mohli od rána do večera.Ako ich naučíte jesť do troch rokov,tak sa budú stravovať aj ako dospelí.Ale jedlo nevnucujem,aby som im ho nezprotivila.Hlavne pitný režim.prajem veľa zdravia a trpezlivosti.Jana

nicky182
16. júl 2013

@jankajs ahoj, citala som tu tvoj prispevok, moje dieta tiez nic neje, je mi z toho do revu ☹ uvarila by som jej cokolvek a nic, vypije mlieko rano a vecer, zje jeden puding poobde a obcas jablko, na obed 4 lyzicky ....ale hlavne sa ta chcmee opytat, ako je to s tym nadmernym potenim v noci , lebo dcerka ked riadne zaspi, uplne je mokra ako mys, uz davnjesie sa mi to nezda...ked som to pred niekym spomenula, tak mi len povedali, ze tak tvrdo spi 😝 mam sa teda objednat na testy na zelezo ? davam jej denne multivitaminy ... aspon nejake ziviny ....

ewisam
16. júl 2013

@krasnulka u nas podobne, zje len polievku v ktorej je hrach, lebo ten sa mu akosi pozdava a tak, kde mozem ho supnem a zje vsetko co je v polievke /samozrejme tam davam co najviac zleleniny.
Osvedcilo sa mi aj vynechat sladke a nechat vyhladovet... Stylom, nechces nechaj tak, ked budes mat chut, tu ti to v miske necham a uz som ho nasla akoze potajme vyjedat 😉 Tak skus, drzim palce

jankajs
12. sep 2013

@nicky182 prepáč, až teraz čítam tvoj príspevok. Zájdite na odber krvi, nám lekárka brala aj na kontrolu, stále je pod normu, teraz sme na alergológii, tak zas to sledujú tam. Prestala som do jedla nútiť, ak nechce jesť, odnesiem. Medzitým nedávam nič, len piť. Stalo sa, že jeden deň bol len o polievke, na druhý si pýtal aj "niečo na zub". Najprv som myslela, že chce pastu, či čo? :D ale potom mi to náležite vysvetlil, že by niečo zjedol.... napríklad rožok s maslom a medíkom :D Držte sa. Oni sa v puberte rozjedia... 😉

janette333
24. sep 2013

@renus ahoj presne ako nasa, , bolave pupaciky to jedlo absloutne neda do ust,,,mame to dost casto a podla toho uz viem co s adeje ,

janette333
24. sep 2013

@krasnulka ,, pre moju teraz zabera , ze neskus to s papat, lebo to je moje nez ja pridem naspat, nie ze mi to spapas,, potajomky ide a spapa, ,

majda72
30. okt 2013

Ahojte potrebujem poradit. Mam rocnu dceru a nechce jest polievky. A ked uvidi lyzicku tak uteka . 🙂

ellit
24. jan 2014

@krasnulka ahoj, prosim ta mozem sa ta opytat odstupom casu, ako dopadlo vase nepapanie? Upravilo sa to po case, alebo este stale bojujete. Ja mam ten isty problem so syncekom 3.5 roka. Zije na mlieku a suchych rohlikoch. Dakujem

lenka0283
5. feb 2014

Ahojte mamicky...ja uz som naozaj zufala...dcera ma hnacku vcera bola na vyteroch dnes mame priniest moc a doktorka nam dala dietu...ibaze moja dcera za vcerajsi den zedla len polku bananu....uvarila som jej masko na vode, ryzu,kupila som jej cucoriedkovy kompot a vselico mozne co moze jest ale ona uplne odmieta...dnes rano sa zobudila zase nechcela jest napila sa vody a hned sa povracala...ja uz neviem co s tym tak som sa chcela opytat ci s tymto nemal doma tiez problem...dakujem 🙂

lucia1981
9. feb 2014

@ellit ahoj! môj malý má 2 roky a 7 mesiacov a jeho jedálny lístok je ráno, na obed a večer kakao, medzitým suchý chlieb, alebo rožok, ak má svoj deň tak zje banán alebo jablko ja som už z toho fakt na nervy, môžem mu nukáť čo len chcem nič nezje , on to ani neochutná...predtým aspoň večer zjedol krupicu teraz už ani to nechce a v škôlke vraj občas spapá polievku ale to sa mi nechce veriť.... vážime 11,6 kg ja už naozaj neviem čo s ním, on krásne papal všetko ale toto nejedenie trvá už dlho..... 😢 😢 😢 😢

zofinka88
14. feb 2014

@krasnulka skus mu nedavat tolko mlieka za den,skus mu dat len vecer pred spanim a ak by plakal pred obednym spanim tak mu troska daj...om sa zasyti mliekom a kremkami a potom mu viac netreba.aj v tych kremkach je vela cukru,cize potom neciti hlad...my tiez bojujeme s malym tiez je slaby jedak ale presne ako pises ty jedol aj mne ....tak som mu to zrusila a dala mu len normalne jedlo,nechcel nikdy ale ked nedostal nic a trebars sme sa sli troska prejst mu pretrovilo hned zjedol to co mi nechcel pred par hod 🙂

davomonca
17. feb 2014

ja mam ten isty problém,syn ma 3 roky a asi už 4 mesiace odmieta papať,okrem mlieka(3-4 fľaškydenne) sem tam chlebik alebo rožok a jogurt nič iné,už si vôbec neviem poradiť,najhoršie je to že sa nemôže potom vykakať mame to aj s plačom,ked bol menši spapal viac vareného a čohokoľvek(slanina,parky,mäso,polievky,omačky) ako teraz ,ako ho presvedčiť na papanie vareného?

januska2511
4. jún 2014

ahojte baby mi mame tiez problem dcerka 21 mesacna nam zacala sama papat bolo vsetko ok pacilo sa jej to a my sme boli spokojny ze konecne papa ale pon dvoch mesiacoh vsetko odmieta ani ejdnu polievku polievky milovala alebo rizoto alebo amsko s ryzou a pofdobne a teraz nic neviem do nej dostat nic bolsi me aj v nemocnici ale vsetky testy ma v poridku len nas tam zbytocne drzali v jednej izbe a snazili sa do nej nieco dostat a nic moc ja uz som zufala niektory hovoria aj moja mamina ze hladovka ze ked nic nezje tak aspon suchy rozok ale ked jej ho dam ani veceru nezje jedine co spapa cetsoviny s morcadelou a pritom mi to jedavame len raz za cas oine nic poradte nieco ja vazne neviem my byvame u manzelovej babky a ta stale malej davala cokoladu a keksiky vsetko som zatrhla aj susedom aj rodine dostane kaurat tak raz za cas brumika do vyzivy jej ho davam alebo marina keks nic ine poradte co mam skusit vela s a snou rozpravam pri papani vysbetlujem jej ale nic skusala som pri rozpravkach fungovalo to jeden den aj mne spapa jogurty a vyzivy a pudingy ine nic ale nemozem jej aj to dast prec mliecne vyrobyk predsa potrebuje nie?rano vypije flasu mlieka asi280ml a vecer tiez pyta si to .poradte vazne som zufala

ellit
4. jún 2014

@krasnulka pozerala som uzasny dokument moje dieta nechce jest na STV cez vikend. Bol tam taky chlapcek ako pises o tvojom syncekovi. Nalieval sa len mliekom a jedol jogurty. Nutili ho a on len plakal alebo krical a flustrovalo to celu rodinu.
Psychologicka poradila mame, aby mu nadalej davala co chce, ale znizovala mu pocet flasi mlieka za den. Ked isli jest, normalne mu dala to co ostatnym, nevsimala si ho, nijako mu do toho nezasahovala. Len mu nedala flasu mlieka, poriadne bol vybehany vonku....prve dni vytazili jogurty, ale zrazu zacal jest. Dokonca si sam v obchode vybral co bude papat. Zacinal hranolkami a rybymi prstami, ale aj to bol uspech....skus si to vyhladat na yutube. Ak by som to nasla, pripojim ti link do spravy. A zmen jogurt ak sa da. Tí kostici je hrozne svinstvo a necudujem sa, ze ak sa naprace umelym cukrom a lentilkami, ze ti nechce jest uz absolutne nic. Aspon zvolenske, alebo nejake bio jogurty mu kup a ziadne lentilky 😀

bajti1234
28. sep 2014

@susika ja by som sa chcela opytat, ako si pochodila, viem ze od tvojho prispevku su uz 4 roky, ale pytam sa pretoze dnes mam taky problem aj ja. tak som zvedava, ako dlho trvalo u vas to nejedenie. Pevne dufam, ze to bolo dočasne. dakujem

evamaria1
29. sep 2014

Ahojte dievčatá, rada by som vedela ako tie vaše detičky v jedení pokročili, či sa to za nejaký čas zlepšilo. Ja mám podobný problém s mojou dcérkou, za celý deň dohromady nič nezje, žije len z rožkov a trocha mliečka a na večeru zje trocha kaše, prípadne jogurt, zo zásady neobeduje, nič nechce zjesť na obed, max. sa mi podarí ju prinútiť zjesť 3 či 4 lyžičky zo slepačieho vývaru, ale aj ten mi teraz odmieta zjesť. Od septembra mi nastúpila do škôlky a tam za celý deň nič nezje ani nevypije. Už som z nej zúfalá. Bola som s ňou aj na odberoch, gastre, má všetko v poriadku, akurát má trošku menje železa ale ináč všetky výsledky sú v norme. Ja už neviem ako ju mám presvedčiť, aby jedla. Do skôlky ju chcem dávať nakoľko sa jej tam veľmi páči, a ona ako jediné z detí v skôlke neplače a dokonca sa jej moc ani nechce ísť domov - veľmi sa jej páči v detskom kolektíve. ale čo mám robiť keď v škôlke úplne odmieta stravu?

susika
29. sep 2014

@bajti1234 - ne viem aké velké máš dieťatko, aj osm našla moje prispevky, nemam čas ich celé čitať, ale ono sa to akosi upravilo potom v školke a ako sa narodil malý brat. ked papal on, tka jedla aj ona. teraz už ma 7 rokov, babre sa niekedy v jedle, až mam dosť a vyženiem ju od stola, že ked nieje hladná, tak nech neznechucuje chuť aspon nám. a niekedy sa ťahaju s malým, malý je velký jedak, už bude mať o 3 dni 4 roky a občas, ekd sho idem naobed vziať zo školky, tak ide priamo od obeda a doma, ked vellká sestra obeduje, tak si da s nami🙂 stale nekupujem komerčné jogurty, kostíci a im podobné, občas kupim lentilkový v jednote, inak fičia na klasických jogurtoch z príchutou alebo bez, ale nie tie, čo su akoby pudingové presladené, malý mi jogurtové odmieta aj tak, dcera sa naučila. kludne by bola celé dni na rožkoch a chlebe s karičkou, šunkovou penou, aj doma robievam, občšas šunka ale veeeeela rajčín. bananov sa asi prejedla, aj ked ich nikdy v laske nemala, ale jablká keby rastli an stromoch aj v zime. takže asi je to vekom a chuťou a okolím, neviem, lebo po tom, koa som si tu prečítala, som sa na to vykašlala. aj napriek tomu, ež sme vela bývali vonku papavala malo, toto leto to bolo super, vyvliekala som ich vždy na nejaký kopec, vzali deku, lopty a jedlo a ked im nehcutilo papať doma, jedli sme vonku, rátalo sa to ako piknik a zjedlo sa aj to, čo doma nie. už to nerišim, asi som aj ja dozrela🙂 zjedia čo lubia a nedonutim ich to,č o nelubia. napriklad u nas je problém s červenými a zelenými polievkami🙂takže rajčinová a špenatová u nas nejde🙂ale u našich v pohode🙂malá zje mäsové, aj ked vela nerobím, ale po čase si aj sama vypýta, malý mäso odmieta od 1,5 roka. občas si da, už to ani nesledujem. takže ja si mylsím, tie deti, ked su hladná, tak zjedia, ked nie, tak nie. sladkosti dostavaju iba kao odmenu, ked sa nenajednia, žaidna sladkosť, aoni na to aj tak zabudnu, a zbytočne ich nenasycujem blbostami, chrumkami, tyčinkami a ptoom nerozpravam, ež deti mi nejedia. a miluju krupicovu ka´šu, ktorá u nich do 3 rokov bola tabu🙂a naučili sa ju jesť pri synovcoch, ke dich videli. tak asi tak.mal ami nikdy neranajovala, musel asa naučiť, ako začala šklola, iank zistila, že je hladná..skor teraz rišim, ako ju naučiť jesť polivky, odmieta ich už od školky...snad dostane rozum. inak, čo tu čítam, že deti odmietaju papať, elbo vypiju "iba" liter mlieka a kostikov za den. tak fuuu, t sa nečudujem na taký malý žaludok, u nas liter mlieka nebol ani ked boli kojení a kostici su presladení umelý pudinng, tak to sa ani nečudujem+ ak ešte nejaké tie brumiky k tomu, tak vysledok, krásne asýtené dieťatko.pre mna je nič nepapajuce dieťa, ked odmeita papať dlhšiu dobu a najhoršie aj tekutiny, nemyslím sladké džusiky, to je ako strava, to ked mi malá odmeitala papať v lete, tak som kupila ovocné štavy, alebo robila doma+ voda k tomu a namiesto papania sa to ovocie pilo.

bajti1234
29. sep 2014

@susika dakujem ti za odpoved, nas syn ma 4 roky, niezeby jedol malo, ale je len to jedno a to iste, rohliky s karickou, chlebik vo vajicku uz 2 roky mame v kuse na ranajky.... len som bola zvedava ci sa to časom upravi, dakujem trosku nadeje si mi dodala, snad ten nas syn ochutna aj inu stravu, pestrejsiu, vyvazenejsiu....

susika
30. sep 2014

@bajti1234 -tak ja mam teda 7 ročnu a ranajky su tiež to isté🙂 rožok s karičkou, priapdne šunka, +rajčiny, paprika...večera tiež, iné ako rožok alebo chlebík an večeru nehorzí, iba občas výnimka. školačka dnes keby rano neje polovicu rožka s karičkou a na desiatu rožok s malsom a šunka+paprika, tak do večera hladná, obed poleivka, zjedla asi 4 polovičné lyžičky a druhé mäso na prirodno s ryžou, ktoré som robila na jej želanie sa ani nedotkla. večer rožok s karičkou, mala byť krupica, len sme nestíhali, ked som jej spomenula obed nedojedený, tak povedala, že radšej bude hladná, ekby zje apson naobed, tak by som ju nachla isť spať hladnu, ale ani to nepomaha, že by sa poučila, ako keb jej to bolo jedno. malý, od zajtra 4 ročný, ten sa naladoval ešte aj po obede zo školky+olovrant a večer po večery, aj ked rožok s karičkou, ale mal 2 teplé obedy🙂tak ešte tu s mojim chlapom vyjedal ryžu, mäso on malo papa. a to ja mäso robím malo, alebo vobec. už to niekedy vzdavam a pritom dnes mame doma ako v zavodnej kuchyni, lebo sa to nazbieralo, takže možno aj 2 dni mam fraj od varenia a chlap mi robí preč, tak ostanem iba sama s deťmi,t ak som zvedavá zasa.občas su ako kyseliny a niekedy si hovorím, z čoho ma ta staršia vobec energiu

bajti1234
1. okt 2014

@susika neviem ci tie prvorodene decka su rozmaznane (ved kazdy prvorodic "maturuje" s vychovou a pri druhom sa uz nemazna, ci?) ale poznam vela rodin, kde prve dieta je vyberave v jedle a druhe dieta nevie co skor do ust...to je aj nas pripad. starsi 4r. nie a nie ochutnat nieco co sa vymyka z jeho jedalnicka, zato mladši 2r. kazdu chvilu nieco pcha do ustociek...ale musim povedat, ze pre mna je to velke zadostucinenie, ked vidim, ze aspon mladsi nema problem s jedenim, je to take pohladenie na mojej duši... no a cakame tretie babo v aprili, tak som zvedava a pevne verim ze nebude mat problem s jedenim. nuz co ine zazelat nam maminkam, pevne nervy, trpezlivost a hlavne Boziu pomoc pri vychove nasich ratolesti

aninka30
29. okt 2014

@krasnulka ako je to s jedenim u vas teraz?upravilo sa to same?

normuliatkolb
16. mar 2015

maminky vedeli by ste mi poradit. Moj syn 2r. Nam odmieta papat. Za cely den zje velmi malinko. Ranajky ako kedy, obed asi 3 lyžičky, olovrant jogurt a veceru maximalne grisa alebo puding. Z ovocia najviac jablcka co davame kazdy den. Sladke uplne malunko a slane tiez. Bojujeme odnarodenia no posledne tyzdne je to extrem uz som zufala. Skusali sme asi vsetko. Papanie hrou, nechat ho sameho, davat mu to co ma rad no jeden den zje a druhy uz nie. Potom si pyta v noci aj dva krat mlieko ze je hladny.chodime aj na gastro kde ma vsetko v poriadku, nebyva chory, je moc zivy az sa cudujem kde bere zu energiu. Momentalne vazi 9,8 kg pri vyske 82 cm. Poradte prosim nieco

timea7
16. mar 2015

@normuliatkolb ak je zdravotne v poriadku, to je najdôležitejšie. Je drobný,má menší apetít, no niektoré deti sú také. Na tvojom mieste by som úplne zrušila fľašu, najlepšie niekde mimo domov, aby to nebral ako trest. Podľa mňa sa nasýti tým mliekom a jeho tráviaca sústava si v noci neoddýchne. Možno sa bojíš, že bude jesť ešte menej, ale podľa mňa to bude len prechodné, keď nebude mať v noci mlieko, určite si dá raňajky. Puding tiež nie je veľmi vhodný, lebo ho zasýti.Čo je to grisa?

normuliatkolb
16. mar 2015

Asi do decembra sme nemali problem s tym ze by neprespal celu noc aj ked jedol malo a zrazu si zacal pytat mlieko a cez den papa este menej. Skusali sme ho nedat a nahradit vodou no nechcel a plakal kym ho nedostal nespali sme celu noc. Puding davame na veceru spapa 300 ml co je najviac za cely den prave preto aby ho to zasytilo a buval no asi nestaci. Grisa je krupicova kasa. Ked mu dame na veceru chlebik alebo nieco podobne je kazdu chvilku hore ze je hladny pretoze neje cez den. Myslis ze sa mam zatat a nedat to mlieko aj ked place? Ze ho to prejde?
@timea7

timea7
16. mar 2015

@normuliatkolb jeho strava je veľmi jednostranná - mlieko, puding, krupica, ale na večeru dajme tomu....no jasne , že je hladný, keď za celý deň nezje veľa a predpokladám, že kašu, puding má z fľaše, čiže riedky. Myslím, že ak zrušíš fľašu, vyriešiš jedno aj druhé. Cez deň lyžička, hrnček a nechaj ho jesť samého.Je jasné, že plače, lebo už má vytvorený návyk a nechápe, prečo mu to nechceš dať. Najlepšie by bolo, ak by si mala možnosť niekam na pár dní ísť, či už manželom, ešte lepšie s kamarátkou, ktorá má tiež dieťa, ktoré ale fľašu nemá. Celý deň by ju nedostal, stále poukazovať na to - nemáme, jeme z tanierika, možno by mu aj lepšie chutilo, keby tam jedlo aj druhé dieťa. Nezabúdaj na dlhý pobyt vonku,teraz keď je teplejšie aj-4-5 hodím denne. Na domácnosť sa vykašli, budeš to mať oveľa ťažšie keď sa ti narodí bábätko, lepšie ho naučiť na bežné stravovanie bez fľaše teraz. Veľký jedák z neho asi nebude, ale už by mal jesť v podstate všetko.

simona2003
16. mar 2015

Náš syn bol tiež od malička rovnaký. Kojili sme sa 2,5 roka. Ale inak všetky príkrmy hneď od začiatku odmietal. Aj keď bol starší okrem jablka a chleba s maslom nezjedol nič. Mohla som ponúkať ovocie, zeleninu, jogurty, mäso, nastrúhané, roztlačené, nakrájuané, vcelku, surové, uvarené, naparené, grilované... Pripravoval som úplne zbytočne. Nikdy sme kvôli jedlu nekričali, nechali sme ho tak. Neprosíš si, nemusíš, ďalšie jedlo je až desiata, olovrant. ...On si z toho nič nerobil, vôbec mu to nechýbalo. Zo začiatku to lekárka iba kontrolovala, potom nás poslala na gastro. Tam urobili všetky možné testy - celiakia, intolerancia laktózy, alergie, všetky tráviace enzímy. Všetko bolo našťasie OK, ale nič to nemenilo na veci, že náš syn naozaj nič (okrem jablka a chleba s maslom) nejedol. Na gastre nás stále sledovali, výsledky boli stále OK. Syn ale bol neustále chorí, ATB aj 6 x do roka, z choroby sme išli do choroby, v škole mal za pol roka aj 140 vychýbaných hodín. Teraz má syn už 11 rokov, meria 146 cm a váži len 28,5 kg. Do jedálnička mu síce pribudlo pár jedál, ale naozaj ich je len pár. Už 2 roky kvôli podvýžive k svojmu "normálnemu" jedlu pije 2 Fortiny denne (kompletná vysokoenergetická výživa v nápoji). Od kedy ho pije nebol ani raz chorí. Takže všetkým vám prajem pevné nervy pri vyváraní dobrôt, ktoré by tie naše dietky zjedli. Ak ste boli u lekára a nie je tam žiadny medicínsky problém zostáva iba veriť, že aj na nich príde puberta 🙂

normuliatkolb
17. mar 2015

@timea7 no cez den my flasu nemame len v noci to mliecko a puding, kasa je husta lyzickou kde ze cez flasu 🙂 mali sme velky problem ho na nu naucit ked bol maly Vsetko sme riesili lyzickou dokonca aj mlieko ked bol malunky. Cez den pije vsetko z normalneho pohara 🙂 snazim sa aby mal pestru stravu len keby ju chcel.. Napriklad aj dnes v noci sa zobudil raz skusala som nedat, hodinu sme nespali bolo len ,,mama ham,, dudu na ukludnenie nedavam. Hm skusim mu postupne v noci nedavat uvidime co to urobi aj s placom.

timea7
17. mar 2015

@normuliatkolb skús to niekde mimo domov, fľašu nemáme a hotovo. Ak sa v noci zasýti mliekom a pudingom, cez deň ti jesť nebude. Vezmi si, že on na necelých 10 kg váhy vypije 300 ml pudingu. A k tomu ešte mlieko. Prepočítaj si, koľko by si na svoju váhu toho potrebovala vypiť ty, asi vedro, aby to bolo rovnaké percento. Chutilo by ti potom jesť cez deň?