4 mesačný synček strašne trucuje pri papaní
ahojte 🙂 viem, že podobných tém je tu dosť, ale už som zúfalá, tak tvorím ďalšiu.. mám 4 mesačného syna, ktorý posledné týždne dosť vymýšľa pri papaní.. ale posledné dni je to hrozné.. napr. v sobotu sa poriadne napapal o 3tej v noci a potom až o 3tej poobede - áno, po 12 hodinách ☹ pomedzi to, som mu aspoň "dobrovoľne nasilu" lyžičkami vtlačila do gagorika 2krat po 50 ml mliečka, nech ma aspoň dačo v brušku.. papkame kombinaciu UM a MM, keďže môjho mliečka máme málo.. no a náš truc vyzerá tak, že ako nadíde čas kŕmenia a malý vidí fľašku a nedajbože sa mu ju snažím dať do pusy, tak strááášne plače a hemží sa ako taký červík.. potom niekedy po polhodine, niekedy po hodine a niekedy vôbec - sa mi nejakým zázrakom podarí, že fľašu "chytí" a napapá sa.. gale ten cirkus kolo toho, akože fuuu :( niekedy pekne papkal aspoň v noci - keď bol taky zaspatý - ale túto noc už ani to, zobudil sa o 3tej a o fľaške ani počuť, tak som ho uložila späť do postieľky, potom sa mlady pan zobudil o 5tej, čiže ďalší pokus na krmenie, no a to sme už dali boj, reku veď niečo jesť musíš a niekedy pred 6tou vypil 100ml.. inač je ale spokojný, usmievavý, vlastne skoro vôbec neplačeme.. ale aj tak - pomoooooc.. dá sa s tým niečo robiť? čítala som o dojčenskom štrajku, ale neviem či je to zrovna to.. pls help 😖
@oliq dakujeme. 🙂
@mamainprogress nic v zlom, ale kto nezazije, nepochopi. Pevne verim, ze nikdy nezazijes nic ako Oliq alebo ja. Pretoze s tymto pristupom by ti dieta ostalo hladne aj 24 hodin. Vsak nepyta, nebudes mu predsa nutit. Ked vies, ze dieta JE HLADNE, ale z nejakeho dovodu zuri na flasi alebo taha strasne malo alebo sa nieco pri jedeni proste deje, co urobis? Vezmes flasu prec a nechas dieta tak? Ver mi, ze by si v takej situacii hladala akekolvek sposoby, ako dietatu uhasit hlad, aby bolo spokojne.
@sunny6 neries, co je na krabici. POdla tej by sme my mali vypit denne 840ml a k tomu sa ani zdaleka neblizime. 🙂 Kazde babo je ine, niektore zje menej, niektore viac. Aj nas, teraz uz ked zase pekne papka, niekedy zje 590ml za den a niekedy 750ml. Niekedy v polovici prestane jest, lebo ho tlaci kakanie a ked sa vykaka, ocistime ho a prebalime, papa dalej. Drzte sa. 🙂
Kofoluska mas uplnu pravdu..uz to vobec neriesim a papa celkom fajn....ak aj nechce ponuknem neskor.....niekedy pockam kym sa ukadni a zaspinka trosku a potom si vacsinou viac vytiahne.Vsak vyzera byt happy,ma dobru rutinu a spinka celu noc,takze happy days 🙂
@sunny6 aj u nas zabera, ked sa upokoji. Najvacsie problemy mame, ked je unaveny, lebo povedzme nespinkal poobede tie svoje tri hodinky. To je mrzuty a unaveny a xce naraz aj spat aj jest. Ale to sa samozrejme neda. Takze len cumel do ust a kolisat v naruci, kym sa upokoji a potom sa napapa. Alebo zaspi a zobudi sa po pol hodke a napapa sa potom. Nam celu noc nespinka, budi sa okolo druhej na papanie. Ale este je malicky, ma len 10 tyzdnov, takze na spanie pocas celej noci si asi este pockame. Raz sa nam stalo tento tyzden, ze po dvoch kontrolach u doktorov bol z celeho dna tak vycerpany, ze spal od asi pol deviatej vecer do pol siestej rano. A to bola cista katastrofa. Bol chudacik uz tak hladny, ze sme mali problem ho nakrmit, lebo miesto toho, aby si chytil cumel na flasi a tahal len plakal a maval rucickami. Ale podarilo sa. 🙂 Su to vymyselnici, tieto nase decka 🙂))))))
Tak pridavam este jeden prispevok, kedze riesenie bolo niekde inde. 🙂 Nepomohol ani trojkovy cumel, resp ten len zamaskoval skutocny problem na istu dobu. Po par tyzdnoch nase trapenie zacalo naplno znova (dovtedy boli len slabe naznaky a obcas nejaky problem). Problem uz bol nakrmit ho v noci aj cez den, vacsinou to vyzeralo tak, ze som mu niekolko minut spievala, robila opicky, manzel ho drzal za rucku a snazil sa odputat jeho pozornost, kym bol vobec ochotny zacat jest (tak o tretej v noci to bola pre manzela fakt parada...). Zmenili sme dokonca aj UM - presli sme z Nutrilonu Comfort na Beba H.A. A vlastne ten prechod nam svojim sposobom pomohol. Kedze v obchodoch mavaju len 400g balenia, hladali sme bebu 800g na nete a nasli sme. Popri tom som este tu na konikovi citala nejake prispevky od mamiciek, ktore mali problem pri prechode z prsnika na cumel. Povodne som ich ignorovala - vsak to predsa nie je nas problem. ALE! Ked som objednavala Bebu, ako posledny pokus som objednala aj jednu MaM flasu s dvojkovym cumlom. Prisla v stredu, ked dieta jedlo naposledy o pol dvanastej v noci a potom vsetky moje snahy nakrmit ho bojkotovalo. Kurier prisiel okolo pol jedenastej, maly sa zobudil asi hodinu na to a na moje obrovske prekvapenie okamzite zacal jest. Odvtedy problemy s papanim nemame - a flasu pouzivame uz dva tyzdne. Takze mozem zodpovedne povedat, ze problemom boli cumle od Aventu. Jednoducho sa mu zle chytali, nevyhovovali mu, boli blbo tvarovane, boli tvrde....neviem. Ale jak je hladny a zmerci flasu od MaM, tak sa za nou priam natahuje, chyta si ju do paciek a velmi rad z nej pije. Pred tym som mala problem dostat do neho aj caj alebo vodu, proste akekolvek tekutiny, aby nebol dehydrovany, ked nexcel jest. Teraz problem nie je. Niekedy mi na jeden sup vytiahne aj 70ml caju medzi papaniami. Okrem tej dvojkovej 270ml flase sme kupili na cajik aj mensiu flasu s novorodeneckym cumlom - manzelovi sa podarilo "omylom" kupit flasu Anti-Colic a tak sme skusili mlieko davat aj z nej, pretoze velmi casto maly tak silno taha, ze si zmrsti cumel a mlieko tecie raz prudom, raz kvapkami. Bola som trosku skepticka, ale fakt je, ze z tej Anti-Colic flase vdaka ventilom na spodku tecie mlieko bez ohladu na jeho silu tahania stale rovnako.
@kofoluska jej konecne som natrafila na niekoho kto sa trapi taka ako ja :( uz som zufala maly place nonstop krmenie je pre man nocna mora vzdy sa od flase odtahuje zaklana a bojkotuje .... uz som skusala vsetko ale nic nam nepomaha :( a ako sa dari vam ? pokojne babetko ostalo ? alebo sa pu vas niečo zmenilo???
@jannika nuz, nakoniec nepomohla ani flasa MaM :D :D :D Resp. u nas nebol problem vo flasi. MaM efekt nam vydrzal presne dva tyzdne, potom zacali cirkusy nanovo. Teraz je mu absolutne jedno, ci ma Avent alebo MaM, vcera ked jedol,tak pocas jedenia dotiahol 125ml z malej Avent flase a zvysok som mu rychlo vrazila z MaM a ani si nevsimol, ze ma iny cumel. :D
Krmenie momentalne u nas prebieha asi tak, ze niekedy xce jest v klasickej krmiacej polohe na mne, niekedy na vankusi, niekedy proste len po leziacky v posteli alebo v obyvacke na deke na zemi medzi hrackami, pripadne v hojdacom kresielku. Trva mi vzdy chvilu, kym pridem na to, ako xce papat. Ale uz je mi jasne, ze ked vypluva cumel a certi sa, hoci viem, ze je hladny, jednoducho nexce jest na mne a hladam iny sposob, ako ho nakrmit. A niekedy staci len ho trochu upokojit dudlom a potom sa naje aj na mne. Ak nevytiahne celu davku naraz, potrebuje si aj 10 minut oddychnut a malokedy sa mi podari nakrmit ho na tom istom mieste. V noci to ide, to je rozospaty a je mu to jedno. :D
Uz som sa aj prestala zamyslat nad tym, cim to asi je. Proste som sa s tym dajak zmierila a vzdy sa len snazim vystihnut vhodnu chvilu a nakrmit ho tam, kde xce. Pretoze nechat ho velmi hladneho - to je vzdy na vrazdu krmenie potom. Drzim palce.
@kofoluska ahoj. Z toho, co si popisala, vidim 2 mozne priciny a to za 1. tvoj maly pije vela caju. AK dieta pije prilis vela inej tekutiny, dokonca ochutenej, tak zvykne bojkotovat mlieko, najma ak obe tekutiny tecu z flase. babo nevie, ze mlieko je pren dolezitejsie, ako caj. Caj mu proste viac chuti a pije sa rovnako z flase, tak ho proste uprednostni pred mliekom. Moj maly bol na UM a prvych 6 mesiacov pil len mlieko, ziadne caje a vody a nikdy nebol dehydrovany. Ked mal asi 5 a pol, zacali sme s prikrmami a vtedy dostal do poharika so sosakom cistu vodu, samozrejme, vypil tak jednu kvapku, ale nikdy som mu nedavala vodu do flase. Po par tyzdnoch sa pekne rozpil.
no a za 2. moze ist o alergiu na kravske mlieko, aj vtedy zvyknu deti bojkotovat mlieko, krutit sa pocas pitia, vypluvat cumel a nevypiju davku naraz. Alebo skryty reflux.
K tym flaskam, ja by som odporucila Dr.Brown's, maju specialny ventil vovnutri, cumel sa nezmrsti pri sani, tok je rovnaky, su to fakt super flase, najma na koliky a pod.
@aliza Dakujem za prispevok. Bohuzial, ani jedna pricina nesedi.
Nepije vela caju. 🙂 Obcas ma lepsi den a dostanem do neho aj 70ml caju pocas celeho dna - ale tak po desiatich max. Vacsinou som ale rada, ak vypije aspon 30-40ml. Caj mu nesladim, kupujem len bylinkove caje bez konzervantov, sladidiel, umelych prisad a podobne. Davam mu ho jednak kvoli hydratacii, ale aj preto, aby mu lepsie travilo to umele mlieko. Predsa len, nie je to materske mliecko, zatazuje to organizmus daleko viac. Nemyslim, ze by ho uprednostnoval - pretoze mlieko je sladke, caj nie.
Okrem toho ma este mrkvovu stavu od ukonceneho siesteho tyzdna, ale tu dostaval najskor po lyzickach a ked jej uz bolo tak, ze 10 ml, tak zo striekacky. Dnes dostava denne 30ml mrkvovo-jablkovej stavy - zasadne zo striekacky. Do flase mu to nedavam. A potom prejde uz rovno na poharik. Tiez som sa bala toho, co pises - ze by potom stavu uprednostnil pred mliekom, lebo je chutnejsia a pije sa z flase rovnako ako mlieko.
Uz asi mesiac je na Bebe H.A. takze ak by to bola alergia na kravske mlieko, resp. bielkovinu kravskeho mlieka, po prechode na hypoalergennu formulu by malo byt po problemoch. Skryty reflux alebo akukolvek inu formu refluxu nam vylucilo sono brusnej dutiny. Doktorka dokonca skonstatovala, ze dieta s tak vyvinutym pazerakom a s tak skvelym satim a "ukladanim" mlieka v zaludku uz davno nevidela. S kolikami sme na stastie problem nemali a nemame.
Niekolko razy som to uz riesila aj s maleho doktorkou, aj s kamoskou pediatrickou, co robi na kramaroch na urgente. Jedine, co mi z toho vyslo bol zdvihnuty varovny prst, ze aj keby som ho mala krmit vo vytahu, tak nejako to mlieko do neho dostat musim, inak mi skonci na hadickach na urgente. A ze takych pripadov maju hooooodne. :( A 90% nikdy nezistia pricinu - dieta je inak zdrave, nie je alergicke, vsetko sa javi byt OK.
Hovorim, uz som sa s tym dajak zmierila. Sice som z toho obcas na prasky, ale "bojujem". Mam asi obrovsku vyhodu v tom, ze inak je Janicko anjelik na pohladanie. Nemal koliky, pekne spava od narodenia, nie je placlivy, je to vysmiate a spokojne dieta. Vo stvrtok ma styri mesiace a uz sa pretaca z bruska na chrbat a naopak a uz si aj sada, dokonca aj z lahu. Ked clovek vidi, ako to male stvorenie napreduje, vsetky ostatne starosti hodi za hlavu. 🙂 Navyse mam uzasneho manzela, ktory pomaha ako moze a neuveritelnu mamku, ktora je kazdy druhy tyzden tu, aby si uzila prve vnuca, ale hlavne aby mi pomohla.
Zaujimavy postreh vsak mala kamoska, ktorej sa dieta narodilo rok a pol predo mnou. My sme totiz presli po mesiaci a pol na dvojkovy cumel, pretoze mi na novorodeneckom zaspaval a krmenie trvalo aj hodinu - hodinu a pol. A mozno to bola prave chyba. Ak mu zrazu slo mlieko rychlejsie a jemu ostalo par razy zle alebo tazko na zaludku, zapamatal si to a zacal pri krmeni robit caviky, pretoze sa bal, ze mu zase bude zle. Prechod na trojkovy cumel situaciu postupne nakoniec len zhorsil. Kedze sme sa vratili aj u Aventu aj u MaM k novorodeneckemu cumlu a uz take caviky nerobieva (akurat zakazdym xce jest niekde inde posledne dni :D ), tak by som dokonca bola ochotna tomu aj verit. Dovod, preco to sem pisem nie je ani tak reakcia na Tvoj prispevok, ale skor ten, aby si to mohli raz precitat mamicky, ktore budu bojovat s rovnakymi starostami ako ja. Lebo svoju logiku to ma. 🙂
@kofoluska no, ja nie som lekar, ani odbornik, ale aj tak si myslim, ze ma vela tekutin a zbytocne. 70ml caju je dost, plus ta mrkvova stava....to som nepochopila, ze preco uz od 6.tyzdna 😕. teraz ti pije mrkvovu stavu aj s jablkom, to je sladke a dost. Kazdy odbornik na stravu (nie pediater) ti povie, ze to nie je vhodne. Prvych 6 mesiacov nie je travenie a najma oblicky! pripravene na travenie inej, ako mliecnej stravy. Ak sa system zatazuje prilis skoro, problemy sa zacnu nabalovat. Najprv je to odmietanie stravy, neskor traviace problemy, zapchy, alergie... dietatu staci do 6.mesiacov len mliecna strava (okrem horucich letnych mesiacov).
A inak, ak je alergia na mlieko, tak hypoalergenne mlieko nestaci, tam je tiez nastiepene kravske mlieko. V pripade alergie musi dieta ist na specialne mlieko, H.A. je skor ako prevencia.
@aliza Mozes mi vysvetlit, z coho usudzujes, ze ma moje dieta zbytocne vela tekutin? 🙂 Na kilo vahy ma mat zdrave prospievajuce dieta minimalne 120ml akychkolvek tekutin - ci je to mlieko, caj, ovocna/zeleninova stava. Optimum je 150-200ml tekutin na kilo vahy. Alebo premietnute na plienky - minimalne 5 poriadne precuranych plienok denne, idealne 6-8. Ja som rada, ak ma aspon tych pat precuranych plienok denne, pretoze niekedy mi nevypije ani len 600ml tekutin. Co je pri vahe 6500g naozaj malo.
Co sa tyka ostatnych veci, mne je jedno, co hovoria sucasne trendy, lekari a odbornici na vyzivu. Ich nazory sa totiz co desat rokov menia a obvykle sa vracaju k tomu, co pred desiatimi rokmi zatracovali. Takze ich tazko mozem brat vazne. Navyse s tymito ich trendami mam osobne skusenosti, ktore nedopadli zrovna najlepsie.
Za seba Ti vsak mozem napisat, ze po tom, co moj syn zacal po troskach dostavat mrkvovu stavu, zlepsilo sa mu travenie aj stolica.
A ze je jablko sladke? V umelom mlieku je pridany umely cukor. Ten rozhodne zatazuje organizmus viac ako prirodzeny ovocny/zeleninovy cukor. Materske mlieko obsahuje cukor tiez. Dokonca najviac ho obsahuje predne materske mlieko a ked ho dieta pije privela, moze sposobovat znacne traviace tazkosti. 🙂 Mozno preto mame dnes tolko deti s kolikami. Kedysi nam totiz nase matky od smadu davali caj, nie predne materske mlieko.
Na zaver- ak si dobre citala moj prispevok, urcite vies, ze moj syn sa narodil uprostred leta. Tolko k tomu, ze som si dovolila davat mu caj. 🙂
Baby, neblbnite. Robit opicky a tanecky pre trucujuce dieta?
Nerobte z krmenia bojisko. Akonahle dietatu dojde, ze Vas moze cez krmenie vydierat, bude to robit. Takze ponuknite jedlo.. Chces? Nechces? Ok. A je po jedle. Vybavene.
@kofoluska este raz, rob si ako uznas za vhodne, len nezabudaj, ze ty tu mas problem, nie ja 😉. Pre nieco ten problem mate, inak nie je dovod, aby 3 mesacne dieta malo problem s pitim mlieka. A mylis sa, dieta potrebuje mlieko, nie akekolvek tekutiny, to mas preboha odkial? my sa predsa nebavime o rocnom dietatu, ale o niekolkomesacnom babatku. To kto ti taku hlupost povedal? A vies o tom, ze prilis vela caju-vody rozrieduje mineraly v tele a tak sa vstrebava podstatne menej, ako babo potrebuje? nasledky pridu neskor, teraz sa ti zda, ze je vsetko ok, ale.... no a jasne, moderne trendy su nahovn., hlavne, ze ty o fungovani organizmu babatiek nemas ani sajn. Vies, ze mame aj oblicky? a vies, ako funguju a ako sa vyvijaju? a vies, ze tymi tvojimi stavickami ich zatazujes? to nie je trend, to je medicina! trosku treba studovat, nielen si robit, ako sa ti paci, ide o zdravie tvojho dietata, to zdravie mu ma sluzit cely zivot. A umele mlieka nie su sladke, najma tie HA, tie prave vobec nie su chutne, su horkaste, tak neviem, co to vy mate za mlieko. bebu sme sice nemali, ale nechce sa mi verit, ze je sladka.
@kofoluska nuz, radsej najmudrejsia, ako pokaslat dietatu zdravie 😝. Vies, nemusis byt ani odbornik, aby si vedela, ze stavicky sa 6.tyzdnovemu proste nedavaju. neviem, ale 99% matiek o tom vie, tak nechapem, kde sa u teba stala chyba, ci mas tak nekompetentnu pediatricku alebo ti doma davaju rady babky, svokry a pod. Ja sa na rozdiel od teba vzdelavam, ak mas z toho komplex, tak je to tvoj problem. Tvoje prispevky hovoria za vsetko. Fakt som ti chcela v dobrom poradit, ale nema to vyznam.
baby každa sme mamou a svojim sposobom tom najlepsou 🙂 ale myslim že kto nezažil babetko ktore odmieta pitie nevie ake to je ťažke myslim , že tato skupina je utvorena pre mamičky ktore to riešia medzi sebou podavaju si informacie takže nechapem načo to osočovanie .... aj moj maly syn upozornujem druhorodený ma sakra problem s jedením ako nahle vidi fľašu tak plače ..nechce kruuti sa a vrieska ..a upozornujem nepijeme žiaden čaj ani vodu (nedostanem do neho ani to ) a to mame 8kg a vypije vždy ledva 70ml a keby som sa neznažila (skackať , spievať , pozerať TV , prechadzať sa ..a nejakým spôsobom ho rozptyľovať tak do neho nedostanem ani to :( začali sme davať 1x tuhú stravu a to nam vcelku zachutilo a večer ľubi kašu vo fľaši takže ako tak sme napapaný .... tiež sme hľadali pricinu a príčina nijaká proste ŠTRAJK ...a som z toho unavená ale ked sa ináč neda tak to už žiaľ neriešim ... jednoducho asi treba čas a prejde to dúúúfam samo ....držme si mamičky palce 🙂
@aliza ....prepač , ale prečo si sa zapojila do debaty ..to si si našla akože tému v ktorej si akože doma a dávaš rady v rámci skúsenosti ? toto je téma ,,4 mesačný synček strašne trucuje pri papaní ,, a sama si napísala ,,rob si ako uznas za vhodne, len nezabudaj, ze ty tu mas problem, nie ja !!! ,, tak tomu vážne nechápem 😵 😵 to si vo volnom case vyhladavaš blogy kde radit? ...neber to osobne ale pobavilo ma to ! 😀
@jannika akoze preco? lebo sa mi zdalo, ze to, ze jej maly uz od 6 tyzdnov pije kadejake stavicky a plus k tomu caj, ze to zasahaje do prijimu mliecka. Ty si svojmu malemu nic nedavala, ani caj, ani vodu, ani mrkvove stavicky, takze nemas podobnu situaciu, ako ona. Ak by jej maly nic ine okrem mlieka nepoznal a aj tak mlieko odmietal, radila by som, ze problem je v mlieku, bud mu nesedi alebo mu sposobuje nejaky zdravotny problem. Zdrave dieta nema preco odmietat mlieko, najma 4.mesacne, ktore inu stravu nepozna a je na mlieko plne odkazane. Moj syn mal len mesiac, ked sa takto krutil a odtahoval pri jedeni a kedze sme cela generacie ekzematikov, ja mam alergiu na mlieko, plus muz ma intoleranciu laktozy, tak sa mi podarilo vybavit prenho specialne mlieko na alergiu na kravske mlieko a maly sa po tyzdni ukludnil, ziadne problemy uz s mliekom neboli. A pritom mu robili nejake testy z krvi a ze alergiu na mlieko nema. Takze preto som si dovolila zapojit. A nie, blogy nevyhladavam, ako si si urcite vsimla, ked otvoris kona, tak sa ti ukazu temy, kde sa prave diskutuje a nazov tejto ma zaujal. Som nevedela, ze si nabuduce mam pytat nejake specialne povolenie, aby som sa mohla so svojim nazorom zapojit. Vies, vsimla som si prave tu na konovi, ze najviac maju s babatkami a ich papanim a travenim problemy prave tie mamicky, ktore nic nedodrzuju a doslovne so svojimi detmi experimentuju. preto ta reakcia, ze ja nie som ta, co ma problem, kedze prave taketo mamicky sa zvyknu tym druhym vysmievat, ze su premudrele a pod. Mne je jednoducho cudne, ze dnes su vedomosti nasmiech, ani nie ze cudne, ale smutne 😢 .
@aliza hlavne tu ide o to aby si každa mamina našla to čo potrebuje , počula to čo počuť chce 🙂)))))) pozri aj ja som vyskusala rôzne mliečka a jednoducho maly nechce :( ešte len fľaša smeruje k nemu už spusti plač .hoc viem že je hladný po prebubanej noci 9 hodin si myslim že to mliečko potrebuje a on jednoducho vypne chrbát a plače a to už nastáva boj pretože ak mu nedam ako pisala jedna baba (chce nech pije nechce nech nepije ) bude vrieskať od hladu ....a to už je veľa nemysliš???? proste musiim tomu prisť na KĹĹĹBIK 🙂
@jannika no neviem, ja si nemyslim, ze zmyslom takehoto fora je napisat mamicke, co chce pocut 😕. Ak ma problem a ziada o radu, pomoc, tak je logicke, ze kazda z nas bude vidiet problem niekde inde a tak to aj napise. Tomu sa hovori sloboda slova, uz nie je predsa cenzura 😖. Toto je kvazi anonymne forum, cize je normalne, ze odpovedat moze kazdy. Ak chce mamicka fundovanu odpoved, nech ide k lekarovi. A presne, ako si napisala na zaver, TREBA TOMU PRIST NA KLB! niekde je problem, ked dieta nechce pit mlieko. A preto som ja kofoluske poskytla viacero moznosti, ktore sa mne zdali ako povod problemu, O nic ine tu neslo.
@jannika a neskusala si mu dat striekackou, ked place uz pri pohlade na flasu? U nas ked bolo pred cca mesiacom najhorsie, ze mi aj 11-12 hodin bojkotoval flasu, hoci hladny bol a reval mi tu ako tur, tak som sa pokusala aspon striekackou do neho nieco dostat. Podarilo sa mi vzdy tak 20-30ml, ale lepsie ako nic. Tak isto som si vsimla ze je niekedy problem len v polohe, v ktorej ho krmim. Pred chvilou sme isli papat, len som si ho polozila na postel, ze mu dam cumel, kym sa posadim a jeho si opriem chrbtikom o seba, zacal hladiet do blba, tak som rychlo vymenila cumel za flasu, ani nezbadal. Vypil mi na dvakrat 135ml a je spokojny. Niekedy je to fakt na facku, tiez uz som z toho unavena, kedze vsetky mozne zdravotne problemy sme uz s nasou pediatrickou, kamoskou pediatrickou z Kramarov a mojou sesterkou pediatrickou vylucili. Ale co ine ako vydrzat nam ostava, ze? 🙂 Prikrmy mu idu, mrkvovo-zemiakovu kasu miluje, normalne uz vie, ze ju dostava cez obed a tesi sa na nu jak male decko. Beda mi, ak nestiham 😀 😀 😀
@oliq necitala som vsetko, 4 mesacne dieta nevie trucovat, moja mala v 4 mesiacoch tiez odmietala mlieko, mali sme Hipp HA, tak sme presli na normalne a bolo po probleme....a este jej zacali ist zuby od 4 mesiacov tak teple mlieko ani nechcela ked malo takych slabych 30st tak vypila al. vypila len vtedy ked som jej predtym zuby natrela gelom.....a neboj ono si vypyta ked bude hladne....takze nasilu do neho nic netlac lebo mozes akurat tak vybudovat u neho odpor na flasu...a hlavne pokial pribera nerob paniku, popr. sa spytaj na pediatra....
@aliza pisem rovno tebe, inemu je to asi zbytocne.. staci ked sa pozries na posledny prispevok od kofolusky, ktora sa viditelne uz natrapila, roznymi mliekami/flasami, polohami.. to babo ma teraz 4 mesiace a uz ma okrem kadecoho aj prikrmy... mne osobne mala, ked som zacala zavadzat prikrmy prestala pit mlieko okrem rana a vecera... davka, nedavka mlieka to bolo fuk... rano a vecer inak prikrmy.. podla mna problem je v uplne inom rezime (NEHOVORIM nespravnom, aby ma niekto nekritizoval), je to na kazdom uvazeni ako si dieta bude krmit... cize hladat pricinu preco nepije MLIEKO ale vsetko ostatne ano je zbytocne... to dieta uz nieje vylucne na mliecnej strave dlhsiu dobu. Prikrmy boli zavedene skor (ale mozno prave kvoli tomu, ze to dieta mlieko nepilo, osobne si tiez myslim, ze prave kvoli dzusom a cajikom).
@simca06022011 nuz, niektorym ludom nevysvetlis 😒 . Robia si tvrdohlavo podla svojho, este aj vyplakavaju na fore a ked im das radu, tak na teba zautocia. A pritom oni maju problem. Moje deti prvych 5-6 mesiacov nepoznali nic ine okrem mlieka a v zivote som s nimi nemala jediny problem, ani s prikrmami, ani s travenim, zapchami, alergiami....krasne vsetko papaju doteraz. Ale to som len premudrela 'supermatka' 😖. Od 6.tyzdnov prikrmy, no co na to povedat. A mamicka nevidi, ze sama sposobuje problemy vlastnemu dietatku. Dnes je to odmietanie mlieka, zajtra to bude iny problem, mozno omnoho vaznejsi., nakolko mu prilis zatazila cely organizmus. Ja neviem, ale preco si niekto mysli, ze vsetci su blbci? ved nech si precitaju zaklady mediciny a travenia u babatiek a aspon by nemuseli tu hladat pomoc. A hlavne v dnesnej dobe, ked je tolko dostupnych informacii, odbornych clankov, studii...ale niekto sa vysmieva este aj tomu, aj ti svetovi odbornici su blbci 😖. Fakt nepochopitelne.
@simca06022011 Len by so ta spresnila. Nepisem, ze som malemu davala a davam DZUSY. Pisem o stave. T.z. rano ocistim mrkvu a jablko, postruham a pretlacim cez bavlnenu vreckovku. 🙂
@kofoluska pre mna je stava a dzus jedno a to iste...

@sunny6 kazde dietatko je individualne. To, co je na krabici od umeleho mlieka su len orientacne hodnoty. Nas maly by tiez mal touto dobou jest 6x denne a vypit 840ml. Nehrozi. Jeden den zje 590, druhy 740, treti 690. Ako kedy, ako mu chuti, aky ma den. Tuto noc sa nam dokonca stalo, ze vynechal krmenie o druhej a zobudil sa az rano. Vyhladovany bol, ale vcerajsok bol pre neho namahavy, pretoze sme behali po povinnych vysetreniach. Takze bol tak unaveny, ze ho ani hlad v noci nezobudil. Vypil 250ml a zaspal ako dudok. O desiatej mal jest znova, ale vypil horko - tazko 65. No nutit ho nebudem. Neries to, nenut ju, lebo si moze k jedeniu vytvorit averziu a zacne sa jej to spajat s negativnymi zazitkami a pocitmi. Samozrejme - nenut len ak mas pocit, ze nie je hladna. Pisala som vyssie, co robil nas maly - ale ani toho som v podstate nenutila, len som sa snazila ho upokojit, nech neplace a napapa sa.
Ak sa ti upokojila po tom gele, skontroluj jej pusinku. Nemusi to byt zubok, moze to byt iny problem, napriklad zabka, ako sa tu pisalo. U nas to zabka nebola, u nas to vyriesil cumel s vacsim poctom dierok, z ktoreho mu ide mliecko lahsie. Ale jeden nikdy nevie. 🙂 Drzim palec.