icon

4 ročná dcéra odmieta jedlo, trucuje, vyberá si

zuzkasonicka
9. jan 2013

4-ročná dcérka!
Od kedy začala jesť stravu (7 mesiacov, do 3 rokov kojena), tak je to príšerné, prvé príkrmy boli otrasné, svoju celú dávku tzn. nejakých 7 -8 lyžičiek mi zjedla až na 8 mesiacov. Po roku sa to nejako spustilo a jedla celkom pekne, od dvoch rokov je to opäť samé NIE, NECHCEM, NEBUDEM a podobne. Má vybrané jedla, ktoré zje bez problémov, ale je ich strašne málo (cca 5 jedál).
Skúšala som už všeličo možné, nejde to, som takmer na dne a veľmi sa trápim.
Nejde to dobrom ani po zlom. Dnešné raňajky (tunikova pomazanka) totál odmietnutá, ani len neochutnala, tak že si prosí chlebík s taveným syrom, nech sa pači. 3krát kusla a dosť, že nechce, že chce čistý chlebík, to ma už vytočilo a prikázala som jej zjesť toto čo ma na tanieri, že nebude vymýšľať, nepustila som ju od stola do 11.00, sedela pri chlebiku 3 hodiny(okrem cikania a 2 útekov), bol plač aj krik priznávam (z oboch strán), ale už nemôžem. Potom že jej dám už polievku, položím pred ňu, a ona, že takú nechce, že nebude jesť, Drgla to taniera, polievka sa vyliala a u mňa už pohár trpezlivosti doslova vyvrel !!! Áno dostala po riti + krik a teraz s plačom zaspala, hladná, unavená, urazená.
Maminy, poradte ako to riešiť, ako ju naučiť jesť, nevymýšľať. Ja viem disciplína. Nám to takto ide od toho 7-8 mesiaca a naozaj mám už toho dosť, neviem kde nastala chyba/zlom, ale je to už neznesiteľné. A to nepíšem o včernom spaní, že musím ležať pri nej, ináč, vystrája a odchádza z postele a nie nie zaspať sama.

Strana
z2
zulina1930
13. nov 2023

@veronka036 ďakujem ♥️ váš komentár si ukladám do galérie a budem si ho čítat vždy keď ma niekto zneistí 🤣 presne niečo také som potrebovala počuť a uistiť sa že nie som až taká hrozna matka, ktorá nedokáže nakŕmiť svoje dieťa taktiež prajem veľa zdravíčka možno príde puberta a budeme kupovať ďalšiu chladničku 😅

veronka036
14. nov 2023

@zulina1930 Na toto cakam aj ja 😄 ja by som tak vyvarala a vypekala, ale nikto mi doma nic neje. Tak to nosim von na ihrisko medzi deti, tam sa po tom vzdy zaprasi 😄 verim, ze v puberte nebudem stihat plnit hrnce 🤞😄 drzte sa 😊

Strana
z2