icon

6-mesačné dieťa neprejavuje hlad

18. jún 2022

Moje dieťa nikdy neprejavovalo hlad. Je stale kojene ale pomalicky zaciname s prikrmom. Bude mat o par dni 6 mesiacov, tak pomalicky sa zoznamujeme s jedlom. To znamena ze tri dni po sebe dostane rovnaku surovinu (zje par lyziciek) a hotovo. Necakam ze zje vela, lenze slecna od rana od 6 sa ani nekojila, zjedla par lyziciek prikrmu a uz nechcela. Ma 8,8kg, co nie je malo, ale zaraza ma ze ona vobec neprejavuje hlad. Minule nejedla 3/4 dna tak som ju potom uz nasilu nakojila. Aj plienok ma menej pocuranych ako mavala. Inak je usmievava, vsetko v poriadku,ale to ze neprejavuje hlad aj ked pomaly cely den neje, tak to ma zaraza. V noci sa koji tak 2x max. Neviete co to moze byt?

babovka2321
18. jún 2022

Mna zaraza, ze tristvrte dna nenakrmis babatko, lebo "nepyta" 🙈

lorin29
18. jún 2022

Trištvrte dňa také malé bábätko aby nejedlo?.. Silná káva na mňa... To ze nepýta neznamená ze nieje hladna... Po 2,5-3hodinach by mala niečo zjesť... A malo pocikanych plienok tiež nieje dobre znamenie... Treba dopĺňať tekutiny (čaj, voda)

evica17
18. jún 2022

Môj malý, 5 mesačný tiež dáko nejaví známky hladu, ak náhodou kričí a dám jesť, odtlačky fľašu jazykom. Ale snažím sa cez deň , po každom spánku dať mlieko (vychádza mi to cca každé tri hodiny), vypije ako kedy, ale ide to doňho veľmi ťažko. Ale nechcem aby bol dehydratovany. Dám mu aj pomedzi vodu ak je moc teplo, príkrm má tiež, tomu tiež neublíži dáko. Je to rozdiel od staršieho, a aj ťažšie pre mňa. Tomu čo dám to zje, mlieko vypil vždy a ak nešlo mlieko ako píl rucal. Od toho môžem odbiehat dakedy ak treba a je mu to jedno (dakedy musím odbehnúť z a starším ak dačo robí

autor
18. jún 2022

@babovka2321 mňa zaráža že nevieš ani detail a ideš pisať hlupe komenty… keby si sa opýtala alebo čitala s porozumením tak vieš že babo nechce a kojila som nasilu

mamamasama
18. jún 2022

Ani moje dieťa neprejavovalo hlad a doteraz málokedy prejaví, ale krmiť ho proste musím. Neexistuje, aby som mu nedala jesť.

autor
18. jún 2022

@mamamasama áno ja sa snažim ale ona ma stale odmieta.. stale jej núkam len to že ju stale kojim a to je horsie ako strcit dietatu flasu do ust

simona1306
18. jún 2022

skusila by som aspon flasu s vodou, alebo si odsat mliecko a dat z flase , v takychto teplach by som neriskovala ...

mamamasama
18. jún 2022

Podľa mňa je horšie ako fľaška nechať dieťa o hlade...

autor
18. jún 2022

@simona1306
@mamamasama
Ona flasu nechce,pred par dnami som jej davala a vrestala,ked som jej ju dala..davam jej pit z poharika po prikrmoch..obcas sa jej podari dat si par glgov..

xtina1711
18. jún 2022

Ja mam y mesacnu a vobec nepyta ale ked jej spravim lebo viem ze musi tak zlhce mliecko a tiez prikrmujeme ..inak keby jej nedam nvm kedy zacne pytat ale vzdy ponukni

vierka0508
18. jún 2022

Syn ma 7 mesiacov a teraz sme mali 2 tyzdne take, ze jedol tiez velmi malo. Rano mi mlieko vobec nechcel, a potom ma 3x prikrm a na vecer zas mlieko. Z prikrmov zjedol par lyžičiek a to bolo vsetko. Ja som ale stale ponukala v obvyklom case. Teraz sa zas rozjedol. Mozno zuby, nechutenstvo, teplo....aj starsi to tak maval. Ponúkam vtedy aspon vodu, aj ked vacsinu vypluva. Doteraz to nemal? Moze to byt prechodne obdobie. U nas zaberalo, ked uz fakt nic nechcel a chcela som aby aspoň to mlieko vypil, dat mu ho uz takmer spiacemu. Vtedy vypil vsetko, ale z flase, ja nekojim.

simona1306
18. jún 2022

to treba len skusat.Dodam ze dcerka je tiez plne kojena, a zo zaciatku flasu nechcela tiez , vrestala ako zmyslov zbavena bolo tazke ju upokojit. Od znamej s dostala radu , ze prve razy skusania nech jej flasu dava manzel a ja mam odist aby necitila moje mlieko. A dva dni bol plac a teraz super, vodu pije stale a na flasu sa tesi. A dodam ze s kojenim problemy nemame ziadne stale.

pribinak
18. jún 2022

Lyžičkou alebo striekačkou by som dávala vodu.
Nemusí jej chutiť jesť, je teplo a rada je to asi riadny macko (myslím to v dobrom)

nelca0510
18. jún 2022

Skúšať ponúkať prsník,vodičku vo fľaške s naustrkom. Nemôže byť toľko bez tekutín/jedla. Pokiaľ nie sú počurane plienky,je to problém a treba riešiť s pediatrickou -dieta poriadne vyšetrí. Je kojene,pokiaľ nechce príkrm,je to stále ok. Pokiaľ zje pár lyžičiek,je to stále ok.