6mesačný odmieta úplne všetky príkrmy

pauli_cka
14. dec 2019

Mamky, poradte. Mam 6 mesacneho plne kojeneho a tento tyzden sme zacali s prikrmami, od pondelka kazdy den zjedol uplne len trosicku zo vsetkeho co som mu davala. Odmieta to, ale ze uplne. Mece sa pri tom, vypluva, no katastrofa... Ato sa všemožne snazimbyt pri tom vesela, usmievat sa nanho atd... No je to des. Mrkvu, zemiak, cuketu.. Nic nechce. Ako ho mam zacat prikrmovat, ked to vsetko takto strasne odmieta? :(

prevenar
14. dec 2019

@pauli_cka ...daj tomu trochu viac casu ? 🙂 ides vyhrat preteky ? 🙂

zuzkaz91
14. dec 2019

Ani mojo nechcelo..teraz má 8m a viac spapa,malo ale viac aspon10 lyžičky😀 banán jedine spapa celý..

bobula46
14. dec 2019

@pauli_cka ja som začala môjho plne dojčeného syna prikrmovať keď mal šesť a pol mesiaca. Mne hneď začal pekne papať. Skús takto, prvé dni by som mu len ukazovala to ako má sedieť v stoličke, ukazovala tanierik, dala lyžičku s minimom príkrmu a nech ožužle ako hryzadlo aby skúšal nové chute. Prvý mesiac je prakticky o rok len skúšať čo sa mu bude páčiť. Držím palce. Skús ešte iný čas. Napríklad môj syn chcel papať dlho iba ráno, presne o deviatej a poobede okolo tretej. V iný čas ani za svet. A tento čas mu nejako ostal. Doteraz má raňajky o deviatej.

tosomja
14. dec 2019

Uci sa spoznavat chute, zatial len ochutnava. Staci dve tri lyzicky. Nenutit.

gayano
14. dec 2019

Mne nejedla tiez nic, nesilila som to. Bola a je dojcena, takze jej nic nehybalo. Sem.tam ai zobla nieco - jedlo do rucky ( mrkvu, zemiak, jablcko, uhorku) , nic kasovite som do nej nedostala. Teraz bude mat 2 a tiez toho moc nepoje, ma par jedal, z ktorych si pozobka, ale inak nic. Zije a prospieva , keby chcela a potrebovala viac, tak si da. Uz neriesim, raz sa urcite rozpapa viac 🙂 Nesil to ak sa ti da, len skusaj, vsak je kojeny. Ked bude pripraveny a chciet, da si .

carduelis
14. dec 2019

Skús mu dať príkrm vtedy, keď budete jesť aj vy. Akým spôsobom mu pripravuješ príkrm? Moje dieťa na začiatku jedlo iba úplne pomixované, roztlačené vidličkou vypľúvalo. Ak stále bude odporovať, skús to o týždeň, nemusí byť ešte psychicky pripravený. S tými prírmami to nie je tak, že hneď musíš nahradiť jedno, dve dojčenia. Daj pár lyžičiek a nakoj. Aj WHO uvádza, že do roka má byť strava zložená zo 75% mat. mlieka a zvyšok ochutnávanie, spoznávanie nových jedál, konzistencií. Neboj, chce to len čas 🙂

henka123123
14. dec 2019

Skus napriklad urobit tak ze ked davas mrkvu tak mu ju mixni a pridaj trochu mm.....neh tam citi znamu chut mlieka zo zaciatku

arianna25
14. dec 2019

Ani moj syn nechcel masovo-zeleninove prikrmy zo zaciatku iba tie mliecne kasicky. Bola som nestastna lebo sim si myslela ze to nebude jest. Ale onedlho mu to zachutilo a papa pekne, ma apetit ale casto ho zabavam niecim aby sa nevrtel a jedol. Mozu byt kluce, servitka, hracka, co mam poruke a ukazujem mu ten predmet a pritom krmim.

larisalarisa
15. dec 2019

Môj bol do 2 rokov len kojeny, odmietal všetko. Potom sa pomaly rozjedol. Bola som frustrovaná, okolie furt radilo , všetci ma kritizovali. Bohužiaľ on nič nechcel jesť.

pauli_cka
autor
15. dec 2019

@larisalarisa to vazne? Nic len mliecko az do dvoch rokov?

larisalarisa
16. dec 2019

@pauli_cka áno, sem tam banán sem tam niečo iné, ale mlieko bolo základ. Nebolo mi všetko jedy, ale potom sa rozjedol.

veronikadomanova
16. dec 2019

@pauli_cka prikrmy sa pridávajú k dojčeniu,čiže ak to ešte nechce,zrejme nie je ešte na ne pripravený,pokiaľ dobre priberá a je inak spokojný,tak to netreba siliť,moja začala jesť prikrmy keď mala 11 mesiacov, dovtedy bola kojena, skusala som jej dávať ale vždy tak po 2-3 lyžičkách bol koniec...toto obdobie je na skúšanie nových chutí,neznamena to že ako padne 6 mesiacov tak musí dieťa zjesť plnú misku niečoho...takže v kľude 🙂 keď jete vy ma záujem o jedlo? Naťahuje ruky za ním? Otvára ústa?

veronikadomanova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronikadomanova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz