Aké jedlo pre 1,5 ročné dieťa, ktoré odmieta Hipp a príkrmy?
Ahojte, potrebujem surne radu.. totiz ideme na lyzovacku na Slovensku, mala ma rok a tri mesiace a ja jej stale varim, ona odmieta akukolvek Hippku, ani ine znacky, proste ak nenavarim, tak ine na obed odmieta. Budeme v hotely (bohuzial), kde varit nemam ako a kde, tak vas prosim, viete niekto poradit ako ju tam prestravovat? Uz trosinku solim jedla, ale na slepaciu polievku v restauracii s vegetou.. neviem, mozem jej dat? Budem vdacna za akekolvek rady. Alena
@jabadaba nemyslím si, že je to nejak nafingované v Ano šéfe...ale tiež si nemyslím, že je to majoritná vzorka SR reštík. Vždy som našla kvalitnú reštiku, kde varili dobre. Natrafila som aj na také...kde to bol des...tým som chcela len povedať - že stačí jedlo v reštike ochutnať a rozhodnem sa, či ho decku dám, či nie..tak som to myslela s tou polievkou.
Inak vegetu doma používam (pre mňa a mm, malej zatiaľ nedávam) - používam bez glutamanu - ja osobne ju mám v polievke rada.
@minewka no, ono chut je nieco ine ako kvalita. Jedlo moze chutit dobre, ale ak by si vedela z akych surovin bolo pripravene, zrejme by si ocami gulala. Aj pozarucne maso, nalozene v pace, aby sa iste prejavy prebily vie chutit po ugrilovani velmi dobre....ani by si neverila, ze to co jes a co Ti tak chuti je nieco co sa lizlo predtym octom na potlacenie puchu a prebilo mnozstvom vonaveho korenia. Bezna prax. Nikto ma nepresvedci, ze tieto praktiky z veklych retazcov nie su aj v restikach. Teta mi pracovala v Tescu a bezne maso na hrane zaruky pekne naporcovali, nalozoli do roznych pacov a predavali ako predpripravene ku grilovaniu. Grilovane kurcata boli tiez uz pozarucne, pretrete octom, nakorenene, pekne ugrilovane, nosom Ti tahalo ze aka vona....no jo!
@hrevuska my tiez ked sme sli niekam a boli sme odkazani na restauracnu stravu, hned som sa pytala na nejake zeleninove jedla, nieco vhodne pre take dietatko a poprosila som nesolit, ci nekorenit, v pohode ti vyhoveju, ak ich pekne poprosis, to je podla mna uplne normalne, pokial ide o jedlo na objednavku, samozrejme.
@janicka11 trapne netrapne. ja si nebalim stravu na cely den. iba kusok chlebika kedze moje dieta na ranajkach nic nezjedlo.
a kedze sa zbytok dna budete stravovat sami tak vies v restikach najst jedlo pre nu. ja som mu vacsinou vyberala ryzu ci zemiaky a dusenu zeleninku. teraz uz kupujeme aj cestoviny,rizoto ci rybu alebo masko na prirodno. a teda viem ze zopar ludi sa ozve ale pizzu. viem v ceste je sol a v podstate kazdej prisade. ale tak pecivo jedia sunku tiez syr tiez paradajkovu omacku tiez. Ak nechces aby jej jedlo vobec nesolili tak staci poprosit kuchara nema ti preco nevyhoviet.
hej hej presne tak ja to tiež tak urobím ponuknem jej jedlo pri stole ked nebude chcieť potom jej zbalím jeden chlebík aspon s niečím a je 🙂 😉 čo už ma je po iných...
No tak po mojej navsteve Tatier asi tolko, ze asi nikdy viac. Jedlo v 4* hoteli sice krasne napisane, ale pre dieta uplne nevhodne a jedine co mi kazdy den ponukali bola krupicova kasa, ktoru som odmietala, lebo som chcela nieco teple, zeleninove a nie sladke a krupicove.. ostatne restiky (neobehali sme sice vsetky), ale vyber o nicom, ked som objednala slepaciu polievku, poprosila nesolit, nevegetovat a pod., tak priniesli bujonovo-vegetovy vyvar.. Takze resume - prezili sme tyzden na ovoci, rozkoch so syrom, jogurtoch. Dnes hned ako sme prisli domov, navarila som poriadne jedlo a mala sa isla zabit.
Velmi dakujem za vsetky rady, ale zalezi asi fakt na hotely, lokalite a pod. 😒
Uz si len hovorim... konecne doma!

@evala tak chodievame do hotelov vyssich kategorii a bohuzial, zle skusenosti aj tam. Ale tak to sa netyka len tych Tatier, hoci odtial mam priserne skusenosti, ale to sa Ti stane aj tu v BA v restauraciach a takych tych akoze drahsich. Ja si vazne nerobim uz iluzie o nikom, zeby bol tak ohromne poctivy. Kde Ta obabru tam Ta obabru. Napr. taka restauracia Kubu tu v BA, v jednom nakupnm centre, je z tych drahsich. Poviem Ti, ze tak ubohe cestoviny som daavno nejedla. Oklamane snad na kazdej jednej polozke. Zamerne som si zvolila s omackou Arabiata, ktoru doma milujeme a robievame casto. Ze reku porovnam. A teda, to co sme mali na taniery za riadnu palku bol total vysmech tejto omacky. Polievka tomu predchadzala totalne z bujonu a vegety. Nic poctive. A to sme za toto platili 30 eur! Dvaja! Chcela by som vidiet toho pana kuchara v zakulisi. A toto nie je jediny priklad kedy sme zirali. Neber to osobne, mas muza kuchara, jasne, ze budes mat iny pohlad na vec, moze byt, ze on varieva s poctivych surovin. No ja to skor povazujem za ojedinely pripada ako za standard. Ten je taky, ze Ta ogabu kde sa pohnes. A prieskum z nedavnych dni tiez nepusti, asi sotva si tu statistiku vymysleli. Preco by to robili? Teraz narazam na tu technicku sol a produkty z nej z Polska.